matteo
Wysłany: Sro 28 Lis, 2007 Problem z nauką...
Witam
Mam problem ponieważ chce sie uczyć grać na perkusji w szkole muzycznej albo inwidualne lekcje ale w tym tkwi problem ponieważ mam zaledwie 13 lat i rodzice nie zawsze będą mieli cza podwieść a sam nie mogę bo mi nie pozwolą bo mieszkam poza Krakowem a inwydualne znów zbyt drogo. Więc uczę sie samodzielnie z kasiążki ale czasami nie wiem czy gram dobrze czy źle. Proszę do radzcie mi bo nie wiem co dalej zrobić...
tam jest mase filmow pokazujacych podstawowe jak i bardziej zaawansowane techniki, mysle ze jest w czym wybierac, tam mozesz patrzec jak to robia inni a pozniej przekladac to na swoja gre.
_________________ Patrz jak pracują receptory. Słodki, gorzki, kwaśny, słony i ten co dewastuje mikrofony!
nie polecam szkoly muzycznej a indywidualnie nie musisz przeciesz chodzic czesto prawda?
_________________ . . . przez całe stulecia wywyższał człowieka nad zwierzę i wznosił go ku wyżynom nie kij, ale muzyka: czar powabnej prawdy, powab jej wzorców. Borys Pasternak
Staraj się robić jak najwięcej sam, ćwicz podstawowe rzeczy jak jedynki, dwójki, paradidle a jeśli będziesz miał możliwość spotkać się z nauczycielem to wtedy on uzupełni Twoja wiedzę, nakieruje Cię itd.
Lepiej prywatnego nauczyciela znaleźć, tylko nie garażowego samouka, lepiej jakiegoś profesjonalistę. Lekcje można brać nie tak drogo, a będzie Cię uczył na PERKUSJI a nie na trójkącie czy ksylofonie.
Uwazam, ze zwlaszcza teraz powinienes pojsc na kilka lekcji u profesjonalnego bebniarza, ktory pokaze Ci poprawny chwyt, podstawowe uderzenia, generalnie podstawy. Z tym zasobem wiedzy samodoskonalenie sie bedzie znacznie prostrze i przyjemniejsze. Im wczesniej nauczysz sie dobrych nawykow, tym lepiej.