Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Offtopic » OffTopic » co to mechanizm siły napięcia spręzyny w stopie???
co to mechanizm siły napięcia spręzyny w stopie???
Autor Wiadomość
matteo

Wysłany: Sob 17 Lis, 2007   co to mechanizm siły napięcia spręzyny w stopie???

Do czego służy mechanizm napięcia siły sprężyny w stopie?Co do to daje? z góry dzięx :wink:

erobeson

Wysłany: Sob 17 Lis, 2007   

najprościej: ten mechanizm to sprężyna. Słuzy do tego żebys mógł sobie ustawic opór stopy. Zależy co wolisz: miękką czy topór. Sprawa indywidualna, do wyćwiczenia.

ciupek 

Wysłany: Nie 18 Lis, 2007   

no w sumie już masz wyjasnione! chodzi o to że mozesz ustawić stopke aby chodziła leciutko czy mocno, jest tez regulacja kata bijaka czyli pod jakim katem ma byc bijak:-)

matteo

Wysłany: Nie 18 Lis, 2007   

Dziękuje...

Fly 

Wysłany: Pon 26 Lis, 2007   

tak do tematu- Jak grałem na koncercie, to był tam Janus pojedynczy. Niby spoko. Ale strasznie, strasznie mocno sprezyna była naciągnieta. Niezle musiałem kopnac, żeby walneła, a szybkie podwojne, to juz była męka :P Dlatego w moim pearlu [p-120, najtanszy chyba] mam średnio ustawione- by szybko reagowała, ale nie za luźna i nie za mocna. Szkoda, że rodzaj sprężyny ma w sumie znaczenie, bo moja - vzuję z czasem sie .. Rozmiękcza? Traci swoje wartosci , słabiej działa. Warto zainwestowac do taniej stopki sprezyne droższą? Może. Pomysle x3

Duzo sie trzeba nagrac, zanim ise znajdzie swoje własne ustawienie napiecia spręzyny. To akurat sprawa indywidualna, jak wspomniano.

515 

Wysłany: Pon 26 Lis, 2007   

warto.

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Offtopic » OffTopic » co to mechanizm siły napięcia spręzyny w stopie???