Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Co lepsze? » Werbel Ddrum Dominion Maple czy Premier Artist Maple?
Werbel Ddrum Dominion Maple czy Premier Artist Maple?
Autor Wiadomość
Kamil_Krakow

Wysłany: Pią 26 Cze, 2009   Werbel Ddrum Dominion Maple czy Premier Artist Maple?

Proszę o doradzenie mi który z wymienionych werbli wybrać, oba są w rozmiarze 14x5,5. Gram rocka. :?: :smile:
Ostatnio zmieniony przez Kamil_Krakow Pią 26 Cze, 2009, w całości zmieniany 1 raz  

katmetal14 
ZBANOWANY

Wysłany: Pią 26 Cze, 2009   

oczywiśćie że PREMIER!

Anarchismo 
Cowboy From Hell

premier, miałem obydwa, premier jest dużo lepszy, lepiej wykonany lepsze drewno,

Kamil_Krakow

Widzę, że już 2 opinie na korzyść Premiera. Dzięki Panowie i czekam na kolejne odpowiedzi ;)

head

nie słyszałem premiera ale z opinii o ddrum'ie wiem ze jest cienki

klima 
Almighty of forum!

head napisał/a

czyli wniosek jest prosty...jesli nie masz pojecia, to nie siej glupot w temacie...

PerkusjaOnline na Facebooku - https://www.facebook.com/ForumPerkusjaOnline

2725378 - zawsze na niewidocznym

head

Wysłany: Sob 27 Cze, 2009   

klima napisał/a
head napisał/a

czyli wniosek jest prosty...jesli nie masz pojecia, to nie siej glupot w temacie...

zupełnie nie rozumiem twojej wypowiedzi,napisałem tylko ze z opinii wielu osób wiem ze ddrum jest cienki,to raczej pomoc wtym temacie a nie pisanie głupot...

klima 
Almighty of forum!

to niech ta opinie napisza tutaj ludzie, ktorzy mieli doczynienia z tym werblem...bo ja tez slyszalem od kolegi, ktory ma kolege, ktory ma mmxa, ze to slaby beben...pomaga cos takiego?

PerkusjaOnline na Facebooku - https://www.facebook.com/ForumPerkusjaOnline

2725378 - zawsze na niewidocznym

Dimitrich
KKK

Mialem ddruma przez pewien okres czasu, przed zakupem FFSa.
Roznica znaczaca ale biorac pod uwage fakt, ze mialem na nim firmowy rezonans a potem mapexowy to ten ddrum zle nie brzmial.
Przy wysokim stroju robila sie taka ciepla puszka z przydzwiekami, przy srednio wysokim juz brzmial dobrze.
Za ta cene co go mozna na allegro dostac to polecam, chociaz zawsze lepiej od razu kupic pro werbel.
Plusem jest rowniez to ze ddrum ma die casty a premieros 2,3.

terrible

Grałem na ddrumie dominion tylko ash a nie maple, 14/5.5 snare, przez jakiś rok, aktualnie mam Cadesona ale ddrum nadal leży obok zestawu i sam nie wiem czy mam go sprzedawać czy nie, bo bardzo pozytywnie brzmi i dość dużo można z niego wyciągnąć. Jak chcesz to mogę ci podesłać nagrany materiał z nim w studio do obadania.

Na artiście nie grałem ale z tego co pamiętam to Redrum nagrywał swoją płytę niedawno na takim werbelku i naprawdę zawodowo zabrzmiał według mnie.

Anarchismo 
Cowboy From Hell

Wysłany: Nie 28 Cze, 2009   

Dimitrich napisał/a

Plusem jest rowniez to ze ddrum ma die casty a premieros 2,3.

to wcale nie oznacza że to jest plus, najwyższe serie premiera nie mają die castów, to samo jest w DW i innych werblach, poza tym die cast w ddrum nie jest najwyższej próby

pozdrawiam

Kamil_Krakow

Wysłany: Nie 28 Cze, 2009   

Wasze opinie coraz bardziej skłaniają mnie do kupna Premiera. Dzięki wszystkim którzy dotąd zabrali głos ;) Pozdro.

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Co lepsze? » Werbel Ddrum Dominion Maple czy Premier Artist Maple?