Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Offtopic » OffTopic » Polonez ROCK version
Polonez ROCK version
Autor Wiadomość
qwerty 
przyszły reż. dźw

Wysłany: Pon 19 Lis, 2007   Polonez ROCK version

Tak się składa, że całkiem przypadkiem tańczę poloneza na studniówce no i jak to ja pomyślałem, że wersja znana z trylogii jest hmmm dość nudna. Wpadłem na pomysł żeby znaleźć jakąś ciekawszą wersje np rockową?

Niestety jedyne co znalazłem to cienki test poloneza zrobiony przez ignoranta z topgir...:/ no nieważne

Zna ktoś taką wersję podkładu do tego tańca? Mogą być inne wersje niż rockowa oczywiście.

borbah 

Wysłany: Wto 20 Lis, 2007   

ale co w tym trudnego ? Polonez był w trylogii a nie w Panu Tadeuszu ? tzn nie kojarzy mi sie tam po prostu, no offence. Mozna przeciez wziac zbudowac rockowo brzmiace akordy z melodii poloneza a pozniej zrobic to na 4/4 i da rade ... tzn na 3/4 tez mozna zrobic ale mi sie wydaje ze w 4/4 bedzie bardziej punkowo ... z wykopem.

_Big_Mac_

A jak ma tańczyć poloneza na tej studniówce w 4/4? Polonez ma być w 3/4 :) Żaden problem zrobić kawałek rockowy w tym metrum.

Shalaq

borbah napisał/a
ale co w tym trudnego ? Polonez był w trylogii a nie w Panu Tadeuszu ? tzn nie kojarzy mi sie tam po prostu, no offence. Mozna przeciez wziac zbudowac rockowo brzmiace akordy z melodii poloneza a pozniej zrobic to na 4/4 i da rade ... tzn na 3/4 tez mozna zrobic ale mi sie wydaje ze w 4/4 bedzie bardziej punkowo ... z wykopem.

To sie nazywa ignorancja..... Polonez na 4/4, juz za taka wypowiedz powinienec dostac warna :|

borbah 

rotfl :D i badz tu pomyslowy na tym forum, zadna ignorancja... czemu niby? Poza tym watpie zeby ktos tanczyl rockowego poloneza, mi sie wydaje ze chlopaki chcieli zrobic przerobke do grania pozniej. Podczas imprezy. Ale tak czulem ze polecą na mnie kamienie... no coz. jak to mawial hitler - chcialem dobrze.

Vogt

pewne rzeczy muszą być grane w konkretnym metrum, taki charakter piosenki itd. nie chce mi sie pisac czemu nie ale no musi byc w 3/4 i tyle :p

_Big_Mac_

Vogt napisał/a
pewne rzeczy muszą być grane w konkretnym metrum, taki charakter piosenki itd. nie chce mi sie pisac czemu nie ale no musi byc w 3/4 i tyle :p

Nic nie musi ;) Tylko jeśli ktoś ma tańczyć tego poloneza, to kroki są pod 3/4 i tego się trzeba trzymać, chyba że nauczycie też ludzi nowego tańca.

borbah 

Vogt ... dlaczego trzeba? Big Mac masz racje co do tanca , tylko z tymi 4/4 jak juz pisalem chodzilo mi o to , ze jakby chlopcy na studniowce chcieli sobie zrobic poloneza takiego juz po tym oficjalnym , to moznaby bylo go zrobic w 4/4 , czemu niby nie ? :) Jako taka odmiana , odskocznia od tego tradycyjnego , tylko brzmiacego podobnie ...

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Offtopic » OffTopic » Polonez ROCK version