Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Offtopic » OffTopic » Foobar2000 [v0.8.3]
Foobar2000 [v0.8.3]
Autor Wiadomość
qwerty 
przyszły reż. dźw

Wysłany: Pią 04 Maj, 2007   Foobar2000 [v0.8.3]

IMO duuuzo leprzy od winampa ale mam kilka pytań do userów tego programiku:

jak to cholerstwo skonfigurować??? ma tyle ustawień a ja chce tylko mieć jaknajleprzy dzwięk [mam zintegrowaną karte dźwiękową -wiem, zal- a mój sterownik dzwięku to SiS 7012 Wave niewiem czy to do czegoś potrzebne ale podaje :) ]

jak ustawić EQUALIZER?????? o ile w winampie wystarczylo wybrac jedną z dostępnych opcji to w foobie trzeba ustawić ręcznie lub wgrac plik "jhdjkahd.FEQ" mógłby ktoś wrzucić na jakis serw albo bezpośrednio wysłac mi na qwerty5 [at] op.pl swoje ustawienie equalizera

moze ktoś ma dostęp do jakiegoś poradnika [co do konfiguracji... do equalizera w sumie tez by sie przydał]

kojlak
KKK

Wysłany: Pią 04 Maj, 2007   

heh... może go po prostu wyzeruj, dla naturalnego dźwięku jaki jest w mp3.?

Vogt

co prawda od jakiegos czasu juz foobara nie uzywam ale z tego co pamietam to mozna bylo sciagnac gotowe ustawienia. :)

qwerty 
przyszły reż. dźw

no własnie szukalem i nic dlatego załozylem temat...

rot10

najlepiej zrobisz jak sam recznie ustawisz equalizer pod siebie i swoj sprzet, nie wyobrazam sobie sciagac gotowych ustawien, bo kazdy slucha na czym innym i ma inne preferencje, np. u mnie jest okropnie mdly bas i trzeba to wyelimonowac, a w dodatku nie lubie zbyt duzo strodka wiec staram sie usatwic by fajnie i czysto brzmialo... radze zebys poporstu pokombinowal

a tak wogole to nie wie ktos jak wlaczyc columns UI w nowej wersji bo sciagnalem ale wrocilem do 0.8.3 bo nie znalazlem tej opcji ;-)

Carlos

Wysłany: Sob 05 Maj, 2007   

z "integry" dużo soku nie wyciśniesz. a jeszcze jak muzyka leci przez tajwańskie głośniczki to lepiej popracować samemu nad ustawianiem...

1. http://www.google.pl/sear...aj+w+Google&lr=

BTW: A zastanawiałeś się jak w leprzy sposób ustawić ortografię ?

qwerty 
przyszły reż. dźw

Carlos napisał/a
z integry dużo soku nie wyciśniesz. a jeszcze jak muzyka leci przez tajwańskie głośniczki to lepiej popracować samemu nad ustawianiem...

1. http://www.google.pl/sear...aj+w+Google&lr=

BTW: A zastanawiałeś się jak w leprzy sposób ustawić ortografię ?

głośniki są z miniwiezy dełu i dają rade

a co do mojej ortografii TO DAJCIE MI SPOKUJ, PISZE JAK PISZE I NIC WAM DO TEGO [noł ofens]

_Big_Mac_

qwerty napisał/a

a co do mojej ortografii TO DAJCIE MI SPOKUJ, PISZE JAK PISZE I NIC WAM DO TEGO [noł ofens]

Jak tam wolisz, ale kiepska ortografia i brak interpunkcji utrudnia czytanie (wierz lub nie) i zniechęca. Poprawnie napisany post ma szanse złapać więcej odpowiedzi.

A jak jesteś leniwy, to nowy Firefox sam sprawdza polską pisownię w formularzach i ładnie podkreśla byki.

borbah 

Big_Mac's right :P a co do equalizera ... co za problem ? po lewej masz basy po prawej góry i sobie ustawiasz jak ci milej dla ucha , nie znam sie na akustyce ani niczym takim tylko zawsze ustawiam equalizer tak, zeby mi sie brzmienie podobalo ... zadne ustawienie ci nie zagwarantuje dobrego wg. ciebie brzmienia, bo to indywidualne :)

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Offtopic » OffTopic » Foobar2000 [v0.8.3]