Wysłany: Nie 21 Mar, 2010 Pomoc w dobraniu sprzętu - hardcore
Witam wszystkich wiąże się z następującym problemem że nie jestem milionerem a muszę rozbudować swój zestaw tak by osiągnąć coś do grania naprawdę ciężkiej muzyki hard/deafcore co polecacie?
A swój zestaw powiększyć bym chciał o:
-chinkę min. 16 cali (myślałem o staggu dh
-naciąg na centralkę koniecznie olejowa, kolega polecił Aquariana super kicka II
-naciągi na tomy i floora tu nie mam pojęcia chociaż wydaje mi się że evans hydraulic glass byłyby spoko (też mi zależy by były olejowe)
-naciąg na werbel bez żadnych pomysłów
-coś do zawieszenia chinki bo mam dwa mocne statywy łamane i oba zajęte (może ramie)
-podwójna stopa szybka i precyzyjna myślałem o dixonie Invader PP-9290D bo grałem i co nieco o nim wiem
-chciałem jeszcze łatke wzmacniającą na naciąg bass druma ale tu mi napiszcie tylko czy warto
Ogólnie chodzi mi o to byście mi pomogli dobrać te rzeczy a naciągi może można taniej zakupić w zestawach nie gorszych od tych przeze mnie zaproponowanych. Proszę o pomoc z góry dzięki
Wysłany: Nie 21 Mar, 2010
sk2 nie jest naciagiem olejowym afaik...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
1. Chinki DH sa swietne i za dobra kase.
2. SKII lub Emad I.
3. Przy olejowych bebny beda brzmiec jak kartony, osobiscie polecam Evans G2/Remo Emperror do ciezszej muzy clear chociaz sam preferuje coatedy(powlekane).
4. Werbel Remo Ambassador/Evans Hazy 300- swietne polaczenie.
5. Ramie gibraltar z clampem za 100 uzywka na alledrogo.
6. Osobiscie polecam dolozyc do profesjonalnego uzywanego twina np. Eliminatora czy 5002.
7. Latka wzmacniajaca wydluza zywotnosc naciagu i brzmienie staje sie twardsze- lepiej miec jak sie sieke gra, najprostrza Evansa dobra jest. Nie polecam grubej Remo Flam costam.
Wysłany: Nie 21 Mar, 2010
Remo Falam Slam dimi
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Czytaj co Dimitrich pisze bo mądrze pisze. Co do chinek: mam Stagg DH 16 " i jest wypasiona
Zapomnij o olejowych naciągach jak nie chcesz zrobić z garków kartonowych pudeł. Wszystko zależy od drewna. Nie wiem co się sprawdzi na brzozowym Dixonie Ja mam na Mapexie Pro M evansy EC2 na tomach i gadają jak złoto. Koleżka od którego kupowałem drewno miał założone powlekane ambasadory i była tragedia. Na centralce od niedawna Emad II i naciąg po prostu jest przesadzony! BD dostało takiego kopa, że ja osobiście nie mam pytań. Tylko nie wsadzać tych badziewnych tłumików a zostawić w centrali kocyk lub poduchę, naciągnąć delikatnie tak żeby zniknęły fałdki i jest miód
Na werbel polecam Evans - Power Center Reverse Dot.
Co do twina to zależy dużo od ustawienia. Mam jakieś słabe Dimavery za 300 zybli nowy i po godzinie męczenia ustawień sprężyn coś tam daje radę ale głównie nogi zawodzą
Naciag na centralke - Remo Powersonic
Nacigi na tomy - Remo Emperor Clear/Coated jak wolisz
Naciag na werbel - Remo Ambassador
Nie bylo mowie o cenie stopy wiec polecam Monolit Czarcie Kopyto A jesli cos ponizej tysiaka to szukaj uzywki DW 5002/Iron Cobra/Eleminator (zalezy ktora stopa Ci bardziej pasuje)
eeeeee... z całym szacunkiem "SZUKAJ" na ten przykład raka nie wyleczy, nawet na kaszel nie pomoże, a co najlepsze MOJEGO PROBLEMU TEŻ NIE ROZWIĄŻE BO ALBO TEMATY SĄ STARE ALBO NIE SĄ ODPOWIEDZIĄ NA MÓJ PROBLEM.
A tak ogólnie co do zestawu, rady chłopaków bardzo się przydały jeszcze tylko rozważam stokę.
I takie mam pytanie czy Tama HP300TWB daje rade? Jak ktoś ma i sprawdziła własnonożnie to byłbym wdzięczny za relację
uzywam od ponad roku trzech sztuk i stan sklepowy, nie ma sie co zepsuc, zniszczyc, swietne ramiona...
thenick napisał/a
-chciałem jeszcze łatke wzmacniającą na naciąg bass druma ale tu mi napiszcie tylko czy warto
zalezy od tego jakie brzmienie chcesz uzyskac, latka daje efekt bardziej skupionego, precyzyjnego, punktowego brzmienia...
co do stopy to nawet nie szukalem bo dixon jest stosunkowo malo popularna marka u nas(swieza tez) wiec pytan o niego nie bylo jeszcze zbyt duzo...
a teraz pare slow ode mnie jako moderatora a nie uzytkownika:
po pierwsze, to nie uzywaj caps locka, sprawiasz tylko, ze twoj post jest nieczytelny...
po drugie: jesli moderator cos Ci napisal, moze warto by bylo poswiecic temu chwile? z racji funkcji jaka tutaj piastuje, jego slowo jest troche wyzej w hierarchi niz twoje krzyczenie, bo tak odebralem twoj post, i dodatkowo jesli tak mowi to chyba nie robi tego zeby Cie zdenerwowac, tylko wszystkim oszczedzic czasu
po trzecie: rzadko zdarza mi sie pisac takie elaboraty i bawic sie w szukajke za innych, wiec ciesz sie, ze na Ciebie padlo, ale zeby udowodnic Ci, ze nie masz racji, az sie wysililem...
po czwarte: zajelo mi to +-5 minut
p.s. jest po jednym linku tylko i dlatego, ze wszystkiego robic za uzytkownikow(w ktorych to interesie lezy znalezienie odpowiedzi) nie bede, wiec reszte mozesz sobie sam wyszukac
pozdrawiam
Użytkowniku thenick. Ja jestem miły ale do czasu. Nie będę tolerował tego typu wypowiedzi. Jeżeli twierdzisz że na Twój PROBLEM nie ma rozwiązania to się grubo mylisz. Wszystkie odpowiedzi na Twoje pytania już były na tym forum więc od początku miałem ochotę zamknąć ten temat.
A jeżeli Twojego "raka" tutaj nie da się wyleczyć idź do innego "lekarza".
Pozdrawiam i zamykam temat, a Tobie daje ostrzeżenie.
Dziękuje, dobranoc.
Wysłany: Sro 24 Mar, 2010
totem sie wkurzyl