Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Co lepsze? » Sonor 2007 czy Sonor 3007
Sonor 2007 czy Sonor 3007
Autor Wiadomość
siara001 

Wysłany: Sro 03 Lut, 2010   Sonor 2007 czy Sonor 3007

Witam serdecznie wszystkich
Przymierzam się do zmiany bębnów i meczy mnie kwestia co lepsze

SONOR 3007 "STAGE 1"
Lub
SONOR 2007 "STAGE 1"

Wiadomo ze wyszy model to lepszy ale tez droszy np.za 2007 zaplacic musze około 1000 euro a za 3007 model 1400 euro .Czy ktos gral na tych modelach i jest jakas znaczoaca roznica wiem roznia się rodzajem drzewa z którego sa wykonane chodzi mi o dźwięk.

Pozdrawiam

muffin man
mikirurka.kom

Wysłany: Sro 03 Lut, 2010   

Znam obydwa, mam ten niższy model. Dla mnie różnicy nie ma żadnej w graniu codziennym.
Nawet powiem więcej - o wiele lepiej mi się gra na swoim niższym, niż na pożyczanym wyższym. Choć wiadomo, że swój to swoje naciągi i swój strój a czyjeś wykończenie nie musi być zachwycające nawet w modelu wyższym.
Różnica może być ewentualnie zauważalna w pracy studyjnej, wydaje mi się, że mikrofon lepiej "słyszy" ten wyższy model.

Raz się skusiłem na pożyczenie 3007 do nagrania i powiem że z kompletem mleczaków Ambassadora nie brzmiał zachwycająco, kick też był Ambassador i to już był prawie dramat.
W moim G2-ki i emad II zjadają tamtą konfigurację bez przepitki.

http://www.youtube.com/watch?v=aFIMWRXWY90
Ostatnio zmieniony przez muffin man Sro 03 Lut, 2010, w całości zmieniany 1 raz  

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Co lepsze? » Sonor 2007 czy Sonor 3007