Pierwsza rzecz, to czy używasz jakichś cyfrowych procesorów?
Bo jeżeli tak, to może być opóźnienie. Jeżeli gitara podłączona jest na czystym kanale, do line-in czy do mic, to w zasadzie żadne opóźnienia nie mają prawa wystąpić, bo to tak, jakbyś np. podłączył mikrofon zwykły i miał opóźnienia. Jeżeli jednak używasz czegoś w stylu Guitar Rig albo Guitar Rig 2 i nie chcesz mieć opóźnień, to (pomijam już fakt sterownika, który może być jakiś dziwny i coś ma ustawione, ale to mało prawdopodobne) musisz mieć naprawdę wypasiony komputer, żeby było bez opóźnień.
ja mam integra i jakos opoznienia wogole nie ma takze nei wiem czy to idzie kartą dzwiekowa ...
A ja sie teraz podepne do tematu
Ostatnio kupilem sobie mikrofon dynamiczny i podlaczylem go do kompa najpierw w wejscie Mic i kiedy cos na nim nagrywalem to strasznie szumial (a jest na bank dobry bo ogolem dziala bez zarzutów) a pozniej podlaczylem do wejscia liniowego ale tam znowu byl cholernie cicho mimo, ze mam na maksa ustawiona glosnosc ... co mam zrobic zeby byl glosny i jednoczesnie nie bylo szumów ? Czy to wina karty ?
_________________ Patrz jak pracują receptory. Słodki, gorzki, kwaśny, słony i ten co dewastuje mikrofony!
Sprawa wygląda tak, że wejście liniowe, to wejście o dużo mniejszej czułości. Mikrofonowe natomiast ma bardzo dużą czułość, dodatkowo możemy ustawić podbicie o ileś tam decybeli, co powoduje, że jest głośno. Ale jest to wejście, które raczej nie służy nagrywaniu wysokiej jakości dźwięku, ponieważ samo w sobie jest niskiej jakości .
Jeżeli chcesz mieć w miarę przyzwoicie, to polecam sobie zakupić jakiś taki mały mikser do kilkuset złotych (te nowe mają już złącza USB), tudzież Tone Port od Line6 i przez to nagrywać. Bo nie ma bata, żebyś ładny, czysty dźwięk uzyskał przez wejście MIC.