Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Offtopic » OffTopic » banki
banki
Autor Wiadomość
515 

Wysłany: Czw 22 Mar, 2007   banki

hej zgraja

mam problem, mianowicie chcialbym zalozyc sobie konto w banku, w ktorym bez problemu moglbym rozporzadzac pieniedzmi, placic karta, dokonywac przelewow i takich tam. pytanie teraz do Was: w jakich bankach macie swoje konta i na jakich zasadach? ktore z nich polecacie?

pozdrawiam
Lars

jahoo

Wysłany: Czw 22 Mar, 2007   

Ja mam w inteligo i nie narzekam. Pelen dostep z neta, mozna placic karta. Za przelew 90gr chyba. Oplata miesieczna to 90gr za karte i 4zł za konto jesli nie masz bilansu conajmniej 100zł miesiecznie. Nie musisz wychodzic z domu zeby je zalozyc.

yooz

ja czytałem trochę o oprocentowaniu na koncie,koszcie utrzymania karty, przelewów i innych takich duperelach jakiś czas temu (niecałe pół roku) i wówczas najlepiej wypadł lukas bank (a sprawdziłem większość najbardziej popularnych, jakieś kredyt banki, pko takie, siakie, reiffeisen - czy jak to się pisze ;) etc.. )

515 

jahoo napisał/a
Ja mam w inteligo i nie narzekam. Pelen dostep z neta, mozna placic karta. Za przelew 90gr chyba. Oplata miesieczna to 90gr za karte i 4zł za konto jesli nie masz bilansu conajmniej 100zł miesiecznie. Nie musisz wychodzic z domu zeby je zalozyc.

a oprocentowanie?

z tego co wiem przelew w mbanku kosztuje 0,5pln a koszt utrzymania konta jest darmowy (jesli chodzi o ekonto czy cos)

a tak w ogole sie na tym nie znam, wiec licze na Was :P

Unit03

W mbanku - pare osób polecało mi już - 0,5 zł (maksymalnie - zależy od wartości przelewu, no i opłata jest tylko gdy przelew jest poza mbank, inaczej - darmo).

Dodatkowo chyba 2,50 ubezpieczenie co miesiąc.

To wszystko w izzyKoncie - od 13 lat bodajże (do 18 - trzeba pisemną zgodę rodzica), założenie trwa przez jakieś 1,5 miesiąca i odbywa się w całości drogą pocztową (najpierw przyjeżdża kurier z umową, potem pocztą przychodzą dokumenty... jakoś tak, poczytać dokładnie!).

Uwaga tylko - serwis izzyKonta to podstrona epulsa ;P także tylko to trzeba wytrzymać, reszta warunków jest całkiem przyjemna.

Sam nie korzystałem! także własnych "przeżyć" nie opiszę, ale zachęcam do zapoznania się z ofertą.

515 

a ekonto?

Yahoo 

Wysłany: Pią 23 Mar, 2007   

ja mam w PKO BP, jesli chodzi o oplaty to nie mam pojecia :) ale jestem zadowolony

http://www.youtube.com/jasinskimusic

Shalaq

Ja mam Sezam Student w BPH, normalnie place sobie karta w sklepach, za 4 oplaty karta nie placisz za utrzymanie konta, mam konto na necie robie przelewy w pare minut. Masz conajmniej 2 klucze- jeden na konto (10 znakow w tym musza byc duze litery i numery), drugi do robienia przelewow. DO tego aby zrobic przelew musisz wpisac kod wysylany na Twoja komorke (w ciagu kilku sekund). Jesli ktos chce przelac forse za posrednictwem Twojego konta musi znac 2 Twoje hasla i miec Twoja komorke.

Carlos

ja mam konto w ING. Nie maja nic ciekawego procz duzej sieci bankomatow, przy koncie student (ech dawne czasy...) oplata bodajze 2zl za prowadzenie konta, przelewy co jakis czas sa bezplatnie w promocji zazwyczaj na okres roku. Jesli nie, to kwestia 50gr. ROR jest dziadowsko oprocentowany.

jahoo

515 napisał/a
jahoo napisał/a
Ja mam w inteligo(...)

a oprocentowanie?

z tego co wiem przelew w mbanku kosztuje 0,5pln a koszt utrzymania konta jest darmowy (jesli chodzi o ekonto czy cos)

a tak w ogole sie na tym nie znam, wiec licze na Was :P

Na oprocentowanie nie patrz, to nie lokata, przeciez chcesz uzywac konta a nie wplacac kase na lokate czy tam cos (to i tak lepiej bawic sie w akcje). Pozatym PKO ma spora siec bankomatow, jak zalozysz w takim mbank to potem bedziesz musial placic chyba 5 zeta za kazde wyplacenie z bankomatu jesli nie znajdziesz swojego oczywiscie. Moze w wiekszych miastach jest ich wiecej ale np. w u mnie w miescie nie ma chyba zadnego. Pozatym PKO jest państwowe i masz pewnosc ze nie zbankrutuje :)

Qbs

Shalaq napisał/a
DO tego aby zrobic przelew musisz wpisac kod wysylany na Twoja komorke (w ciagu kilku sekund).

i za te sms z kodem sie placi ;) o wiele lepiej jest miec klucz na dysku lokalnym (w repozytorium) bo wtedy nie placisz za sms ;]
tak pozatym to BPH jest ok
It is a physical experience as real as any other.

erobeson

A google??? :>
http://m2m.konta-internetowe.pl/kontaosobiste/

Tu masz porównanie. Najlepsze z kont internetowych ( proponuję takie ze względu na szybkość transakcji i łatwość dostępu do konta) prym wiodą mBank (ekonto), Inteligo i multiKonto.

Rozpatrując założenie konta weż pod uwagę koszty, opłaty jak również dostęp do bankomatów i palcówek banku.
Osobiście mam konto w kredyt banku (ochujennie drogie) i Banku Pocztowym (straszne kolejki). I dlatego założyłem eKonto w mBanku.
i jest gites. Darmowe prowadzenie, w pytę bankomatów z których wypłacasz bez prowizji (bankomaty euronet), i chyba brak opłat za zapłatę kartą. Sprwadź w rankingu.

Purzyk

W mabkomatach BZWBK tez sie wyplaca bez prowizji w MBANKU

generalnie dla mnie MBANK jest najlepszy bo za darmo.

Ogolnie to jednak jak zwykle jestesmy iles tam lat za murzynami :)
w UK wszystkie podstawowe konta z dostepem do internetu sa za darmo, przelewy na wszystkie konta nie zaleznie od bankow (w uk) tez sa za darmo, za darmo dostaje sie karty debetowe i kredytowe do konta, i mozna tez oczywiscie za darmo wyplacac z dowolnego bankomatu na terenie UK.

Kiedy tak bedzie w PL? ;)

virus3d

Jak każdy żyjący murzyn będzie miał 100 lat więcej :lol:

ps.
Również polecam mBank...mam i nie narzekam
Pare razy wypłaciłem sobie z innego bankomatu i zapłaciłem za ten LUKSUS 5 zł (!)
pozdr

Kapral

Wysłany: Sob 24 Mar, 2007   

Mam konto w mBanku i jest całkiem ok. Jeżeli przelewy coś kosztują, to mało. Bankomatów BZWBK dużo, informacje na stronie zawarte, formalności to w sumie banał.

[img]http://playback.ovh.org/gotuj/hat.jpg[/img]

JooreX
whiskey lover

Qbs napisał/a
(...)
i za te sms z kodem sie placi ;) o wiele lepiej jest miec klucz na dysku lokalnym (w repozytorium) bo wtedy nie placisz za sms (...)

ke..? uzywam tego od ponad roku i ani grosza nie zaplacilem (?) :) bph generalnie jest fajny (niezly system internetowy, darmowe przelewy, sporo bankomatow) ale ma jedno ale - podejrzanie czesto myli sie na niekorzysc klienta i trzeba osobiscie to potem prostowac... vide np. zakladalem przez internet konto (sezam student wlasnie), co dawalo mi w promocji zero zł kosztow utrzymania - oczywiscie bank co miesiac stracal mi 3 zł za utrzymanie konta dopoki nie pojechalem doń - wtedy mnie przeproszono i wszystko sprostowano etc - bywa upierdliwy, ale poza tym nie mam zastrzezen - poltora roku korzystam i raczej nie zamierzam rezygnowac :)

istanbul drummer

Inteligo.

Qbs

Wysłany: Nie 25 Mar, 2007   

JooreX napisał/a

ke..? uzywam tego od ponad roku i ani grosza nie zaplacilem (?) :)

no ja dlugo uzywalem az pewnego dnia na rachunku widze jakas oplate za sms... poszedlem do banku powiedzialem WTF i mila pani powiedziala ze bank sobie liczy za sms ;] od tego czasu uzywam klucza lokalnego dzieki czemu czuje sie sucho i pewnie ;)
It is a physical experience as real as any other.

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Offtopic » OffTopic » banki