Wysłany: Sob 18 Kwi, 2009 [Stołki] Pearl D2000BR vs. Yamaha DS950
Witam. Chciałem dowiedzieć się jak wygląda sprawa stołków z oparciem z najwyższej półki - niedługo się w taki zaopatrzę i nie wiem jeszcze na co powinienem postawić. Aktualnie na mojej Top Liście znajdują się Pearl D2000BR i Yamaha DS950+BKS110(oparcie).
Gram muzykę rock/metal, mam pokaźny tył i ważę nieco ponad 80kg. Oczekuję sprzętu niezawodnego, solidnego z dobrej jakości materiałów, wygodnego, ale jednocześnie dobrze podtrzymującego prawidłową postawę za bębnami. Musi to być stolec, który posłuży mi długi czas, natomiast wagę i wymiary stawiam jednak na nieco dalszym miejscu (liczy się wygoda i jakość przede wszystkim).
Oczywiście nie jestem przeciwny innym markom - jeśli są inne godne polecenia, lepsze wyjścia w podobnej klasie cenowej, prosiłbym o pomoc.
IDEA tematu - chcę wybrać jak najlepszy stołek z oparciem i z wszystkimi wymienionymi powyżej cechami. Koniec półśrodków, chcę kupić coś porządnego. Cena raczej nie gra roli.
Z góry dziękuję za pomoc, gdyż to dla mnie dość ważna sprawa, a nie jest to kupowanie zapałek i nie chcę kupić kota w worku...
"testowałem" tą Yamahę, jestem dość ciężki i wysoki >90 kg Jest super wygodna i kręgosłup odpoczywa fajnie na oparciu. Baaaaaaaaardzo stabilna, ale ma 4 nogi i nie wiem jakby się zachowywała na nierównej powierzchni, a zapewne takie sie czasem mogą trafić. Cholernie droga, ale kręgosłup i tylna część ciała w końcu "bezcenna".
Pozdrawiam
Misiu68
O, to już konkretne info. Dostałem na Yamaszkę ofertę cenową sporo lepszą od Pearla, więc w tym momencie jestem na nią bardziej nastawiony, gdyż podobno hardware jest tej samej jakości, a Yamaha oferuje wygodniejsze i większe siedzisko.
Proszę o jeszcze jakieś wypowiedzi, jeśli ktoś miał styczność, ew. doradzenie mi innych opcji jeśli istnieją. Pozdrawiam!