Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Offtopic » OffTopic » nieprzyjemny incydent
nieprzyjemny incydent
Autor Wiadomość
515 

Wysłany: Sob 23 Cze, 2007   nieprzyjemny incydent

hey zgraja

dzisiaj spotkalo mnie cos strasznego

wyjezdzajac w prawo ze skrzyzowania (czerwone swiatlo, zielona strzaleczka) wskoczyl mi chlopak pod kola (mial czerwone na przejsciu). nie jechalem szybko, zatrzymal sie na masce, wstal i uciekl. ja zjechalem szybko na parking, wyszedlem, chcialem go jakos zgarnac, ale juz go nie bylo. bialy dzien, masa ludzi. obawiam sie teraz jakiejs interwencji ze strony policji, jakobym uciekl z miejsca wypadku, co jest nieprawda, gdyz zaparkowalem samochod i szybko tam wrocilem. w razie ewentualnej interwencji policji (oby nie...) z czym moge sie liczyc?

Carlos

Wysłany: Sob 23 Cze, 2007   

nic ci się nie stanie. Nawiał gostek, nic mu się nie stało(zapewne), nie wezwał od razu policji.Jak udowodni że miał wypadek?
Zielona strzałka umożliwia wjazd na skrzyżowanie po ustąpieniu wszystkim pojazdom i pieszym.

Możesz spać spokojnie :)

515 

hm ok juz wszystko wiem. :)

ale wniosek taki, ze nawet jezdzac uwaznie moze nas spotkac cos nieprzewidywalnego.

pozdrawiam.

Carlos

no zgadza się...ja bym dzisiaj mały włos zahaczył samochód z naprzeciwka... wjeżdżając zagapiłem się w lewo i zbyt powoli odkręcałem kierownicę i dosłownie o centymetry promieniem skrętu wyjechałem poza "swoją" część jezdni....
Trzeba uważać,trzeba... :)

515 

Carlos napisał/a
no zgadza się...ja bym dzisiaj mały włos zahaczył samochód z naprzeciwka... wjeżdżając zagapiłem się w lewo i zbyt powoli odkręcałem kierownicę i dosłownie o centymetry promieniem skrętu wyjechałem poza swoją część jezdni....
Trzeba uważać,trzeba... :)

najwazniejsze ze chlopak zyje. ale kurde, nigdy nic nie wiadomo, teraz bede sie bal. juz pare razy mialem sytuacje podbramkowe ale z mojej winy. a dzisiaj. ech :)

co najsmiesniejsze: samochod jest mojego ojca. jechalem po prezent dla niego. co najsmieszniejsze: wczoraj wrocilem z danii po pracy, a teraz cala kase wrzuce na naprawe. co najsmieszniejsze: jechalem zatankowac, wracajac do domu cos mi jebnelo w tlumiku i trza wymienic. no, ale za to trafilem 3 w totka! :)

pozdrowionka :)

bRS 
Da Funk Blaster

Zawsze mogłeś zawiadomić dyżurnego policjanta na komendzie. On napewno doradziłby Ci zo masz robić albo wezwał patrol. Tobie nic nie grozi - chłopak uciekając z miejsca wypadku sam się przyznał do winy. Pozdrawiam.

PS Rozglądaj się chłopie następnym razem! ;)

515 

Wysłany: Nie 24 Cze, 2007   

bRS napisał/a
Zawsze mogłeś zawiadomić dyżurnego policjanta na komendzie. On napewno doradziłby Ci zo masz robić albo wezwał patrol. Tobie nic nie grozi - chłopak uciekając z miejsca wypadku sam się przyznał do winy. Pozdrawiam.

PS Rozglądaj się chłopie następnym razem! ;)

wylecial, stary, wyhamowalbym ale bylo po chuju slisko. ale maske trzeba wyklepac... :(

kojlak
KKK

..wyklepać.? to nieźle musiał uderzyć. :? .

515 

kojlak napisał/a
..wyklepać.? to nieźle musiał uderzyć. :? .

nie. to jest tak, jakbys na niej usiadl.

wix

cóż, miał czerwone i sp.. uciekł, więc bez problemu raczej.

btw. tu się pokazuje, że przepis mówiący o konieczności zatrzymania się do zera przez zieloną strzałką jest sensowny (z ciekawości: zatrzymałeś się? bo mało kto to robi, sam też czasem olewam całkowite zatrzymanie i tylko zwalniam do 2-3 kmh). no i w razie, nie daj Bóg, przyszłych nieprzyjemnych zdarzeń - możesz przecież włączyć awaryjne i wysiąść na miejscu, bez szukania parkingu. przynajmniej na tę krótką chwilę, gdzie okazuje się czy gość zwiewa czy nie, potem się można zwinąć żeby nie tamować ruchu.

pozdrawiam i życzę braku pecha :)

erobeson

wix napisał/a
btw. tu się pokazuje, że przepis mówiący o konieczności zatrzymania się do zera przez zieloną strzałką jest sensowny ( z ciekawości: zatrzymałeś się? bo mało kto to robi)

Ja zawsze się zatrzymuję na czerwonym nawet jeśli jest strzałka. Przypominam, że znaczy ona tyle samo co STOP. Ostatnio nawet mój bassman (ma prawko od trzech miechów) stwierdził, że jestem jedyna osoba którą zna, która się zatrzymuje w takiej sytuacji. Cóż... kilka dzwonów uczy szacunku do przepisów. ;)
ps. prawko mam od IX 1998 roku.

kubawe 
Forumowy Oszołom

Archiwum.
Ostatnio zmieniony przez kubawe Czw 05 Sie, 2010, w całości zmieniany 1 raz  

erobeson

kubawe, bo mnie uczyli gdy zielone strzałki to była taka blaszka pod sygnalizatorem ;)

515 

ja tez sie zatrzymuje zawsze przed zielona strzalka, a tu nawet przed jej zapaleniem, bo mialem czerwone na poczatku, a ona sie pozniej zapalila. maslo maslane ;) w kazdym badz razie stalem tam chwilke, a koles poprostu wstal i uciekl. heh sami rozumiecie, stres, sytuacja nieciekawa, zjechalem szybko na parking, raz dwa wydostac sie z samochodu i zobaczyc czy z tym chlopakiem wszystko w porzadku. no no ale mam nadzieje ze wszystko ok i mnie policja nie bedzie scigac.

erobeson

Jeśli jeszcze sie nie pojawili to: raz gość nie wniósł skargi, dwa nikt nie zadzwonił po psi, trzy: śpij spokojnie. :)

515 

Wysłany: Pon 25 Cze, 2007   

erobeson napisał/a
Jeśli jeszcze sie nie pojawili to: raz gość nie wniósł skargi, dwa nikt nie zadzwonił po psi, trzy: śpij spokojnie. :)

uf :)

jahoo

zawsze mozesz powiedziec ze stales a on wskoczyl ci na maske i uciekł :)

tf1

Moze mial na sumieniu wiecej niz Ty, np. wlasnie ukradl babci emeryture, i wolal nie miec do czynienia z policja.

nawalator 
Mówta na mnie NAW

No, a ja chciałem prawko powoli wyrabiać...

KUPIĘ
lugi mapex z serii Q.

wix

chciałeś? już nie chcesz? rób, bo się przydaje. poza tym można czerpać dużo przyjemności z jazdy, jeśli się ma głowę na karku.

515 

wix napisał/a
chciałeś? już nie chcesz? rób, bo się przydaje. poza tym można czerpać dużo przyjemności z jazdy, jeśli się ma głowę na karku.

rob, naprawde fajna sprawa :) o ile nie przytrafi Ci sie cos niespodziewanego. heh...

nawalator 
Mówta na mnie NAW

Wysłany: Wto 26 Cze, 2007   

problem w tym, ze nigdy nie miałem styczności z kierownicą. tzn chodzi o to, ż enigdy nie jeździłem. nawet na słynnej wsce...

KUPIĘ
lugi mapex z serii Q.

Kowal

ja też tak jak ty nie miałem styczności z kierownicą (jedynie rowerową) i jakoś zrobiłem prawo jazdy i nawet zdałem za pierwszym razem..
pzdr

nawalator 
Mówta na mnie NAW

e, to idę.:D

KUPIĘ
lugi mapex z serii Q.

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Offtopic » OffTopic » nieprzyjemny incydent