Tak się składa, że całkiem przypadkiem tańczę poloneza na studniówce no i jak to ja pomyślałem, że wersja znana z trylogii jest hmmm dość nudna. Wpadłem na pomysł żeby znaleźć jakąś ciekawszą wersje np rockową?
Niestety jedyne co znalazłem to cienki test poloneza zrobiony przez ignoranta z topgir...:/ no nieważne
Zna ktoś taką wersję podkładu do tego tańca? Mogą być inne wersje niż rockowa oczywiście.
ale co w tym trudnego ? Polonez był w trylogii a nie w Panu Tadeuszu ? tzn nie kojarzy mi sie tam po prostu, no offence. Mozna przeciez wziac zbudowac rockowo brzmiace akordy z melodii poloneza a pozniej zrobic to na 4/4 i da rade ... tzn na 3/4 tez mozna zrobic ale mi sie wydaje ze w 4/4 bedzie bardziej punkowo ... z wykopem.
_________________ Patrz jak pracują receptory. Słodki, gorzki, kwaśny, słony i ten co dewastuje mikrofony!
ale co w tym trudnego ? Polonez był w trylogii a nie w Panu Tadeuszu ? tzn nie kojarzy mi sie tam po prostu, no offence. Mozna przeciez wziac zbudowac rockowo brzmiace akordy z melodii poloneza a pozniej zrobic to na 4/4 i da rade ... tzn na 3/4 tez mozna zrobic ale mi sie wydaje ze w 4/4 bedzie bardziej punkowo ... z wykopem.
To sie nazywa ignorancja..... Polonez na 4/4, juz za taka wypowiedz powinienec dostac warna
rotfl i badz tu pomyslowy na tym forum, zadna ignorancja... czemu niby? Poza tym watpie zeby ktos tanczyl rockowego poloneza, mi sie wydaje ze chlopaki chcieli zrobic przerobke do grania pozniej. Podczas imprezy. Ale tak czulem ze polecą na mnie kamienie... no coz. jak to mawial hitler - chcialem dobrze.
_________________ Patrz jak pracują receptory. Słodki, gorzki, kwaśny, słony i ten co dewastuje mikrofony!
Vogt ... dlaczego trzeba? Big Mac masz racje co do tanca , tylko z tymi 4/4 jak juz pisalem chodzilo mi o to , ze jakby chlopcy na studniowce chcieli sobie zrobic poloneza takiego juz po tym oficjalnym , to moznaby bylo go zrobic w 4/4 , czemu niby nie ? Jako taka odmiana , odskocznia od tego tradycyjnego , tylko brzmiacego podobnie ...