witam. potrzebuję sprzętu do ćwiczeń w domu więc postanowiłem zbudować perkusje elektroniczną. wiem, że w padach wykorzystuje się czujniki piezoelektryczne. mógłby mi ktoś wyjaśnić jak takiego pada podłączyć do modułu perkusyjnego?
Wysłany: Pon 02 Maj, 2011
mersiant, za 850 chodziła kiedys perka fame, za 1630 masz nowego alesisa dm6, ktory w tej cenie jest bezkonkurencyjny brzmieniowo.. nie lepiej poswiecic czasu na jakas robote i kupic lub powoli kompletowac sprzet ?:) oczywiscie nie bronie własnych pomysłow, wiec jesli uda Ci sie co złozyc, pochwal sie
Kolego ja kilk lat temu skonsruowałem sobie pady. Musisz mieć trochę zdolności manualnych. Moje pady są kwadratowe podstawa to sklejka 6mm na to na taśmie dwustronnie klejącej nakleiłem kwadrat z czerwonej karimaty na to kawałek 2mm grubości blachę z naklejonym przetwornikiem piezoelektrycznym z piezaka dwa kabelki do gniazda duży jack i do modułu perkusyjnego ja mam alesis DM 4, na blachę nakleiłem kwadrat z HQ sound off, dają podobne wrażenie odbicia jak od naciągu. Zdjęcie piezaka i punkty lutowania pod spodem.