Wysłany: Pią 07 Sie, 2009 Tama Superstar vs. Pdp MX vs. moze cos innego
siemka
no dobra, przyznaje sie, mam zamiar kupic bebny.
nie sa to co prawda smx'y, o ktorych marze, ale spokojnie. jeszcze beda
pytam sie co wg. Was wypada najlepiej w tym zestawieniu:
Tama Superstar? - nigdy nie gralem i nie slyszalem na zywo.
jakie plusy wg. mnie? die casty, bardzo dobry hardware (z nim akurat mialem do czynienia )
jakie minusy? - okleina (szkoda mi kasy na wersje lakierowana ), no i drewno... ale wiadomo, samo drewno nie gra
Pdp MX - mialem do czynienia, slyszalem, choc nie doceniona przeze mnie pare lat temu
jakie plusy? - 100% klon? (bo nie wiem), 10 gniazd na sd i bd
jakie minusy? - mimo wszystko to pdp, jakos... zawsze wydawaly mi sie dziwne te bebny
a moze cos innego? mapex pro m? meridian? cabria? vbx? moze ddrum? dixon?
dodam na koniec, ze mam faworyta chcialbym sie tylko upewnic.
Tama-no cuz, klasa sama w sobie, ale wiekszosc ceny to marka, nie zaskakuja raczej. Tyle ze pieknie wygladaja z tymi dlugimi lugami :*
Hardler maja solidny jak nie wiem co, tego sie chyba nie da zniszczyc
Dosc wysoka cena=wysoka jakosc
PDP- brzmieniem moga zabic wiekszosc mapexow(nie licze saturna i oriona, zaraz ktos by sie rzucil )
Jaqkosciowo sa swietne, wykonczenie ok, ale maja paskudne lugi
O hardlerze sie nie wypowiadam ale ponoc tez maja bardzo solidny
Przystepna cena=dosc wysoka jakosc
jednak mimo wszystko obstawial bym na PDP.
Chyba ze masz wiecej gotowki to bierej Ddruma dominiona czy innego tam
PDP- brzmieniem moga zabic wiekszosc mapexow(nie licze saturna i oriona, zaraz ktos by sie rzucil )
chybas jeszcze o meridianie maple zapomniał
co do Tamy to mysle ze to niezbyt ciekawa oferta,kupe kasy za cos co specjalnie brzmiało nie bedzie tylko co najwyzej ładnie wygladało(chociaz tutaj tez bym sie kłócił ale wiadomo-kwestia gustu ),ddrum który polecił Naw to bardzo ciekawa oferta,100% klonowe korpusy,die-casty(jak w tamie) i jeszcze te gratisy,wszystko za rozsadna cene,a jesli chodzi o visiona to vmx zabija brzmieniem
jeżeli chodzi o pdp mx mogę się wypowiedziec w samych superlatywach, posiadam te garki od jakiegoś czasu. Sprawdziły się na wielu koncertach (mniejszych i większych) kilkukrotnie kolesie od nagłośnienia mówili, że bardzo łanie brzmi pod micami ( naciągi aquarian studio x coated). Jedyna, trochę słabsza strona tych garków to bd, wymaga porządnych naciągów i trochę czasu aby wyciągnąć z niej to coś. pozdrówka
_________________ "głupota ludzka jest jak miłosierdzie boskie - nie zna granic."
Wysłany: Nie 09 Sie, 2009
i to jeszcze smx'a
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!