mam dość dziwny temat do przygotowaniam, tak jak na rozszerzonej ustnej maturze a nie bardzo wiem jak sie do niego zabrac nawet po polsku [sic!]
2. 'You cannot speak another language well without understanding the culture and personality of its native speakers.' Say whether you agree or disagree with this statement.
Siema, to jest najzwyklejszy opinion essay.
Jak się domyślasz, musisz zająć jakieś stanowisko. Poszukaj sobie dokładnie struktury tej formy, z tego, co pamiętam, to mają tam być argumenty albo za albo przeciw (za opcją, którą wybrałeś) i w podsumowaniu z jeden argument za tą drugą opcją.
Ja bym się zgodził, bo łatwiej myśl poprowadzić, np wkręcić wyrażenia idiomatyczne, slangowe, jakieś naleciałości kulturowe w języku, dowcipy.
Ten argument na przeciw możesz wprowadzić np.
From the opposite point of view, some people may reckon that the understanding of personality and culture is not necessary and does not have any influence on fluency and level of knowledge of someone's spoken language. Needless to say, those who think so suck my balls. ;] ;D
Dobra, sorry za pewnie koślawe wypierdówki, ale tak to mniej wiecej ma wygladac, z tymi argumentami za to se poradzisz, poszukaj sobie dokladnie jeszcze opisu formy opinion essay.
_________________ Pearl EX Silver Flash
Mapex VX
Mapex Pro Maple 14x6,5
Cymb: Alchemy, Stagg
HW: Mapex, DW, Pearl