Wysłany: Sob 10 Lut, 2007 Najtrudnejsza piosenka na perkusję
Witam to mój pierwzy tamat na tej stronie. Perkusja zawsze mnie interesowała, a zestaw posiadam od niedawna. I zawsze mnie zastanawiało jaka jest najtrudniejsza piosenka albo kapela której bębniarz gra rzeczy które są piekelnie trudne.
_________________ Miszcz 1. quizu perkusyjnego w 2010 r.
Dziwny temat:D ja osobiście lubie gre Danny'ego Carey'a, z zespołu Tool, uważam ze niekóre zagrywki ma dość skomplikowane, oryginalne, na swoj sposób niepowtarzalne. ale jak dla mnie to zagrywki każdego zawodowego bębniarza są trudne
_________________ You must accept the fate that you've chosen, You Will Obey Your Destiny!
chyba oczywiste jest ze najtrudniejsze utwory to te najbardziej "połamane" i z roznymi smaczkami technicznymi. Master of Puppets dla wielu nie stanowi problemu. Trudny to moze byc Dream Theater albo utwory Chambersa albo Weckla albo ....
Nie mozna wybrac utworu ani zespolu najtrudniejszego do zagrania gdyz, wirtuoz death metalu nie zagra tego co wirtuoz jazzowy a nie kazdy wirtuoz jazzowy zagra tak szybko blasty jak rasowy blaściarz dla kazdego cos trudnego
poziom trudnosci jest bardzo wzgledny, kiedys myslalem, ze master of puppets jest mega trudny, a teraz wydaje mi sie smiesznie latwy do zagrania pozdro
zależy też jaka tródność:
1. Tródność pod wzgledem szybkosci: no to chyba polecił bym cos z death metalu
2. Tródność pod wzgledem kordynacji czy jakoś tak no to kurcze co by tu dać no niewiem ale jak coś to moze coś z jazzu.
A tak na uboczu polecam SOAD pzdr i życzę dużo sukcesów w grze na perkusji i jak najwiecej fajnych panienek
najtrudniejsze dla mnie są te w których nie rozumiem, nie słysze tego co jest do zagrania. Jest tego całe mnóstwo i często sie zdarza, że coś jest tak proste, że aż śmieszne a nie potrafię tego zagrać.
Wysłany: Nie 11 Lut, 2007 Re: Najtrudnejsza piosenka na perkusję
YelloW_EyE napisał/a
Witam to mój pierwzy tamat na tej stronie. Perkusja zawsze mnie interesowała, a zestaw posiadam od niedawna. I zawsze mnie zastanawiało jaka jest najtrudniejsza piosenka albo kapela której bębniarz gra rzeczy które są piekelnie trudne.
po first ZMNIEJSZ AVATARA!!!!!!!
po sekynd wszystko powtarzam wszystko zalerzy od Twojego poziomu - dzisiaj nie zagrasz czegoś przy czym grając za rok bedziesz mógł czytać podręcznik fizyki kwantowej po czesku
Wysłany: Nie 11 Lut, 2007 Re: Najtrudnejsza piosenka na perkusję
qwerty napisał/a
po first ZMNIEJSZ AVATARA!!!!!!!
po sekynd wszystko powtarzam wszystko zalerzy od Twojego poziomu - dzisiaj nie zagrasz czegoś przy czym grając za rok bedziesz mógł czytać podręcznik fizyki kwantowej po czesku
nie no z tą fizyką to żeś chyba przesadzil z lekka pzdr
Ja miałem podobnie z Toxicity - System of a down... brzmiało groźnie, ale jak się człowiek w to wsłucha, i sam sproobuje, to beczki naprawde nie są trudne.
To kurde paczcie ziomki z czym ja miałem na poczatku mojej perkusistycznej kariery problem
http://youtube.com/watch?v=lHGjhMUeZxA hahahahah a teraz to wstyd to grac pzdr
PS wszytko jest banalnie łatwe tylko trzeba posiedzieć nad tym co nas gnębi