Wysłany: Pią 09 Mar, 2007 Najlepiej zaprojektowane Logo.
No właśnie.
W światku perkusji jest kilkadziesiąt (jeśli nie kilkaset) firm.
Dlatego zwracam się z pytaniem do wszystkich forumowiczów:
"Jakie Logo firmy związanej z perkusją uważasz za najlepiej zaprojektowane"
I proszę nie piszcie rzeczy pokroju " Mam Sabiany to uważam że Logo Sabian jest najlepsze" ale na spokojnie zastanówcie się jakie logo zrobiło na was najlepsze wrażenie.
Sam posiadam bębny PDP z serii MX oraz set talerzy Sabian z serii AAX, i przyznać muszę że Logo PDP bardz mi się podoba
Na mnie największe wrażenie zrobiły Loga Pearl i Zildjiana.
A jeśli chodzi o najbrzydsze Logo to Mapex prowadzi
Wysłany: Pią 09 Mar, 2007
Witam! Moim zdaniem DW i PAISTE jest świetne. Litera "d" w logo DW czasami przypomina rozwijający sie papier toaletowy albo komunistyczne logo dziennika telewizyjnego
Pozdrawiam
Away
mi sie podoba znaczek yamahy chociaz dziwnie wygladaja trzy skrzyzowane kamertony na motorze...
_________________ . . . przez całe stulecia wywyższał człowieka nad zwierzę i wznosił go ku wyżynom nie kij, ale muzyka: czar powabnej prawdy, powab jej wzorców. Borys Pasternak
tama ma bardzo dobre logo, bardzo proste, ale jednoczesnie takie wyraziste i takie tam:P . DW - swietne, prosty ksztalt, ale niepowtarzalny urok:) zildjian, szczegolnie pisany zlotymi literami na czarnym tle...miodzio taki niby orientalny, ale jednak niby amerykanski - fajne, a beznadziejne logo ma stagg, mapex ma bezplciowe. aaa bym zapomnial, swojego zcasu irytowalo mnie logo sabiana, ale jednak ono cos w sobie ma
_________________ perker
pjach
Wysłany: Pon 12 Mar, 2007
ja jak tylko zobaczylem logo Adam i Saluda to od razu sie zakochalem
Ja(zz)centy
Wysłany: Pon 12 Mar, 2007
Gretsch (logo z bebenkiem).
Dlaczego? Bo jest przemyslane, trafione w 10:
1) nieco "staroswiecki" beben wskazuje na tradycje firmy (XIX w)
2) logo jednoznacznie okresla rodzaj produktu - nikt nie pomyli tego loga z logiem producenta pralek automatycznych lub proszkiem Perla )
3) projektantowi udalo sie zachowac smak (pomimo rysunku; rysunek w logo to ryzyko projektu loga - patrz: przekombinowane logo Tamburo).
Dobre logo ma rowniez yamaha - prostota i pelna zgodnosc ze sztuka typografii.
Acha, nie gram na Gretsch'u (chociaz, moze kiedys kupie?)