Wysłany: Pon 24 Sty, 2011
Spróbuj poszukać próbek dźwiękowych...
Sabiany są wykonane z brązu B8 jak sama nazwa wskazuje... Amedia chyba też. To jest brąz z najniższej półki, dla początkujących... Wybieraj po brzmieniu (moje zdanie).
Napi.... wróć! Gramy mocno i głośno (bardzo) czy raczej spokojniej?
Albo zresztą, ja bym brał galatę, to takie sultany dla ubogich, ujdą w tłumie. Devil3, nie wprowadzaj ludzi w błąd proszę. Galata to brąz B20, ale na tym poziomie nie ma to większego znaczenia.
Wysłany: Pon 24 Sty, 2011
jak nie trawie i nie podchodzi mi brzmienie amedii, to jednak w tym wypadku sugerowalbym zdecydowanie galate...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
ŁukaszTak tak, wiem, Są Paiste Alpha i Sabiany APX aktualnie wśród blach zawodowych, jednak ani pro PST5 ani Sabian B8 czyli semi pro nie są lepsze od Amedii niestety. I nie żebym turki chwalił. Staram się być obiektywny. No a z MCSem niestety nie porównam, na żywo nie słyszałem, ale pod mikrofonem przyzwoicie brzmią, nie powiem
ŁukaszTak tak, wiem, Są Paiste Alpha i Sabiany APX aktualnie wśród blach zawodowych(...)
Miałem na myśli paiste 2002 na przykład. Dla niektórych zaletą sabianków B8 (szczególnie crashy) będzie ich większa głośność niż nieco papierkowych amedii. Należy też pamiętać, że nie wszystko B20 co się świeci. Jaką mam pewność, że panowie amedia nie stosują stopu miedź+cyna+klamka+grill do kebaba? Z dwojga złego brałbym amedię i cieszył hand-made-b20-total-custom.
2002 to też B8? Myślałem, że to już jakiś zastrzeżony dla Paiste stop... No ale mogę nie mieć racji. Zresztą. Jakbym miał wybierać po tej samej cenie Amedię czy Paiste od Alpha poczynając, raczej bym się nie zastanawiał.. A z Twoim ostatnim zdaniem sie w stu procentach zgadzam, dlatego też w Amedie zainwestowałem i nie narzekam.
2002 to też B8? Myślałem, że to już jakiś zastrzeżony dla Paiste stop... No ale mogę nie mieć racji.
Ten zastrzeżony to PSA (ale to taki chłyt makietingowy). Paiste od wycofania 602 do serii twenty produkowało wszystkie profi blachy z PSA lub B8, z tego ostatniego vide 2oo2, RUDE, bardzo ciekawe Innovations czy 3000.
Wysłany: Wto 25 Sty, 2011
tak
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Już sam nie wiem. Słyszałem, że crashe galaty są słabsze i boje się że mi pęknie, a lubie sobie po nawalać .W sabianach mam jeszcze jednego crasha 18" za free i cały zestaw jest o 300 zł tańszy.
Sabiany są wykonane z brązu B8 jak sama nazwa wskazuje... Amedia chyba też. To jest brąz z najniższej półki, dla początkujących... Wybieraj po brzmieniu (moje zdanie).
Paiste robi zawodowe blachy z brązu B8 więc klepiesz głupoty kolego . Stop nie ma tu nic do rzeczy.
sprawdź sabian b8 pro - brzmią lepiej a na instrumentach jest wyprzedaż i za 1499 zł możesz kupić set i statyw DW gratis...http://www.instrumenty.pl/dzial,perkusja,3,1.html chyba warto chociaż nie wiem czy i tak aedia nie brzmi trochę lepiej
HAL2002
Wysłany: Pon 23 Maj, 2011 o blachach uzywanych
Hej
majac ok. 1500 zl zastanowilbym sie nad dobrymi uzywanymi, a niezuzytymi blachami.
kazda kiedys peknie,ale dobry uzywane Sabian czy Paiste raczej pekna pozniej niz nowe byle co.
I nie pisze tego tylko dlatego,ze sam w wiekszosci zostawilem sobie stare blachy, kt. maja po 20 i wiecej lat,a pozbylem sie tych mlodszych.
Gydbys np. zobaczyl i posluchal np. mojego HH Meinl Signature Tri Tonal, to zrozumialbys o czym mowa.
Pozdrawiam
_________________ Non ! Rien de rien
Non ! Je ne regrette rien