Anka "Riff"
Wysłany: Pią 18 Maj, 2007 Powitanie
Witam,
według wytycznych w regulaminie: jestem nowa, na imię mam Anka, od kilku lat zajmuje się reklamą sieci sklepów muzycznych w Polsce, czyli: wprowadzanie promocji, reklama w mediach, organizowanie pokazów, itd. Jeśli macie jakies sugestie co do działań marketingowych w sieci Riff to dajcie mi znać
Z niecierpliwością czekam na info.
pozdrawiam
Witaj Aniu, poznaliśmy się na pokazie Pilichowskiego w zeszłym roku. Gratuluję remontu w Katowicach i w końcu zgranej ekipy, szczególnie nowego kierownika
Moje sugestie:
- Więcej sprzętu z wyższej półki, szczególnie gitar i basów bardziej uznanych firm niż OLP i Coxx
- Jeżeli chodzi o wybór perkusji i blaszek - bez zarzutu.
- Pałeczki! More pałeczek! Tylko zildjian (gładków i mat-maxów nie liczę). Przydał by się Regal-Tip, Vater czy Vic-Firth.
- Kiedyś były plany (mam nadzieję, że nie tylko poprzedniego kierownika sklepu) aby w Katowicach u góry zrobić pomieszczenie odsłuchowe z małym studiem - to świetny pomysł moim zdaniem.
Rzeszowski Riff to dobie klepiaca bieda...jesli chodzi o akcesoria perkusyjne w tej fili to cieżko tam u nich "coś" znaleść...momentami mam wrażenie żę czasem sprzedawca nie zna sie na tych rzeczach....nie wiem jak to od strony sprzetu Gitar?acha i zlegalizujcie sprzedaż pałek Vic Firth do grania marszowego przedewszytskim...
w kielcach słabo ?? no to ja bym powiedział ze cienko strasznie . jeden zestaw jakis tani gretsh chyba i kiedys był stagg . blaszki tylko zildjian i alchemy ale tylko msx pałki sa i zildki i gładki i mat maxy ale wiecej tego wiecej
- [size=24]Pałeczki![/size] More pałeczek! (...) Przydał by się Regal-Tip, [size=24]Vater[/size] czy Vic-Firth.
+1 (z tym ze nie akurat w jednym sklepie ale ogolnie wPolsce)
no i moze Riff w bielsku bialej?
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.
Ja musze pochwalić Katowicki Riff. Moim zdaniem najlepszy sklep w Katowicach. Miła obsługa, fajna atmosfera, dużo sprzętu i akcesoriów - fakt troszkę za mały wybór pałek i szkoda, że już nie ma Attacków , nie ma żadnych problemów z testowaniem sprzętu można skręcać, rozkręcać itp. Ogólnie ode mnie duży +
_________________ I Stworzył ON Rytm - Tak Minął Wieczór I Poranek - Dzień Ósmy...
Do tego w katowiacach jest bardzo miła obsługa. ostatnio kumpela wybierała gitare to od razu znalazł się ktoś kto pomógł nie jak gdzie indziej czekasz a jak się upomniesz to jeszcze źle. Ogólnie najpepszy muzyczny w Katowicach
wiem to. ale trzeba miec nadzieje na powrot zza grobu ;]
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.
ja zaś wypowiem się na temat wrocławskiego RIFFA... ciasno, drogo i bardzo mało sprzętu, naprzeciw pozostałych sklepów muzycznych we wrocku wypada bardzo blado
ja zaś wypowiem się na temat wrocławskiego RIFFA... ciasno, drogo i bardzo mało sprzętu, naprzeciw pozostałych sklepów muzycznych we wrocku wypada bardzo blado
Niestety. Kupowałem tam crasha zildjiana zbt i naciagi. Za drogo
Łódzki Riff jest trochę zbyt pusty- znaczy się za mało sprzętu, szczególnie talerzy. No i brak pałek, same Liverpoole.
Poza tym całkiem przyjemnie
Pozdrawiam.
W łódzkim Riffie to nawet obsługa nie wie co ma, a czego nie... Musiałem uświadomić sprzedawcę, że mają w ofercie naciągi Attack - gość nie mógł się nadziwić. Wybór pałek tragiczny. Osprzętu i akcesoriów jest sporo ale po sztuce z każdego rodzaju. Niebardzo ciekawie bym powiedział. Ale dobra wiadomość to: jest nad czym pracować! Pozdrawiam.
Mi jeszcze w Katowicach podoba się to, że przy robieniu większych zakupów można się bez problemów targować, a sprzedawca potrafi dosyć sporo zejść z ceny
_________________ I Stworzył ON Rytm - Tak Minął Wieczór I Poranek - Dzień Ósmy...
Anka "Riff"
Wysłany: Pon 21 Maj, 2007
dzięki za sugestie, odnośnie sprzętu to info. przekaże kolegom, bo jak wcześniej pisałam to zajmuje się reklamą
jeśli chodzi o Riff w Krakowie to sklep został przeniesiony na Floriańską 44; większy sklep i będzie więcej instrumentów
Zapraszam!
No ale na razie bajzel. Rozumiem, ze tam sie schodzi na dol po schodkach? Bo sam parter wyglada slabo. Ja bym go urzadzil na biuro i przestawil fortepian spod drzwi bardziej w gląb, bo ludzie jak chodza to wszystkim po nim tłuką.
Łódzki Riff jest trochę zbyt pusty- znaczy się za mało sprzętu, szczególnie talerzy. No i brak pałek, same Liverpoole.
Poza tym całkiem przyjemnie
Pozdrawiam.
W łódzkim Riffie to nawet obsługa nie wie co ma, a czego nie... Musiałem uświadomić sprzedawcę, że mają w ofercie naciągi Attack - gość nie mógł się nadziwić. Wybór pałek tragiczny. Osprzętu i akcesoriów jest sporo ale po sztuce z każdego rodzaju. Niebardzo ciekawie bym powiedział. Ale dobra wiadomość to: jest nad czym pracować! Pozdrawiam.
jo z atakami miałem to samo. sprzedawca (gitarzysta) powiedział że w życiu nie słyszał o takiej firmie