Wysłany: Nie 16 Wrz, 2007 Jak wstawić muzykę na własną stronkę www?
Czy ktos mi pomoże w tej kwestii? Pytam w imieniu kumpla który zrobił mi stronke a sam twierdzi że dopiero sie uczy. Na swoją stronkę www.mariart.cba.pl chce wstawic sobie muzyke w tle i nie wie jak...
Za muzykę w tle powinni wieszać. To bywa niezwykle upierdliwe, jeśli się to zrobi standardowo (tzn. w htmlu). Klient musi ściągać dodatkowe kilka mb, nie może wyłączyć (np. celem posłuchania swojej muzyki) chyba że z poziomu ustawień przeglądarki i generalnie jest to praktyka tak beznadziejna, jak animowane gify na buttonach albo zmienianie kursora na jakieś gówienko z latającymi dookoła gwiazdeczkami.
Można zrobić mały pierdolnik we flashu z play/stop albo nawet zaembedować gotowy plugin z patrz.pl czy innego takiego hosta.
_________________ "...żeby ręce giętkie zagrały to, co pomyśli głowa"
Za muzykę w tle powinni wieszać. To bywa niezwykle upierdliwe, jeśli się to zrobi standardowo (tzn. w htmlu). Klient musi ściągać dodatkowe kilka mb, nie może wyłączyć (np. celem posłuchania swojej muzyki) chyba że z poziomu ustawień przeglądarki i generalnie jest to praktyka tak beznadziejna, jak animowane gify na buttonach albo zmienianie kursora na jakieś gówienko z latającymi dookoła gwiazdeczkami.
Można zrobić mały pierdolnik we flashu z play/stop albo nawet zaembedować gotowy plugin z patrz.pl czy innego takiego hosta.
stary zgodze sie ale nie musialeś tego pisac, stronka nie jest moja. za tą drugą wiadomość dzięki, może się mu przyda
Nie pisałem tego, żeby kogoś obrazić. Odczytałem z postu to tak, że chcesz zlecić temu koledze zrobienie muzyki w tle i ten kolega nie wie, jak się do tego zabrać. Wg mnie nie powinniście (nie powinien?) w ogóle czegoś takiego robić, bo to beznadziejna praktyka na stronach www. Chyba, że flashowy plejerek.
_________________ "...żeby ręce giętkie zagrały to, co pomyśli głowa"
ale z tego co pamietam dziala tylko w IE wiec obstawialbym na zrobienie playera we flashu
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.