Wysłany: Czw 07 Cze, 2007 Opóźniony dźwięk w filmach
Witam, może ktoś mi pomoże w takiej kwestii: mam problem z podklejaniem dźwięku nagranego z innego źródła/urządzenia, niż kamera. Żeby to lepiej zobrazować, podam na konkretnym przykładzie: nagrywam w studio obraz kamerą, dźwięk jest rejestrowany przez mikrofony w żaden sposób nie podłączone do kamery. Kiedy próbuję złączyć jedno z drugim - obraz nie zgrywa się z dźwiękiem. Co może stanowić problem?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
_________________ Alchemy
Istanbul Agop
Paiste
Tamburo
Pearl
Coobi:
za to twoja odpowiedz jest swietlista i dzwiekowa, boki zrywac.
Grzesiek: Wydaje mi sie ze sprawa bierze sie z tego ze kamera "leci" wedlug ilosci klatek na sekunde, do tego jest kompresowany odpowiednio dzwiek tak by wszystko mialo ciaglosc.
Najprostszym sposobem jest zsynchronizowanie dzwieku z obrazem, za pomoca np pol profesjonalnego sony soundforge.
_________________ Odery Privilege
Pearl FFS, Ludwig Supraphonic 79
Istanbul Agop & Mehmet
Spróbuj ściągnąć jakikolwiek converter takiego formatu w jakim jest filmik , i sconvertuj tak żeby było więcej/mniej FPS (klatek na sekunde) , może pomoże
Carlos, COOLawik: tak przypuszczałem, że może to być kwestia FPS'ów, ale nie wiedziałem, co z tym dalej zrobić. Przy najbliższej okazji wypróbuję Soundforge'a. Dzięki za pomoc!
_________________ Alchemy
Istanbul Agop
Paiste
Tamburo
Pearl