nie tylko Klima.
Jak szukałem troche sprzętu, to pisałem w wielu tematach w dziale "sprzedam". Suri potraktował to jak spam (między innymi że pytałem w dziale sprzedaży werbli bębniarka, czy ma jeszcze jeden egzemplarz, którym byłem zainteresowany).
Generalnie po pytaniu o co w ogole chodzi, zaczęto przytaczać regulamin i teksty po tytułem "jeśli się nie podoba, to zgłoś to wyższej instancji".
Klimat forum i kolegów od fachu - zajebisty.
Kazdy post ma być merytoryczny, najlepiej mieć 2 - 3 zdania streszczające komunikat który mamy do przekazania, oczywiście w oficjalnej formie. Inaczej będzie warn, bo off top.
Nie mówię o wszystki modach, bo ja miałem tylko styczność z Suri Drummer
nie tylko Klima.
Jak szukałem troche sprzętu, to pisałem w wielu tematach w dziale sprzedam. Suri potraktował to jak spam (między innymi że pytałem w dziale sprzedaży werbli bębniarka, czy ma jeszcze jeden egzemplarz, którym byłem zainteresowany).
Generalnie po pytaniu o co w ogole chodzi, zaczęto przytaczać regulamin i teksty po tytułem jeśli się nie podoba, to zgłoś to wyższej instancji.
Kazdy post ma być merytoryczny, najlepiej mieć 2 - 3 zdania streszczające komunikat który mamy do przekazania, oczywiście w oficjalnej formie. Inaczej będzie warn, bo off top.
Każdy użytkownik ma prawo złożyć skargę na moderatora. Jeśli tego nie zrobiłeś-twoja sprawa, tylko teraz nie biadol jakiś ty wielce pokrzywdzony. Tym bardziej ze dostałeś upomnienie, a nie warna.
Co do zamykania tematów i wlepiania warnów do prawie każdego kto powieli pytanie wałkowane 100 razy.
Możliwe ze warny to troszku przesada, ale ludzie również powinni się nauczyć szukać.
Był kiedyś temat, w którym nowy użytkownik dostał upomnienie za nieszukanie, bo taki temat był. Odpowiedział ze nie chce mu się szukać, bo nie ma czasu na pierdoły...
Tym bardziej popatrzcie sobie, jak wyglądało by to forum, gdyby wszystkie pytania zadawane przez początkujących zostawiać:
-Mielibyśmy 100 tematów z identycznym zapytaniem o polecenie zestawu do 1000zł
-Nagle 100 razy czytalibyśmy o tym, jakie naciągi są dobre do punka
-W każdym temacie taka sama odpowiedz, a mimo to dalej pojawiają się następne, o niemalże identycznych treściach.
Chcemy tego?
515 ma racje co do klimy, to dobry moderator. Nie sposób siedzieć na forum 24/H, tym bardziej gdy są wakacje, ludzie podostawali długo wyczekiwane urlopy, itp.
nie tylko Klima.
Jak szukałem troche sprzętu, to pisałem w wielu tematach w dziale sprzedam. Suri potraktował to jak spam (między innymi że pytałem w dziale sprzedaży werbli bębniarka, czy ma jeszcze jeden egzemplarz, którym byłem zainteresowany).
Generalnie po pytaniu o co w ogole chodzi, zaczęto przytaczać regulamin i teksty po tytułem jeśli się nie podoba, to zgłoś to wyższej instancji.
Każdy użytkownik ma prawo złożyć skargę na moderatora. Jeśli tego nie zrobiłeś-twoja sprawa, tylko teraz nie biadol jakiś ty wielce pokrzywdzony. Tym bardziej ze dostałeś upomnienie, a nie warna.
.
Nie biadole ze jestem pokrzywdzony. Po prostu wtedy przestałem wchodzić regularnie 3 razy dziennie na forum. Bo po co, jak nie można sobie luźno pogadać.
Po prostu.
Nie wiem kto na tym bardziej ucierpi, że ludzie nie czują się jak u siebie.
Każdy użytkownik ma prawo złożyć skargę na moderatora.
Generalnie to był jeden moderator w postaci klimy, a innych nie widziałem. Poskarżyć się nie można było do nikogo. Nie mówię, że to źle, niektórzy mogli kląć jak chcieli, a inni za założenie nowego tematu dostawali ostrzeżenie.
Poleciał shout i Bębnolog i koniec bliski archiwum.
To tylko moje zdanie.
Ostatnio zmieniony przez aldi Sro 28 Lip, 2010, w całości zmieniany 2 razy
Ty no wiesz, ale jak się kasuje spam i banuje jakieś boty to nie dostajesz żadnej wiadomości i tego nie widzisz a do tego się sprowadza rola moderatora
ja chciałbym wyjaśnić pewną bardzo ważną sprawę - moderatorzy na forum odpowiadają za jego techniczną stronę a nie za zabawianie ludzi. ale kto i jak tą swoją moderacyjną rolę wykonuje to jego sprawa.
do mnie możecie mieć żal, że się mało udzielam i piszę za to na forum jestem po kilka razy dziennie i czytam, czytam, czytam, czytam...
Moim skromnym zdaniem,to pomylona rola moderatorów na tym i tym drugim Forum Perkusyjnym tego samego właściciela.
Na wszystkich Innych Polskich i zachodnich Forum tematycznych,Moderatorzy to przede wszystkim doskonali znawcy tematów.Jako pierwsi spieszą z pomocą na większość postów.Piszą nowe tematy itp.itd.A TU??Czekają na czyjeś potknięcie,niestety.
Do tego Forum namówił mnie Bębniarek.
Jak widziałem to:[wymoderowano: II.16 & II.20]w poście Bębniarka i ostrzeżenie ,to mi się zrobiło bardzo niesmacznie.
I o dziwo,nie widziałem Żadnej reakcji od nikogo.
Na sąsiednim forum,>>tej samej produkcji<< jest odpowiedź MOstrego do X moderatora,którą uważam za jedną z najtrafniejszych jakie na tych perkusyjnych forach napisano.
Cytat
Teraz jestem w przekonaniu Xxxxxx że postrzegasz funkcję moderatora jako policjanta, stróża prawa i porządku.
Miłej zabawy, obym nie miał szansy dostarczyć Ci tematów do 'modowania'.
To tłumaczy wszystko i nie miejcie pretensji do użytkowników.
ps.
Od paru lat moderuje na forum Satellite/Wielotematyczne z 48,380 users i moje "grzechy",to skasowanie kilka bezsensownych postów.
Może to Wam da,coś do myślenia.
Pozdrawiam serdecznie
Jorgos
Ostatnio zmieniony przez jorgos50 Sro 28 Lip, 2010, w całości zmieniany 1 raz
Również odczuwam, że forum jakoś przygasa nie musi być to spowodowane przez moderatorów, Klima rzeczywiście najbardziej się udziela, odpalcie znów shoutbox'a i będzie gitara. Można by zrobić wybory i może wtedy się coś zmieni, wiem kto powinien zostać modem.
PS. Kfadrat k*rwa mać jak nie masz nic konkretnego do powiedzenia to nie pisz a nie wprowadzasz zamęt.
_________________ Miszcz 1. quizu perkusyjnego w 2010 r.
Kubu zaczynasz się spinać. Nie jestem stara gwardią tego forum ale już trochę tu siedzę i widzę co się dzieje. Rozpad forum zaczął się wcześniej niż zamknięcie shouta ale to byl punkt kulminacyjny, który rozwalił tą zwartą społeczność, która podtrzymywała to forum i dzięki swoim niekiedy "atrakcyjnym" komentarzom robiła je atrakcyjnym dla nowych użytkowników, bo nawet jeśli niekiedy było niesmacznie to i tak wchodziło się na forum i mimo woli pisało odpowiedzi na nowe tematy. Sam jeszcze pamiętam jak założyłem pierwszy temat dotyczący kupna nowej perkusji i nie dostałem warna z komentarzem "Szukaj, było". Tu nie chodzi o błędy modów (może nie w 100%) ale o to że społeczność bywalców tego forum upadła. O!
I jak powiedział narodowy wieszcz J.Bravo:
Ankieta o pracę to prościzna 1. Jak często nosisz krawat? a) zawsze, b) rzadko, c) nigdy, d) wolę korniszony. Mmm... Korniszony są pycha!
_________________ Wszystkich kobiet się nie zaliczy... ale próbować trzeba
Ludzie, ja wiem, ze to jest dział offtopic, ale z racji tego, że temat jest poważny, usuwam posty niewnoszące nic do dyskusji (hah, i pewnie mi zwrócicie że ktoś się wziął do roboty...:>)
Generalnie - jeśli chcecie wyborów na nowych moderatorów - prosze bardzo, nie mam nic przeciwko. Faktycznie, przyznaje się, trochę za mało się udzielam od strony użytkownika, jak i moderatora. Temat mnie zmobilizował do poprawy (ze swojej strony oczywiście) stanu forum, jednakże nie obiecuje piorunującej poprawy, bo przecież nie od razu kraków zbudowali.
Trochę ubolewam nad tym, że NIKT nie zgłosił sprawy do administratora nt. pracy grupy moderacyjnej (albo ja o tym nie wiem), tylko gada się pomiędzy soba jacy to tacy i owacy...
_________________ ZAMIENIĘ Pearla BLX 10 12 14 16 22 (+13 SD)
KUPIĘ lugi mapex z serii Q.
w dodatku - forum stoi w miejscu? a co chcecie nowego? pytam z ciekawości.
zamknęli shoutboxa? a o czym można było dyskuotwać? szczerze dla mnie to była dobra decyzja. trochę mnie zdziwił fakt, że o szołtboksa czepiają się ludzie, którzy sami brnęli dziki offtop, albo podsycali.
_________________ ZAMIENIĘ Pearla BLX 10 12 14 16 22 (+13 SD)
KUPIĘ lugi mapex z serii Q.
Jesli mam byc szczery, to nie odwiedzam juz tak czesto forum jak kiedys z powodu zamkniecia shouta. We wszystkich działach juz swoje powiedziałem, albo po prostu nie mam czasu na czytanie powaznych postow i odpowiadanie na nie. Dlatego tylko shout dawal mi nadzieje na poczytanie czegos spontanicznego, co potrafilo mnie momentami rozsmieszyc.
Kurna... bylem z forum wiele lat (chyba 6?) i troche zal, ze juz tu nie bywam... ale doroslosc i inne powazne dla mojej przyszlosci projekty zobowiazuja. Brak juz czasu na przesiadywanie godzinami na forum.
Pozdrawiam i proponuje przywrocenie shouta, gdyz on syfu na forum nie robil, a byl po prostu fajny.
ja mysle, ze moj post zostal nieslusznie skasowany. Napisalem juz zazalenie do administracji, administracji osiedla, sadu, kolegium, helsinskiej fundacji spraw czlowieka, amnesty international i Twojej Starej. Rzadam zniesienia cenzury na forum i powtorze:
ja mysle, ze moj post zostal nieslusznie skasowany. Napisalem juz zazalenie do administracji, administracji osiedla, sadu, kolegium, helsinskiej fundacji spraw czlowieka, amnesty international i Twojej Starej. Rzadam zniesienia cenzury na forum
ja mysle, ze moj post zostal nieslusznie skasowany. Napisalem juz zazalenie do administracji, administracji osiedla, sadu, kolegium, helsinskiej fundacji spraw czlowieka, amnesty international i Twojej Starej. Rzadam zniesienia cenzury na forum i powtorze:
Właśnie o tym mówie.
Kfadrat napisze pare postów i japa mi się cieszy z byle czego, a mod to skasuje bo nie wnosi nic do tematu.
Forum nie podtrzymacie formą:
pytanie
odpowiedź
pytanie
odpowiedź
głupi post - warn.
pytanie
odpowiedź
pytanie - warn, było to pytanie
pytanie
... - nie ma już kto odpowiedzieć