Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Co lepsze? » Stołek z gwintową regulacją - DW 5100 vs. Mapex T-750A
Stołek z gwintową regulacją - DW 5100 vs. Mapex T-750A
Autor Wiadomość
Unit03

Wysłany: Sro 25 Mar, 2009   Stołek z gwintową regulacją - DW 5100 vs. Mapex T-750A

Szukałem budżetowego (w granicach 300zł) stołka z gwintową regulacją, Basix i Dixon odpadł, trafiłem na DW 5100: http://drumcenter.pl/prod...o-ek-perkusyjny (tak, pułap cenowy się nieco podniósł :P ) . Miał z nim ktoś może do czynienia, może się jakoś wypowiedzieć?

Wydaje się być porządnym, tak samo jak DT-400 Basixa czy PSN-9290 Dixona ma podwójne nogi, masywny, stabilny, żadnego chybotania, ale ma mocny plus: opinia o marce DW. Porównywalny jest chyba tylko Mapex T-750A. Różnica w memory lock'u, na korzyść tego ostatniego, ale za to DW mogę mieć nawet nieco taniej niż Mapexa.

Nieśmiało liczę na szybkie odpowiedzi, w czwartek odwiedziłbym sklep już celem zakupu. :) W zamian obiecuję oddźwięczyć się porządnym opisem z fotami za jakiś czas, nie znalazłem tu nic o tym stołku.

jacek-bębniarz 

Wysłany: Sro 25 Mar, 2009   

tak lekkim offtopem: jak możesz innym też załatwić taniej stołki to byłbym chętny :)

daj znaka ! .

Unit03

To nie tak że załatwić, po prostu w Megastore miły pan powiedział, że spuści cenę do 400.

jacek-bębniarz 

aha, oka, dzienks.!.

siara001 

Wysłany: Nie 29 Mar, 2009   

STAGG JB120S DT-220R 32,00 € tyle mnie kosztowalo i mialem okazie ogladac jeszcze kilka ale ten STAGG cena i jakos przebija markowe firmy stabilny waze 105kg zadnych kolysan nic wysokosc rogolowana gwintem czyli nie ma mozliwosci opuszczania pod ciezarem naprawdw polecam

http://images.google.de/i...sa%3DN%26um%3D1

Unit03

Wysłany: Nie 29 Mar, 2009   

Postawiłem jednak na markę i kupiłem już w czwartek ww. DW 5100, póki co mogę napisać tyle, co mówi jego opis w sklepach, czyli mocno na plus. Pogram, potestuję, powiem więcej. Mimo wszystko dzięki za sugestie, może komuś się przydadzą. :)

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Co lepsze? » Stołek z gwintową regulacją - DW 5100 vs. Mapex T-750A