Jest to pytanie w stylu: "Czy warto zamienic Mini Cooper'a na Toyote Avensis?"
Zakladajac, ze cenowo wypadaja podobnie (uzywane :] ) jest diametralna roznica w ich przeznaczeniu. Brzmieniowo Saturn stoi wyzej niz Sonor 2007. Konfiguracja Mapexa jest skromniejsza. Cos za cos. Ale cenowo podobnie - chociaz zastanawiam sie, czy Sonor nie jest w tym przypadku drozszy.
Konfiguracja mapexa jest co by nie powiedzieć dziwna. Z 8 nie wyciągnie się nic niskiego, to już tak mały rozmiar toma, że brzmi wysoko i krótko. 14 i 20 w sumie ok, nadadzą się. Moim zdaniem Twój wybór powinien być zależny od ilości kasy jaką posiadasz, jeśli masz trochę oszczędności to sprzedaj tą 8kę z saturna i dokup sobie dwa tomy wg. własnych upodobań. Będziesz miał set z wysokiej półki, z którego na pewno będziesz zadowolony. Jeśli natomiast potrzebujesz sprzętu od zaraz, od razu z dużą ilością tomów to bierz tego Sonora, chociaż ja bym go kijem nawet nie tknął tak po prawdzie
Wszystko zależy od preferencji, ja bym się zamienił. Zawsze można dokupić tomy i wiem, że z tym nie najmniejszego problemu. Jednak zdecydowanie wyższa półka.
Witam daliście takie beznadziejne porównanie aż żal. Mapex nagłośniony zrobione szoł bo gra greg proszę Was... dajcie choć takie same nagrania/próbki. Grałem przez rok na sonor'ku tyle, że 2005 , wykończeniu natural. Próbki z koncertu tu to filmiki poniżej i nagrane utwory w studio u Kikuta tylko ,że tu jest 22,12,13 sonor force 2005 a 10 i 14 force 3005
http://www.myspace.com/innominedei
Pozdrawiam S
Wysłany: Wto 04 Sie, 2009
shalaq dobrze prawi, saturna a 2007 dzieli brzmieniowa i jakosciowa przepasc i nie ma nawet co sie z tym spierac...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Ale, z tego co wiem, Ty wolisz duży set i dwie centralki. Na Twoim miejscu bym się zamienił, sprzedał w pizdu pół Mapexa Kju, pół postawił w domu do ćwiczeń, a sonora postawił w salce. 2007 jest gorszy od Saturna, ale i tak to już porządny sprzęt!
Kat,przeciez masz juz rozbudowane Q wiec po co Ci drugi taki zestaw który nie bedzie brzmiał o wiele lepiej?Saturn bije zarówno 2007 jak i 3007 i nie maja nawet startu do niego,saturn ma troche nietypowa konfiguracje ale jak pisałes chcesz troche ''przygroovic'' wiec mysle ze bedzie idealny,a i radocha z grania wieksza z racji brzmienia
Grałeś na force 3007 czy jak zwykle(jak większość) wysnute z palca baśnie kładziesz człeku?
owszem miałem okazje,co prawda tylko w sklepie przez 30 min. i nie odważyłbym sie porównywac go do saturna(oczywsicie sonor nie brzmiał zle ale jednak to nie ta półka)
Wysłany: Sro 05 Sie, 2009
sebchi napisał/a
Grałeś na force 3007 czy jak zwykle(jak większość) wysnute z palca baśnie kładziesz człeku?
jesli jako basnie masz na mysli to, ze saturn zjada 3k7 to wow, z sonora to s class do saturna moge przyrownac...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
[quote="Pater Noster"][quote="Yagarn"]Jeśli sonor to od 3007 w górę, już ktoś kiedyś na tym forum to napisał[/quote]
To byłem ja;)
Kat, a ten kolega nie chce saturna sprzedać? bo ja własnie takiej konf szukam. [/quote]
sorry za off. Stary nie rozumiem Cie w ani calu. Grasz na Mapexie M a uwazasz ze Sonor 2007 to byle co ? Wybieralem miedz tymi dwoma zestawami i wybralem force 2007 bo bardziej podobalo mi sie matowe wykonczenie, a walory brzmieniowe, wykonanie i hardware to ten sam poziom..