Zapraszamy wszystkich fanów polityki do rozmów o naszym pięknym kraju i tym co się dzieje u nas od wyborów
=========================================
A tutaj coś nie do końca w temacie ale mimo wszystko jednak :
Blackmetalowa grupa Dark Funeral ze Szwecji miała pod koniec marca zagrać na dwóch koncertach w Polsce. Te występy zostały odwołane w związku z kontrowersyjnym przekazem zespołu, otwarcie wykorzystującego wątki satanistyczne.
23 marca Dark Funeral w towarzystwie grup Naglfar, Amoral i Asmodeus miał wystąpić w łódzkiej "Dekompresji", a dzień później w katowickim "Mega Clubie".
"Odbieram to jako prowokację wobec miasta i jego mieszkańców. To skandal, na który nie możemy sobie pozwolić. Taka twórczość nie ma nic wspólnego z kulturą. To jest jak eksplozja śmietnika" - powiedział o planowanym występie w Łodzi jej wiceprezydent Mirosław Orzechowski w "Gazecie Wyborczej".
Na oficjalnej stronie Dark Funeral pojawiło się ogłoszenie o odwołaniu koncertów w Polsce autorstwa Mariusza Kmiołka, szefa Empire Records i Massive Music, organizującej występ w Katowicach.
"Bardzo nam przykro, że koncerty Dark Funeral, Naglfar, Amoral i Asmodeus zostały odwołane. Na odwołanie nie mieliśmy wpływu, jesteśmy bezradni wobec obecnej sytuacji politycznej w Polsce" - napisał Kmiołek.
"Rozumiemy, że ta sprawa nie dotyczy Dark Funeral jako konkretnego zespołu, ale muzycznej sceny, którą polscy katolicy chcieliby zakazać. Dla nas to kolejny dowód hipokryzji, która stoi za zorganizowanymi religiami. Promują tolerancję, ale jeśli pojawi się coś, co im się nie podoba, to bardzo szybko domagają się cenzury. Ale zawsze reakcje tego typu dają rezultat odwrotny od zamierzonego" - dodali muzycy Dark Funeral.
dla mnie to jest przesada. co ma tworczosc muzyczna do ludzi, ktorzy i tak nie wiedza co to za zespol i jaka jest jego tworczosc? nie chce? nie ide. proste.
daje komuś max. 2 lata żeby zrobił zamach na gierte i rydza...
to oczywiste że polacy nie wytrzymają wszechobecnego debilizmu i komuny...
jak można wpływać na życie ludzi narzucając swoje chore religijne ambicje... już dawno nielubiałem kościoła, a od czasu wyborów jeszcze bardziej nienawidze tego złodziejstwa... odbierają renty biednym babcią, wożą się maybahami, i pierdolą życie normalnych ludzi...
Jedyne co uważam za sluszne to
-= BÓG TAK KOŚCIÓŁ NIE =-
Jeśli kogoś obraziłem to przepraszam... ale wątpie żeby tutaj były rydzykówki
daje komuś max. 2 lata żeby zrobił zamach na gierte i rydza...
to oczywiste że polacy nie wytrzymają wszechobecnego debilizmu i komuny...
jak można wpływać na życie ludzi narzucając swoje chore religijne ambicje... już dawno nielubiałem kościoła, a od czasu wyborów jeszcze bardziej nienawidze tego złodziejstwa... odbierają renty biednym babcią, wożą się maybahami, i pierdolą życie normalnych ludzi...
kosciol? komuna? ;]
tak przy okazji z tymi 2ma latami to niezly z Ciebie optymista bo historia glupoty w tym narodzie to duzo dluzsza jest nizli od ostatnich wyborow
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.
Wyjechałem z kraju jeszcze przed wyborami, także mam komfort obserwowania tego trochę z dalszej perspektywy-a i tak wk...a niemiłosiernie.
Źle się stało, wstyd tłumaczyć innym co się u nas dzieje... "to u Was rządzą te bliźniaki?" Ostatnio w gazecie widziałem artykuł o radiu MaRyja-tak właśnie jesteśmy postrzegani za granicą-a to przecież prawda.
Ogólnie przyznaję się do poglądów raczej prawicowych...ale z pewnością nie takich jakie reprezentuje PiS i s-ka. Gdy wygrali wybory, myślałem że nieszczęścia nie będzie, pomyliłem się. Tęskni mi się za domem bardzo, wracam niedługo... tak się tylko zastanawiam czy jest do czego?
Takie tu krążą pogłoski, zdjęto Dziennik Telewizyjny Jacka Federowicza, bo niechlubnie wypowiadał się o Kaczorze-prezydencie. Może ktoś to potwierdzić? jeżeli tak, to co znaczy że cenzura wraca, komuna? o co chodzi? wszystko zaczyna przypominać Folwark Zwierzęcy Orwella, tylko dlaczego akurat u nas?
A co do przemian, z tych samych względów co Qbs, śmiem wątpić...
to nie Kościół, to tylko niektórzy księża tacy są, jak wiadomo w każdym środowisku zdarzają się wyjątki. a jedyna wspólna rzecz radia maryja z Kościołem to modlitwy. poglądy polityczne to już kwestia prywatna (co nie znaczy, że nie można swoich poglądów publicznie prezentować).
Taaaaaaaak... a co powiecie na temat Komisji Kontroli Mediów, czy jak to się zwało, którą zamiaruje wprowadzić Kaczor? Bo jak dla mnie to paranoja zalatująca poważnie cenzurą. Federowicza zdjęto, bo Kaczora prawda w oczy kole.
Qbs napisał/a
historia glupoty w tym narodzie to duzo dluzsza jest nizli od ostatnich wyborow
IMO to historia głupich rządów w naszym narodzie siega demokracji szlacheckiej.
Cytat
wszystko zaczyna przypominać Folwark Zwierzęcy Orwella
A myślałem, że to tylko ja mam takie wrażenie:D
Pocieszające jest to, że gorzej już być nie może:)
historia glupoty w tym narodzie to duzo dluzsza jest nizli od ostatnich wyborow
IMO to historia głupich rządów w naszym narodzie siega demokracji szlacheckiej.
rzady jedno, ale ktos te rzady wybiera ;]
parafrazujac jeden dobry tekst "myslenie u polakow to od dawna jest spory problem"
to co sie dzieje obecnie w naszym kraju jest pozalowania godne...
nie wiem czy ktos dzis ogladal "Szklo Kontaktowe" na TVN24, ale byl sms od widza jakiegos z bardzo trafna wypowiedzia a mianowicie:
(parafrazuje): Kaczynski pokazal dzis w oredziu, ze jest prezydentem tylko jednej partii.
I to jest prawda, PiS chce wladzy absolutnej wrecz totalitarnej, chca stworzyc panstwo policyjne, ograniczyc wszelkie prawa i wolnosci aby wszystko bylo tak jak oni chca i chce Rydzyk.
Co do kosciola to sie zgadzam, ze to tylko pewna czesc nie jest taka jak powinna, powinno byc tak jak to jest w wielu krajach, ze kosciol jest odzielony od panstwa i wtedy mozna tworzyc zdrowa relacje.
PiS naobiecywal gruszek na wiezbie i nie jest w stanie tego spelnic (czyt. np 3mln mieszkan...) i nigdy nie spelni i wykorzystuje kazde zdarzenie losowe (czyt. tragedia np u mnie w miejscie czyli w Katowicach) do tego aby pokazac jacy sa super i jak dbaja o spoleczenstwo a to wszystko to guzik prawda i chca tylko zaskarbic sobie przychylnosc ewentualnych wyborcow bo w obecnej sytuacji wybory moga byc w kazdej chwili.
Mam nadzieje, ze ten cyrk maksylanie w ciagu dwoch lat sie skonczy i narod przejrzy na oczy i zrozumie swoj blad i wybierze raz jeszcze ludzi do wladzy lecz teraz wlasciwie...
na koniec jeszcze cyctat z Kuby Wojewodzkiego kiedy goscil u siebie Tuska:
"I spojrzcie jakiego mogliscie miec fajnego prezydenta..."
(parafrazuje): Kaczynski pokazal dzis w oredziu, ze jest prezydentem tylko jednej partii.
I bratem tylko jednego cżłowieka
.::WisniA::. napisał/a
I to jest prawda, PiS chce wladzy absolutnej wrecz totalitarnej, chca stworzyc panstwo policyjne, ograniczyc wszelkie prawa i wolnosci aby wszystko bylo tak jak oni chca i chce Rydzyk.
Partie nie po to startują w wyborach, żeby zdobyć jak najmniejszą władzę, i potem jej nie wykorzystywać. Załóżmy jakiś hurraoptymistyczny wariant tzn., że jakiejkolwiek partii zależy tylko na polepszania warunków życia obywateli. Załóżmy, że mają swój program, który uważąją za dobry dla państwa - zdobycie władzy jest jedyną drogą do jego realizowania.
Z tym państwem totalitarnym to nieco przesada, ale wieść (nie wiem, czy prawdziwa) o odejściu Federowicza nie rokuje zbyt dobrze.
.::WisniA::. napisał/a
[...] powinno byc tak jak to jest w wielu krajach, ze kosciol jest odzielony od panstwa i wtedy mozna tworzyc zdrowa relacje
Kościół niedługo może być kojarzony z PiSem, który prędzej, czy póżniej pójdzie na dno. Nie pociągnie za sobą Kościoła, ale z pewnośćią mu nie pomoże.
wprowadzenie jakiejs komisji kontroli mediow, afera z trwamem, punkt w pakcie stabilizacyjnym mowiacy o tym, ze nie wolno poprzec zadnej ustawy opozycji chocby niewiadomo jak dobr aona nie byla... itp itd...
to wlasnie prowadzi to wladzy absolutnej i totalitaryzmu...
Komisja Kontroli Mediów - może rzeczywiście ograniczać sobodę mediów, może ponadto być porcją kolejnych stołków dla krewnych i znajomych królika
Afera z Trwamem - preferowanie mediów przychylnych rządowi, a ograniczanie tych krytycznych wobec niego to jednak różniące się sprawy (nie oznacza to, że to popieram).
A pakt stabilizacyjny, to próba uzyskania większoścu w sejmie bez odpowiedzialności związanej z wchodzeniem do koalicji. Póba z pewnością nieudana, ciekawe tylko w jaki sposób pakt stabilizacyjny zostanie zdestabilizowany
nasza demokracja jest dosc mloda, to wszystko sie dopiero ksztaluje, zyjemy w dosc "ciekawych" czasach, trzeba wierzyc ze bedzie lepiej, ale narazie trzeba wziac paszport i spier....
co wy wszyscy z tym uciekaniem? przecież w zasadzie sprawy polityczne tylko nieznacznie zmieniają wasze prywatne życie, a może i nawet nie mają na nie żadnego wpływu.
co wy wszyscy z tym uciekaniem? przecież w zasadzie sprawy polityczne tylko nieznacznie zmieniają wasze prywatne życie, a może i nawet nie mają na nie żadnego wpływu.
guzik prawda, prosty przyklad, jakis miesiac temu rzad wpadl na pomysl, ze ksiazki sa takie drogie bo hurtownicy tak podbijaja ceny wiec nalezy temu zaprzestac i to wydawnictwa maja sprzedawac ksiazki bezposrednio koncowym odbiorcom czyli uczniom i nauczycielom bo mowa tu konkretnie o podrecznikach szkolnych i gdyby to przeszlo to moja matka stracila by prace wiec co ty gadasz, ze to nie ma wplywu na nasze prywatne zycie?
Ja jestem ciekawy jak na to co się dzieje a w szczególności katolizację społeczeństwa i odwołenie Dark funeral reaguje Painlust, który swego czasu bardzo Kaczyńskich bronił
kumpel jednego razu powiedział przed wyborami "Trzeba wybrać mniejsze zło!" dla niego mniejszym złem był PiS... I teraz ma kobieta lekkich obyczajów mniejsze zło, palant...
jeszcze pamiętam jak mówili iż Tuska nie wybiorą bo ma wade wymowy... AAAAAAAA!!! gdzie ja zyje... chciałbym wyjechać do ameryki, rozwalić się gdzieś na odludziu i żyć w spokoju nie myśląc o zacofanej polsce... wrócił bym po 10 latach i sprawdził czy jest lepiej... ale lepiej nie będzie także wolałbym tam zostać
Krotko mowiac mamy prezydenta braci kaczynskich o partii pis, oraz prezesa partii radia maryja. Nic wiecej w tym temacie sie nie wypowiem , bo mnie to wszystko za dużo nerwów kosztuje
moim zdaniem w konstytucji powinien byc zapis, mowiacy ze prezydent Polski nie moze miec brata (w szczegolnosci blizniaka) w rzadzacej partii podczas swojej kadencji bo jakby na to nie patrzec stwarza to niezdrowa atmosfere...
naprawde tak sadzisz czy sie jednak pomyliles? ;] bo jesli to co napisales to prawda to w takim razie de facto do sejmu mozna poslac krowy i konie bo przeciez to co tam zrobia nie bedzie mialo prawie zadnego wplywu na zycie
jak chce sie poczuc wplyw i jakosc rzadzenia, wystarczy sie przejsc do jakis urzedow... "prosze wypelnic to i to i to a potem do pokoju 243, potem wrocic, acha a akt zgonu pradziakow jest?- przeciez to takie wazne do wydania pozwolenie a wyremontowanie domu...."
naprawde tak sadzisz czy sie jednak pomyliles? ;] bo jesli to co napisales to prawda to w takim razie de facto do sejmu mozna poslac krowy i konie bo przeciez to co tam zrobia nie bedzie mialo prawie zadnego wplywu na zycie
napisałem tak, bo to wynika z tego co widzę na codzień. wejście do unii, wybór nowego sejmu czy prezydenta nie zmieniło w moim życiu nic (i z postów przed moim wynikało, że w Waszym nic ważnego). ale przykład Wiśni i jego mamy mnie przekonuje.
przyklad jak przyklad, sprawa naszczescie skonczyla sie jak skonczyla bo wydawnistwa nie mialy najmniejszej ochoty bawic sie w sprzedaz ksiazek bezposrednio uczniom, nayczycielom bo nie mam do tego zadnej infrastruktury przygotowanej wiec suma sumarum i tak znow by sami musieli zatrudnic tych hurtownikow, ktorych nie chcial rzad wiec to dla wydawnict wiazalo sie tylko z kosztami, ale ten przyklad dobrze pokazuje jaki ten rzad jest chory i czego mozna sie po nim spodziewac i ze jednak moze to miec wplyw na nasze zycie
napisałem tak, bo to wynika z tego co widzę na codzień. wejście do unii, wybór nowego sejmu czy prezydenta nie zmieniło w moim życiu nic (i z postów przed moim wynikało, że w Waszym nic ważnego). ale przykład Wiśni i jego mamy mnie przekonuje.
nie mam zamiaru na sile Cie uswiadamiac ale po prostu najwyrazniej wielu rzeczy nie widzisz.