Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Co lepsze? » TD 9 ... Czy nie ?
TD 9 ... Czy nie ?
Autor Wiadomość
BloodMan

Wysłany: Nie 31 Sty, 2010   TD 9 ... Czy nie ?

Witam ...
Aktualnie biję się z myślami, i zastanawiam się nad całkowitym "przesiąściem" się na elektroniczne bębny.
Obecnie mam Rolanda TD 4, ALE mam też plan modernizacji.

Mam też akustyka:
- Mapex VX 12 14 16
- Orion Twister Set 14 14 22
- Stagg: china 14 i splash 10
- Pokrowce RockBag

Myślę nad tym, żeby sprzedać to, co akustyczne a zainwestować w elektronikę. Wiem, powiecie, że to nie to samo co akustyk ALE ja wierzę w elektryki. Swojego TD 4 mam 8 miesięcy i jest super ! Łatwość nagrywania, możliwość grania / ćwiczenia wszędzie - to tylko jedne z wielu plusów.

Mógłbym sprzedać swój zestaw akustyczny (łącznie, wszystkie "pierdółki") np. za 3000 zł, sprzedać moduł TD 4 (co daje ok. 4.5 tysięcy łącznie).

Za to kupić Roland TD 9 (~ 2700) + Talerz Ride CY-12R/C (~ 753) i jeszcze mi zostanie ... Reszta Rolanda zostanie bez zmian - talerze CY-8, siateczkowy pad werbla, "placki" na tomach, hihat to tez zwykly placuszek ... Ale powinno być dużo lepiej. Bo TD 4 dość bidny jest :)

Będę wdzięczny za wasze opinie,
Pozdrawiam
Miłosz

aldi

Wysłany: Nie 31 Sty, 2010   

Ja się zastanawiam nad kupnem Rolanda do ćwiczeń - ale nigdy nie przesiądę się na elektronikę. Dla mnie to jest kompletna porażka muzyki. Wiadomo i Pat Mastelotto i wielu bębniarzy uatrakcyjnia albo i nagrywało pojedyncze płyty na padach - ale przesiąść się całkowicie? :shock:

BloodMan

A czemu nie ... Mój Mapex leży już od maja nieużywany w pokrowcach. Może warto go sprzedać, zainwestować w elektronika w miarę fajnego i już ....

aldi

Hmmm no jeśli widzisz w tym przyszłość, to ja Cię nie będę przekonywał - wyraziłem tylko swoja opinię.
Pozdro.

BloodMan

Rozumiem, ale zapraszam do dyskusji :) Może napisz do mnie na gg 2073764 to pogadamy :) Bo każdy argument za lub przeciw jest dobry.

aldi

Sorry, ale nie mam gadu gadu - skończyła mi się wersja testowa ;) . Natomiast co do tworzenia na elektorniku to ma to dla mnie sens jako smaczki, pojedyncze utwory albo projekty. Natomiast nie zamieniłbym akustyka na najlepszego Rolanda jeśli miałbym nie mieć tego naturalnego walniecia stopy i brzmienia werbla + blaszek Paista.
Ostatnio zmieniony przez aldi Pon 01 Lut, 2010, w całości zmieniany 1 raz  

BloodMan

No tak. A ja np. nie mam gdzie grać na akustyku.
A elektryk - codziennie. Więc myślę nad tym. Tylko sprzedać akustyka, to też nie tak hop siup.

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Co lepsze? » TD 9 ... Czy nie ?