Witam
Proszę o pomoc w doborze naciągu na bęben basowy. Zestaw jaki posiadam to PDP FS (brzoza). Stopa 22’’ strojona na 8 śrub. Czytałem trochę na forum o Remo i Evansach i niczego konkretnego się nie dowiedziałem poza tym, że każdy ma swoje preferencje brzmieniowe i dla jednego Emad jest najlepszy a drugi świata nie widzi poza Powersonicem. Domyślam się, że z tej klasy i typu bębnów nie wyciągnie się tego co z vintageowego Ludwiga czy Slingerlanda jednak chciałbym uzyskać efekt idący bardziej w stronę płytszego niż mięsistego, wyrywającego trzewia razem z opłucną brzemienia. Nie uderzam mocno. Zależy mi na dość suchym nie wybrzmiewającym długo dźwięku bez potężnego basu, ale jednak bez ciapowatego klepania.
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
To chyba dość osobliwy temat i chyba nie ma takiego na forum. Interesuje mnie opinia ludzi którzy mają taki zestaw albo mieli z nim styczność. Czy nie po to jest to forum żeby radzić się kogoś kto ma większe pojęcie? Nie ma głupich pytań. Są tylko głupie odpowiedzi.
Wysłany: Czw 09 Wrz, 2010
o naciagach, jest tutaj milion tematow...spokojnie znajdziesz sobie, co potrzebujesz, ile mozna za ludzi szukac? mi juz sie nie chce bo po wpisaniu hasla "naciagi bd" bylo 8 stron, a jakby to jeszcze sprecyzowac to spokojnie bys znalazl to czego potrzebujesz
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Rozumiem klima doskonale ale czasem nie ma się tyle czasu żeby wertować czyjeś subiektywne opinie. Poza tym nie masz obowiązku odpowiadać. Liczyłem na szybką odpowiedź kogoś kto jest w temacie i nie musi za mnie szukać linków i surfować po google. Tak czy srak dzięki za inicjatywę i chęci.
Wysłany: Czw 09 Wrz, 2010
ostro podciagniety emad, powinien sie sprawic...