Kwachu? Jak dla mnie to on tylko puszczal te swoje chamskie czerwone komunistyczne odzywki(tekst z bagazem), za to kaczak mu jechal kulturalnie i wygarna jaka jest prawda, nie jestem po niczyjej stronie, ale taka jest moja opinia.
nie ogladalem calosci ale z tego co widzialem to obydwaj pokazali to w czym sa najlepsi - populistyczne gadanie bez zadnych konkretnych argumentow mowiac inaczej zenada a nie debata
dziwi mnie natomiast postawa kwasniewskiego, ktory mial idealna okazje zeby na oczach calej polski rozliczyc kaczora z obietnic i tego nie zrobil
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.
wygrał tusk....tych dwóch poobrzucało się wyborczym błotem, słaba była ta debata.Zero konkretów, same "kiełbasy" pod publikę ("wy byliście źli", "wy zepsuliście", "korupcja", "układ" i inne pierdoły)
Oceniając występ - trudno żeby Kwaśniewski nie wygrał, jest rasowym politykiem, bedąc 10 lat prezydentem sztab doradców pracuje nad wypowiedziami, tonem, savoir vivre itp. Nauka nie poszła w las choć sztabowcy wyraźnie mu kazali "dogryzać".
A Kaczyński? Oczywiście nie ma takich pomocników, próbował sobie radzić, ale łapał go kwas jak dziecko, i bardzo łatwo wyprowadzał się z równowagi. A jak dowalił że walka z układem to kaczmarek,no to nie dziwię się że poszedł śmiech po sali.
Kwaśniewski - Kaczyński 3-1
_________________ Odery Privilege
Pearl FFS, Ludwig Supraphonic 79
Istanbul Agop & Mehmet
Kwachu? Jak dla mnie to on tylko puszczal te swoje chamskie czerwone komunistyczne odzywki(tekst z bagazem), za to kaczak mu jechal kulturalnie i wygarna jaka jest prawda, nie jestem po niczyjej stronie, ale taka jest moja opinia.
daj spokoj. Kwachu przez 10lat kadencji cos wypracowal dla polski, jedyny blad wg mnie to ze wyslal wojska polskie do Iraku, a Kaczynscy spijaja teraz smietanke po nim twierdzac ze przez 2 lata odbudowali Polske z ruin. Zauwazyliscie ze Kaczynski umie tylko mowic o tym jakie to ich rzady sa wspaniale, ze ci co rzadzili przed nimi doprowadzili Polske do najgorszego stanu jaki moze byc a oni w 2 lata odbudowali wszystko.
zgadzam sie z carlosem
wiecej sie spodziewalem po tej debacie, tutaj tak naprawde to bylo spotkanie dwoch panow u cioci na imieninach, ktorzy przy herbacie mowili kazdy swoje, nie sluchajac specjalnie drugiej strony
kto wygral? kaczynski pieprzyl bez sensu o ukladzie i gloryfikowal wylacznie rzady pisu, kwachu probowal mimo wszystko przejac inicjatywe i byl troche bardziej otwarty wskazalbym wiec ex-prezydenta, aczkolwiek uwazam, ze debata byla pomylka... zerowa merytorycznie, nie doszlo do konfrontacji, byl to tak naprawde split kielbasy wyborczej, w ktorej kazdy z panow mowil do swojego elektoratu. po kaczynskim sie nic wiecej nie spodziewalem, natomiast po kwasniewskim - owszem.
Jak tu debatować poważnie z człowiekiem który za nic ma powagę w tak ważnym dla jego partii czasie?
Rozpromilowana twarz Kwaśniewskiego stała się im balastem.
Może dzięki temu odpłynie trochę mądrzejszego elektoratu do PO...
Istanbul Agop & Mehmet
Nie wydaje mi sie aby byly prezydent, osoba ktora wciaz ma przy sobie duzy sztab ludzi chodziła pijana i kompromitowala siebie w taki sposob.
Wierze iz moze byc to wina lekow, mam nadzieje ze sie nie myle.
A swoja droga jakby sie okazalo ze jednak byl pijany to i tak choc pijany gadal madrzej niz Kaczynscy i tyle
W/g mnie to kwachu chodzi nawalony, nie ma nic madrego do powiedzenia... Kaczyniaki w/g mnie zrobili wiecej przez czas jaki maja niz kwachu przez swoje dwie kadencje, bo wszystko: wejscie do nato itd to zaslugo papieza a nie tego zaklamanego komucha...
Tak, bo papież ma zasadniczy wpływ na militarny pakt północnoatlantycki.
Ani papież, ani Kwachu. Wiem, że ludzie mają tendencje do przypisywania zasług pojedynczym osobom, ale w polityce za sukcesami stoją sztaby i lata pracy.
_________________ "...żeby ręce giętkie zagrały to, co pomyśli głowa"
W/g mnie to kwachu chodzi nawalony, nie ma nic madrego do powiedzenia... Kaczyniaki w/g mnie zrobili wiecej przez czas jaki maja niz kwachu przez swoje dwie kadencje, bo wszystko: wejscie do nato itd to zaslugo papieza a nie tego zaklamanego komucha...
do zlotych ust forum czy do rotfla?
teraz to chudzik przypieprzyles z mojej strony pytanie - kto wobec tego odpowiadal za wejscie do unii europejskiej?
powazniej. jakos nie widze osiagniec tego rzadu poza kilkoma przeblyskami, ktore - mowiac jezykiem kaczynskich - i tak kazdy by zalatwil.
to po pierwsze. po drugie nie znasz kwasniewskiego, skad wiec wiesz, ze ciagle chodzi nawalony? i po ostatnie - mowisz chudzik sloganami rodem ze spotow wyborczych pisu, nie podpierasz jednak tego zadnymi faktami, to puste slowa. pokaz mi prosze te wszystkie wspaniale osiagniecia rzadu, ktore przeoczylem w swej slepocie i zmanipulowaniu przez lumpen-liberalną, łże-elitarną tvn na gejowskim żołdzie nie zapominaj rowniez, ze kwasniewski byl prezydentem, ktory w polskim ustroju ma inne uprawnienia niz rzad. co takiego zdzialal lech kaczynski jako prezydent?
tak, tak - ja tez mam nadzieje, ze sie zacznie cos w koncu dziac, bo forum jakies nudne sie zrobilo
No Chudy palnąłeś głupotę z papieżem, popatrz co sie dzieje w naszym kraju, premier nie zna słów hymnu, układa sie z rydzykiem, do koalicji przyjął (nie chce obrazić nikogo ze wsi tudzież małego miasteczka) wieśniaka-przestępce oraz idiote.
_________________ Miszcz 1. quizu perkusyjnego w 2010 r.
do zlotych ust forum czy do rotfla?
do zlotych ust
Istanbul Agop & Mehmet
Tak się czasem zastanawiałem nad chudzikiem... Po tym tekście nie mam już wątpliwości, że preferencje wyborcze idą w parze z poziomem intelektualnym i podatnością na manipulację.
Faktem jest, że Kwaśniewski się sam, albo - co dla mnie jest bardziej prawdopodobne - Kwaśniewskiego się kompromituje.
Kwestia jest dla mnie inna - każdy może się leczyć czy sobie wypić. Jego prywatna sprawa. Mnie szokuje polski rząd, który naraża nasz kraj na pośmiewisko i sankcje - vide wczorajsze "poparcie premiera dla rybaków".
Nic z niego nie wyniknie, poza może paroma głosami na PiS ("w końcu nas bronią!") i urwaniem kilku głosów LiD ("to oni wepchnęli nas do Uni!").
A, zapomniałbym - i prawdopodobnie nałożone zostaną sankcje na Polskę.
Z tym, że ja nie głosowałem na PiS i nie będę. Nie życzę też sobie aby moimi podatkami (którymi te sankcje będzie się spłacać) de facto finansowano kampanię wyborczą PiS'u i tego łgarza i chama - Jarosława K.
Tu mnie poniosło, ale taka prawda proszę Was.
A codo Ciebie jeszcze chudzik - wymień kilka zasług tego rządu, które coś znaczą dla Ciebie czy Twojej rodziny. Dla mnie - ostatnie dwa lata wyglądają o tak:
http://www.youtube.com/watch?v=lGobYPGmasU
Krew mnie tylko zalewa, że człowiek, którego poglądy uważam za skończenie idiotycznie jest jak dotąd jedynym, który bez pardonu kopnął PiS w d**pę. Jedyny z setek polityków i tysięcy dziennikarzy. Tak wygląda kraj po dwóch latach. Tylko skrajny nacjonalista, który nie ma nic do stracenia ma odwagę powiedzieć "Kłamcy!". Całe społeczeństwo chłonie nienawiść i nasiąka nowymi stereotypami oraz nowomową.
"Uważaj co piszesz bo ABW do Ciebie zapuka" było śmieszne rok temu. Teraz już niestety jest znieczulica i paranoja. Nawet dobrego humoru politycznego już nie ma, bo jak się okazuje można pójść siedzieć albo zostać postawionym pod medialnym pręgierzem przez samego premiera (vide: "Schowaj babci dowód").
Chyba taka już Polska natura, umiemy tylko walczyć z okupantami, wyzwalać kraj i obalać tyranów. Godzić się, współpracować, rozmawiać - nijak.
_________________ [size=9]"Playing traditional grip makes you look like you know what you are doing."[/size]
Jedno co się PiSowi udało to wyeliminować bandytów z Samoobrony z życia publicznego raz na zawsze (mam nadzieję). Za to wielki plus dla kaczkowatych.
Idea IV RP jest mi całkowicie obca, żeby nie powiedzieć wroga, ale wrzód Samoobrony to już było ponad moje i tak skołatane nerwy.
Dlatego uważam to za genialne posunięcie - wpuścić buraka do rządu, nawet za cenę spadku popularności i oskarżeń, wiedząc, że ten burak się ośmieszy spokojnie czekając aż zdechnie i w ostatnim akcie go dobić.
Lepper od lat stał na barykadzie z hasłem "oni juz byli - teraz my". No i Kaczyński wyrwał mu ostatniego zęba.
Za to brawo, a za całą resztę niech sp**** na drzewo i nie wraca.
Panowie, czy zagłosujecie na tego czy innego to i tak nie będzie nigdy porządku w tym kraju... większość tych ludzi ma małe pojęcie co jest dobre a co złe dla nas... niby chcą dobra narodu ale nie oszukujmy sie... to są ludzie którzy żyją sobie wygodnie za nasze pieniądze... większość z ludzi w rządzie nie powinna w ogóle być obsadzana na stołkach... jeżeli ktoś chcę być ministrem danego resortu to musi być ściśle z tym związany i doskonale znać się na rzeczy... a takich mało u nas...