Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Offtopic » OffTopic » Opóźniony dźwięk w filmach
Opóźniony dźwięk w filmach
Autor Wiadomość
Eliminator

Wysłany: Czw 07 Cze, 2007   Opóźniony dźwięk w filmach

Witam, może ktoś mi pomoże w takiej kwestii: mam problem z podklejaniem dźwięku nagranego z innego źródła/urządzenia, niż kamera. Żeby to lepiej zobrazować, podam na konkretnym przykładzie: nagrywam w studio obraz kamerą, dźwięk jest rejestrowany przez mikrofony w żaden sposób nie podłączone do kamery. Kiedy próbuję złączyć jedno z drugim - obraz nie zgrywa się z dźwiękiem. Co może stanowić problem?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Tamburo
Pearl

CooBi

Wysłany: Pią 08 Cze, 2007   

światło jest szybsze niż dźwięk. Więc dźwięk jest za obrazem hy hy hy ]:->

Carlos

Coobi:
za to twoja odpowiedz jest swietlista i dzwiekowa, boki zrywac.

Grzesiek: Wydaje mi sie ze sprawa bierze sie z tego ze kamera "leci" wedlug ilosci klatek na sekunde, do tego jest kompresowany odpowiednio dzwiek tak by wszystko mialo ciaglosc.
Najprostszym sposobem jest zsynchronizowanie dzwieku z obrazem, za pomoca np pol profesjonalnego sony soundforge.

COOLawik

Spróbuj ściągnąć jakikolwiek converter takiego formatu w jakim jest filmik , i sconvertuj tak żeby było więcej/mniej FPS (klatek na sekunde) , może pomoże :)

Eliminator

Carlos, COOLawik: tak przypuszczałem, że może to być kwestia FPS'ów, ale nie wiedziałem, co z tym dalej zrobić. Przy najbliższej okazji wypróbuję Soundforge'a. Dzięki za pomoc! :)
Tamburo
Pearl

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Offtopic » OffTopic » Opóźniony dźwięk w filmach