Same burżuje tutaj - jakies mohito, cuba libra, whiskey z cola, bialy rusek. Ludzie dajcie spokoj, najlepszy drink jaki znam - wodka z lodem. ew. jeszcze sok grejpfrutowy, ale to tylko jak ktos stawia ;p
składniki:
25ml Agwa, 12.5 ml Midori (likier melonowy), 25 ml Żubrówki, 12.5 ml soku z limonki, 50ml soku ze świeżo wyciskanego jabłka, syrop cukrowy (z dodatkiem gumy arabskiej ) oraz 1 kiwi.
Przyrządzanie:
wydłub łyżeczką miąsz kiwi do shakera typu Boston, dodaj syrop Gomme i wymieszaj aż do konsystencji puree. Dodaj resztę płynnych składników i wymieszaj z lodem w kostkach. Dodkłądnie odsącz do szkalek typu Martini (poj. 200ml)
Użyj połówki wydrążonego kiwi jako łódeczki i wypełnij ją drinkiem. Dodaj 12.5ml Agwy do łódeczki, przyozdobić można klinem z limonki oraz obranym plasterkiem limonki.
Powiedzcie mi czy AGWA to jest trunek na zasadzie ABSYNTHU? Rzeczywiście na różnych forach poruszany jest temat AGWY, same dobre opinie, lecz czy oby to nie będzie nielegalne? Mam nadzieję, że będzie w każdym sklepie. Poczytałem kilkadziesiąt wypowiedzi internautów, super drinki są robione z AGWY. Poszukałem też w sieci trochę przepisów, ślinka cieknie! A te nazwy: Liquid envy, COCA NATION smile, Jungle Flame, albo AMSTERDAM BREAKFAST! hehe nawet nie są trudne w przygotowaniu. Dość już mam wscieklych psow, sex on the beach czy tequilla sunrise.. Teraz nadszedł czas na COCA NATION!!! Let us do it!
Hej!
Chcę Was poinformować, że 25.03 CZYLI JUŻ DZIŚ w klubie enklawa na ul. Mazowieckiej 12, w Warszawie o godz 22:00 jest organizowana impreza, na której będzie degustacja Agwy Każdy z Was ma teraz okazję spróbować tego trunku, jeśli wcześniej nie próbwał! Polecam i zapraszam serdecznie. Ja na pewno się zjawię, nie mogę przegapić takiej okazji!
pokruszony lód, zalewamy tabasco, dolewamy cytrynki ( http://goo.gl/7sK5z ) i zalewamy wódą. Smakuje jak elektrolit z akumulatora od stara, ale coś w sobie ma.
Btw, nie mieszajcie red-bulli i podobnych z alkoholem, to jest dobre, ale wątrobę masakruje.
[b]Shalaq[/b], albo moja kobieta jest jakas nie tego, albo to dziala tylko na delikatne niewiasty co alkoholu w ustach nie mialy. Wypila 2 takie (wysoka szklanka) i powiedziala ze czuje sie jak po 4 kolejkach czystej (chcielismy przetestowac czy to naprawde dziala ).
Cóż, trzeba zwiększyć dawkę rumu, bo w tej mieszance de facto nie ma alkoholu nie wiadomo ile (0,5 litra płynów obojętnych, 2 banany, 0,2 rumu). Jakby zmieszać rum w płyny obojętne w proporcjach 1-1 ? :>
[b]Shalaq[/b], wtedy podejrzewam ze nie bylby to juz *stealth* slushie, bo alkohol stalby sie zbyt wyczuwalny. Ale mozna nad tym popracowac i ustalic odpowiednie proporcje
[b]Shalaq[/b], czuje sie zawiedziony, myslalem ze ta dyskusja poprowadzi do jakiegos ambitniejszego planu, a Ty co ? Na wlasny uzytek. Fu, wstydzilbys sie.
a ja z innej beczki.
kiedyś zrobiliśmy taki miks na wieczór kawalerski kolegi.. 7-8 najtańszych piw, jakie udało nam się znaleźć (był fasberg z biedronki czy takie piwa jak "wampir" albo "wiking", raczej już nie do kupienia). jeden warunek - musiały być podłe to wszystko zostało zmiksowane w plastikowej butelce 5l po wodzie mineralnej. na koniec wzmacniacz - ćwiartka taniej wódki.
znów miks.
opatrzyliśmy to etykietką "rozp**dalator - bo nic gorszego od małżeństwa nie może cię spotkać".
[b]JooreX[/b], my raz w podobny sposob (butla 5l) zmieszalismy na impreze 2 piwa kupione od ukraincow (Desant Kombat - 1,5 litra ) ) z 1,5 l lemoniady i odrobina wodki (100-150 ml). Przeczytalem ze to dobre polaczenie, wiec sprobowalismy - faktycznie, da sie pic, towarzystwo sie zniszczylo, wiec musialo byc dobre ).
Wysłany: Pon 28 Mar, 2011
Z takich miksow to ja nie zapomnie nigdy tego co bialorusini mi i kumplom na grunwaldzie zapodali...2 dni do siebie dochodzilem...do metalowego wiadra kolejno:
Takie mniej wiecej byly proporcje, no i kolesie byli hardkorowi, my nie chcielismy byc gorsi to pilo sie to prosto z tego wiadra jesli komus mile zycie, nie polecam, kombo czysty zabijaka
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Jeśli mowa o baniakach, to moi znajomi robią coś co nazywa się Kocioł Panoramixa.
Dokładnie powiedziec nie mogę, ale z tego co pamietam to lecą tam szampan, wódka, energetyki, piwa i coś jeszcze...