Posiadam Packard Bella i nie polecam nic z tej firmy poza Packard Bell iPower GX, reszta to straszna kaszana, tyle, że GX kosztuje 1000eu.
Polecam Tobie jednak coś ze stajni HP, mój brat kupił lapa za 599eu, hardware zajebisty, mocne wifi, 500gb, procek dualcore Intel 2 duo i inne bajery poczytaj. HP robi świetne lapki. Obudowa dolna metalowa, bratu spadł nie raz i trzyma fason dalej, mi spadł PB i się sypie jak wieża karciana.
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Wysłany: Czw 25 Lis, 2010
odradzam kupowanie uzywanych laptopow z paru powodow dimi. lapek ma to do siebie, ze trzeba odpowiednio sie z nim obchodzic, czego wiekszosc ludzi nie potrafi i lapek non stop chodzi podlaczony do gniazdka, po roku takich przygod bateria jest do wymiany, dodatkowo z wejscie na ladowarke trzeba sie obchodzic bardzo delikatnie, bo akurat to najdelikatniejsza czesc kompa i lubi sie pieprzyc, a wtedy trzeba oddawac lapka do naprawy, co calkiem sporo kosztuje. Koncowki ladowarek lubia sie strasznie sypac, wiec przygotuj sie na wymiane ladowarki(chyba, ze chce Ci sie bawic w sama zmiane koncowki i lutowanie, ale nie polecam, ciezko zrobic to porzadnie samemu)...dodatkowo przy transporcie, chocby w pancernej torbie i jakims uderzeniu lapek dostaje po dupie i duuuuza czesc uzywanych laptopow ma bad sectory na dysku, a nowy dysk tanim interesem nie jest, a bad sectory mnoza sie jak glupie i koniec koncow i tak ten dysk trzeba wymienic i tak...laptop to bardzo delikatna zabawka i wiele ludzi nie zdaje sobie z tego sprawy, kupujac bebny widac czy korpusy rowne, czy nie ma obdarcia na lakierze od razu, w laptopie takie rzeczy wyjda z czasem i tylko bedziesz sie wsciekal, ze kupiles uzywany...naprawde, ja polecam nowke...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
jak z HP to tylko ProBooki, reszta odpada w przedbiegach. Warto rozejrzeć sięza Lenovo (wszystko poza modelami które mają w nazwie Ideapad). Świetne lapki.
Ja właśnie kupiłem probooka 4720s. Matowa matryca, 17", bateria trzyma ok. 4h. Solidna, częściowo metalowa konstrukcja, tylko gładzik doprowadza do szewskiej pasji.
A w Lenovo R61 po 4 latach wyłamał mi się zawias.
Generalnie polecam witrynę notebookcheck.com (jest też wersja polska). Najwyższej klasy profesjonalne recenzje i testy sprzętu, naprawdę piszą o tym, co jest ważne, czyli jasność matrycy, poziom hałasu, funkcjonalność klawiatury i gładzika oraz rzeczywisty czas pracy na baterii itp., a nie tylko ile megaherców i czy fajnie wygląda, jak w większości gazet.
poszukaj asusów, acery też ostatnio są bardzo dobre, sam mam samsunga r522 od roku i złego słowa na tą firmę powiedzieć nie mogę, wszystko ładnie śmiga, mechanicznie też żadnych wad... za to kolega, który w tym samym czasie kupił lenovo z serii y już dawno ma powyłamywane zawiasy...
i tak jak mówi tutkaprof - sprawdź na ww stronie, sam ją oglądałem ze 2 tygodnie nim się zdecydowałem na zakup
Wysłany: Pią 26 Lis, 2010
ja mam acera, ojciec ma acera i nie narzekamy, mlody kupil hp i marudzi, ze touchpad do dupy, ze klawira sie lubi sciac i generalnie narzeka
Totem chyba ma acera czy asusa, więc zapytaj jak mu chodzi. Hehehe.
Jak HP to syf, to ja nie wiem czego Wy oczekujecie od lapków w takim razie. Mówimy o lapkach do 2000zł i HP w tym przedziale cenowym IMHO miażdży konkurencję. Touchpad do dupy? Rozwiń to, miałem w rękach bratowego HP i wszystko śmiga jak ta lala, nie wiem jak się klawiatura może ciąć?
Ja mogę powiedzieć złe słowo na Samsunga, bo jak z każdym sprzętem tej firmy, jest kruchy.
Dimi, nie przebieraj w laptopach, kup sobie Macbooka Pro, nie pograsz, cena "trochę" po wyżej dwóch tysięcy, ale lapek na lata, na studia Ci się na pewno przyda.
Moja siostra ma macbooka, i jest po prostu zajebisty, tylko trzeba się przyzwyczaić - kto miał/ma apple wie o co chodzi.
no ja nie wiem co z tym touchpadem jest nie tak, moj brat narzeka i wkurza sie ciagle totem pewnie jest cipa i lapka uzywac nie potrafi ja tam na swojego acera narzekac nie moge, poza nietypowym wejscie na ladowarke(co przy kupnie nowej doprowadzalo mnie do szewskiej pasji) wszystko jest git malina
Ja mogę powiedzieć złe słowo na Samsunga, bo jak z każdym sprzętem tej firmy, jest kruchy.
też się tego obawiałem, kumpel już dwa samsungi (komórki) oddawał po parę razy do serwisu... za to ja mam w domu komputer, brat ma tv i jakieś hi-fi samsunga i nic się nigdy nie działo...
Nie wiem do czego wykorzystujecie komputery, ale jeżeli tylko w domu to nie widzę sensu kupować laptopa, ewentualnie można sobie dokupić do stacjonarnego jakiegoś małego z 10" ekranem, jeżeli zdarza się czasem wyjść z kompem na zewnątrz aby "poprzeglądać internet, sprawdzić pocztę". Natomiast co innego jeżeli potrzebuje się laptopa "wszędzie". Ale to chyba wszyscy wiedzą, a ci co nie wiedza to niedługo się dowiedzą, a jeśli się nie dowiedzą to ich strata.
Kubawe, co jest takiego świetnego w Macbook Pro, czego nie ma w laptopach innych producentów? Mam na myśli hardware.
_________________ Prwdzwy twrdzl n ptrzbje smgłsk
Ostatnio zmieniony przez jerekp Pią 26 Lis, 2010, w całości zmieniany 1 raz
No jasne, że tak, choćby wspomniany GX. Nie powiedziałem nigdzie, że między macbookami, a lapkami jest kolosalna różnica.
A i ciekawostka, zwykłe nowe macbooki również posiadają wejście firewire, a cena nowego jest taka sama jak za nowego GXa. Przy tych cenach (powyżej 1000eu) wg. mnie trzeba już wiedzieć czego się chce i nie pytać na forum perkusyjnym jakiego lapka mam kupić.
@jerekp - ja np laptopa uzywam praktycznie ciagle w ruchu, w domu od popoludnia do nocy, z rana w wiekszosci przypadkow jest to uczelnia, droga pociagiem, potem sala prob itd, wiec ja stacjonarnego nie kupie przynajmniej do czasu zakonczenia studiow, bo po prostu jest mi nie potrzebny fakt faktem, teraz troche zaluje, ze kupilem 17' bo cholerstwo wazy sporo, no ale za bledy sie placi, po calym dniu dzwigania na ramieniu, barku nie czuje
No widzisz klima, właśnie dlatego lepszym dla mnie rozwiązaniem są 2 kompy: stacjonarka w domu i malutki laptop na wyjście. W domu mam komfort (2 monitory, klawiatura, fotel, itd.), a jeżeli potrzebuje skorzystać z kompa gdzieś poza domem, to taki mały jest w sam raz, i nie musi on być wypasiony.
Wysłany: Sob 27 Lis, 2010
a ja wolalem sobie kupic mocniejszego laptopa bo potwor mi nie potrzebny, w jakies wymagajace gierki nie gram, ale fajnie, ze moj komp jest w stanie udzwignac starcrafta 2 na wykladach
Nie chce mi się wszystkiego czytać ale sam cipa jesteś.
Oprócz tego że mi bluescrean wyskakiwał przy nowym gg nie zauważyłem żadnych innych problemów. Na początku miałem małe ale teraz wszystko śmiga jak trzeba i nie narzekam.