1. Chcę kupić interfejs. Najbardziej odpowiada mi Behringer BCA2000 ze względu na swoje możliwości i ewidentnie niską cenę. Głównie zależy mi na tym bo móc podłączyć klawiaturę midi (Novation REMOTE 25), mikrofon (studyjny lub 2 instrumentalne do nagrania perkusji). Oczywiście musi być zasilanie Phantom +48V i wejście słuchawkowe. Bardzo dobrze, gdyby posiadał jeszcze wejście gitarowe.
Niestety produkty Behringera cieszą się złą sławą. Czytałem o tym produkcie na forum i nieciekawie ludzie się o nim wypowiadali, dlatego proszę was o znalezienie jakiegoś zamiennika o takich samych możliwościach.
W pewnym momencie byłem gotowy zaryzykować i kupić ten sprzęt, jednak postanowiłem uderzyć tutaj.
2. Czy jest możliwość podłączenia klawiatury sterującej (w tym przypadku Novation REMOTE 25) do monitora odsłuchowego? (nie wiem, w jaki sposób to zrobić). Zależy mi na tym, żeby dźwięk przebijał się przez perkusję.
1. U mnie prawie wszystko w szkole stoi na Behringerach. Rewelacji nie ma, ale jakoś wybitnie nikt nie narzeka. Ot, jest sprzęt i tyle. Bez wodotrysków. Wiem natomiast, że wzmacniacze gitarowe Bugery (czyli Behringer) są tragiczne - lampową 333XL mój znajomy wymieniał 4ry razy w ciągu 3 miesięcy (sic!). W większości produkty Behringera są kopiami sprawdzonych modeli uznanych marek.
Jeśli ma być to sprzęt używany codziennie, intensywnie - odradzam.
Jeśli ma być to sprzęt używany od święta, na zasadzie "a, coś sobie nagram" - da radę.
2. Klawiatury sterującej nie podłączysz bezpośrednio do monitora odsłuchowego. Jak sama nazwa wskazuje, ona jest STERUJĄCA - czyli musi być podłączona do czegoś, czym będzie mogła sterować - np. jakaś wtyczka VTS. Sama w sobie nie posiada żadnych brzmień
2. chodzi o połączenie klawiatura-laptop-monitor. nie wiem czy warto właśnie kupować monitor, bo poprzez używanie normalnych głośników nie przebija się zbytnio.
2. jeśli monitor będzie aktywny, to jak najbardziej można podłączyć laptopa pod niego. na pasywnym szans nie ma
1. No to nie bierz Behringera. Zapoluj na używanego E-MU 0404. Chodzą mniej-więcej po tyle, co nowy Behringer. Sprzęt jest godny polecenia i wytrzyma wszelkie przeciwności losu