Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Offtopic » OffTopic » interfejs
interfejs
Autor Wiadomość
eS.

Wysłany: Nie 18 Lip, 2010   interfejs

1. Chcę kupić interfejs. Najbardziej odpowiada mi Behringer BCA2000 ze względu na swoje możliwości i ewidentnie niską cenę. Głównie zależy mi na tym bo móc podłączyć klawiaturę midi (Novation REMOTE 25), mikrofon (studyjny lub 2 instrumentalne do nagrania perkusji). Oczywiście musi być zasilanie Phantom +48V i wejście słuchawkowe. Bardzo dobrze, gdyby posiadał jeszcze wejście gitarowe.

Niestety produkty Behringera cieszą się złą sławą. Czytałem o tym produkcie na forum i nieciekawie ludzie się o nim wypowiadali, dlatego proszę was o znalezienie jakiegoś zamiennika o takich samych możliwościach.

W pewnym momencie byłem gotowy zaryzykować i kupić ten sprzęt, jednak postanowiłem uderzyć tutaj.

2. Czy jest możliwość podłączenia klawiatury sterującej (w tym przypadku Novation REMOTE 25) do monitora odsłuchowego? (nie wiem, w jaki sposób to zrobić). Zależy mi na tym, żeby dźwięk przebijał się przez perkusję.

Z góry dzięki za odpowiedz.

Farel 
your worst nightmare

Wysłany: Nie 18 Lip, 2010   

To się wypowiem.

1. U mnie prawie wszystko w szkole stoi na Behringerach. Rewelacji nie ma, ale jakoś wybitnie nikt nie narzeka. Ot, jest sprzęt i tyle. Bez wodotrysków. Wiem natomiast, że wzmacniacze gitarowe Bugery (czyli Behringer) są tragiczne - lampową 333XL mój znajomy wymieniał 4ry razy w ciągu 3 miesięcy (sic!). W większości produkty Behringera są kopiami sprawdzonych modeli uznanych marek.
Jeśli ma być to sprzęt używany codziennie, intensywnie - odradzam.
Jeśli ma być to sprzęt używany od święta, na zasadzie "a, coś sobie nagram" - da radę.

2. Klawiatury sterującej nie podłączysz bezpośrednio do monitora odsłuchowego. Jak sama nazwa wskazuje, ona jest STERUJĄCA - czyli musi być podłączona do czegoś, czym będzie mogła sterować - np. jakaś wtyczka VTS. Sama w sobie nie posiada żadnych brzmień ;)

eS.

2. chodzi o połączenie klawiatura-laptop-monitor. nie wiem czy warto właśnie kupować monitor, bo poprzez używanie normalnych głośników nie przebija się zbytnio.

1. sprzęt raczej używany intensywnie

Farel 
your worst nightmare

2. jeśli monitor będzie aktywny, to jak najbardziej można podłączyć laptopa pod niego. na pasywnym szans nie ma ;)

1. No to nie bierz Behringera. Zapoluj na używanego E-MU 0404. Chodzą mniej-więcej po tyle, co nowy Behringer. Sprzęt jest godny polecenia i wytrzyma wszelkie przeciwności losu ;)

eS.

ok. dzięki bardzo. widziałem właśnie tego emu i chciałem dodać do tematu ale już wszystko wiem. gdyby ktoś miał jakieś uwagi proszę pisać.

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Offtopic » OffTopic » interfejs