Wysłany: Sro 25 Mar, 2009 Stołek z gwintową regulacją - DW 5100 vs. Mapex T-750A
Szukałem budżetowego (w granicach 300zł) stołka z gwintową regulacją, Basix i Dixon odpadł, trafiłem na DW 5100: http://drumcenter.pl/prod...o-ek-perkusyjny (tak, pułap cenowy się nieco podniósł ) . Miał z nim ktoś może do czynienia, może się jakoś wypowiedzieć?
Wydaje się być porządnym, tak samo jak DT-400 Basixa czy PSN-9290 Dixona ma podwójne nogi, masywny, stabilny, żadnego chybotania, ale ma mocny plus: opinia o marce DW. Porównywalny jest chyba tylko Mapex T-750A. Różnica w memory lock'u, na korzyść tego ostatniego, ale za to DW mogę mieć nawet nieco taniej niż Mapexa.
Nieśmiało liczę na szybkie odpowiedzi, w czwartek odwiedziłbym sklep już celem zakupu. W zamian obiecuję oddźwięczyć się porządnym opisem z fotami za jakiś czas, nie znalazłem tu nic o tym stołku.
STAGG JB120S DT-220R 32,00 € tyle mnie kosztowalo i mialem okazie ogladac jeszcze kilka ale ten STAGG cena i jakos przebija markowe firmy stabilny waze 105kg zadnych kolysan nic wysokosc rogolowana gwintem czyli nie ma mozliwosci opuszczania pod ciezarem naprawdw polecam
Postawiłem jednak na markę i kupiłem już w czwartek ww. DW 5100, póki co mogę napisać tyle, co mówi jego opis w sklepach, czyli mocno na plus. Pogram, potestuję, powiem więcej. Mimo wszystko dzięki za sugestie, może komuś się przydadzą.