Wysłany: Czw 19 Sie, 2010 Remo Ambassador czy Evans na centralke ?
Witam
Posiadam na centralce naciąg Remo Ambassador (Weatherking) uderzany, a rezonans fabryczny Ludwig bez żadnych wycięć. Pytanie jest takie czy zmiana uderzanego na Evansa poprawi brzmienie ?
To zależy jaki gatunek muzyki grasz. Jeśli to miałby być jazz i pochodne to ten cienki jak na duży bęben naciąg można też ładnie wystroić ale trochę wyzej.
Natomiast w większości wszyscy polecają Remo Powersonic lub Evans Emad II. Ja polecam ten pierwszy.
A to jest 20'' czy 22'' centralka??
Te naciągi co napisałem są najlepsze, bo nie trzeba ich dodatkowo tłumić i mają mięcho,
dół i power właśnie do rocka.
Ja się skłaniam ku Remo Powersonic, bo na Emadzie ten oring powoduje, że naciąg się ciężko stroi.
po 1 wytnij dziure w rezo zeby byl obieg powietrza i zeby centrala sie nie dusila.
ja polecam Emada I a to ze ciezko sie stroi to nieprawda, jak sie przylozysz to nastroisz, tak jest z kazdym naciagiem.
drugie to to ze emada nie mozna stroic na flaka, trzeba podciagnac troche wyzej a dosc duzo osob lubi miec flaka
Ten naciąg i tak pracuje na wąskim paśmie więc podciągnięcie go do góry nie powinno zmienić zbytnio stroju a uchronić to może przed oderwaniem tego mocowania na tłumik.
tylko weźcie pod uwagę, że Emad przy wyższym stroju mega odbija bijaki, co nie każdy lubi dlatego też przesiadam się przy najbliższej okazji na Powerstroke'a3
Emad rządzi, przetestowałem już większość naciągów do centralki i zaprawdę powiadam Wam Emad rządzi. Jedna wada to faktycznie kołnierz od tych tłumików lubi się odkleić po jakimś czasie, no ale coś za coś. Nawet jak się odklei to i tak Emad ładnie jeszcze gra. Z tym trudnym strojeniem Emada toś się aldi wyrwał jak filip z konopi , jak strojenie centralki z emadem jest trudne, to ja jestem ksiądz...
Wysłany: Sro 25 Sie, 2010
Anarchismo napisał/a
Emad rządzi, przetestowałem już większość naciągów do centralki i zaprawdę powiadam Wam Emad rządzi.
a co ty panie sk2 i tyle, zjada emada
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
ponieważ przy zbytnim odkształceniu błony kieszeń na gąbkę się może odkleić. poza tym z początku miałem nastrojony tenże naciąg bliżej i bas dudnił, nie brzmiał tak jak bym tego oczekiwał, nastroiłem wyżej i brzmienie stało się lepsze, dudnienie zniknęło, dostała klika i mięsa nie straciła.
nie za bardzo rozumie Twój tok rozumowania, bo emad II przy dość mocnym naciągnięciu ma taki bas i mięcho że słuchającym jajca urywa. I przynajmniej II stroi się niesamowicie łatwo.
_________________ Wszystkich kobiet się nie zaliczy... ale próbować trzeba
Dokładnie. Pleciesz bzdury Rudi. Sam mam emada i wg. mnie z niego wyciągnąć można takie tłuste mięcho, że jeszcze takiego w niedzielny obiad nie jadłeś!
Wiem jak brzmi emad tego mi nie musisz mowic.. chcialem sie tylko dowiedziec jaki naciąg da mi wyraźny 'plask', nie chce juz tego całego dudnienia emada bo sie go juz nasłuchałem i mam tego po dziurki w nosie.
Ja wnioskuję Rudi, że to Ty jesteś głupi, bo primo, pytasz się czemu nie można naciągać Emada, chociaż mogłeś sam poszukać informacji w internecie np. na DrumCenter.pl. Secundo, pytasz o Emada, jednak już go miałeś, bo piszesz, że masz już dość tego dudniącego Emada... Więc ja się teraz pytam (tertio) - What the fuck?
1.Nie napisałem że miałem Emada... jest na centrali w szkole muzycznej a ja tam nie kombinuje przy tej perkusji więc nie wiem jak należy stroic ten naciąg.
2.Temat brzmi:''Remo Ambassador czy Evans na centralke ?'' więc chyba mogę się dowiedzieć co jest lepsze.
3.Pisze grzecznie a ty na mnie z ryjem jak na psa..
Myslałem że idzie tu pogadać z ludzmi o sprzęcie ale widze ze ludzi to tu brakuje
Wysłany: Czw 09 Gru, 2010 Re: Remo Ambassador czy Evans na centralke ?
Ludi napisał/a
Pytanie jest takie czy zmiana uderzanego na Evansa poprawi brzmienie ?
hm... Pytanie strasznie ogólnikowe.
porównanie konkretnego modelu Remo Ambassador do firmy Evans. Evans ma w swojej ofercie wieeele naciągów basowych, każdy charakteryzuje się innym dzwiękiem, który w połączeniu z każdym bębnem da coś innego.
Firm jest kilka, naciągów jest wieeele.
Wszystko zależy od tego czego chcesz.
Jedna warstwa, dwie warstwy, dwie warstwy hydrauliczne, clear, coated, rezo z otworem lub bez.
Ostatnio chwalone są naciągi Aquarian jednak na nich nie znam się w ogóle.
A tak z ciekawości. Jaki masz rozmiar tego ambassadora? Pewnie clear, co?
Ostatnio zmieniony przez maciekomis Czw 09 Gru, 2010, w całości zmieniany 1 raz