Wysłany: Sob 09 Paź, 2010 Wymiana naciągów w mapexie Q
Witam,
Przymierzam się właśnie do zmiany firmowych naciągów na tomach w swoim mapexie, tylko że nie bardzo mam pojęcie w tym temacie . Dlatego liczę na pomoc. Narazie chciałbym wymienić tylko górę. Wacham się między Evans G2 i Remo Ambassador. A może coś innego?
Jeśli podobny temat był, to przepraszam i proszę i linka do niego.
hmmmna pewno był. Ale jeśli chodzi o membrany to ambasadora g2 to 2 inne bajki, g2 2 warstwy ambasador 1. Ja bym co polecał Evans ec-2 Clear albo Remo pinstripe na tomy są to świetne membrany. A na werbel Remo cs coated. A co do stopy w mapexie Q nie ma sie co bawić Emad II clear powinien załatwić sprawę.
Ok dzieki za odpowiedź. Chodzi mi tomy, bo naciągi na stopie i werblu mam wymienione.
Różnica w cenie obu podanych przez Ciebie naciągów jest spora(jakieś 50zł). Więc czy warto wydać więcej na evansy czy kupić remo? Do tego e-ringi?
Więc czy warto wydać więcej na evansy czy kupić remo?
Kupic remo.
Dużo zależy od tego jaka muzę grasz i jakie masz bębny. Ambasadory na dobrych bębnach (równych krawędziach) są nie do przebicia według mnie. Oczywiście każdy po czasie dochodzi do swoich wniosków.
E-ringi to przeżytek - kup moongele.
gram pop-rocka. Poczytałem trochę o naciągach Remo Pinstripe i nadają się one do grania mocnej muzyki.
Wiec chyba wynika z tego, że nie bardzo się nadają. A może się mylę? To co w końcu kupić?
A w kwestii żelków - czytałem kiedyś temat o nich i ktoś pisał, że można kupić żelki dekoraryjne w jakimś markecie i że efekt jest ten sam. Czy jest więc sens kupować zawodowe żelki? Miał ktoś może styczność z żelkami firmowymi i z marketu?
Wysłany: Pon 11 Paź, 2010
Witam! Dokładnie dziś stroiłem Mapexa Q dla jednej ze szkół średnich, a dokładnie to tomy 12" i 13". Góra Remo Pinstripe, dół białe powlekane Ambassadory- wszystko nóweczki i muszę przyznać, że brzmiało to całkiem w porządku, a stroiłem dół dosyć wysoko, góra do zniknięcia fałd i przekręciłem kluczem o jakieś 'dziesięć minut'
Pozdrawiam & polecam tą konfigurację.
Away