Mam niestety tylko raz w tygodniu po 2.5h. Resztę musimy sami nadrabiać.
Nie ma czasu - studia, więc staramy się grać ile wlezie (chociaż w praktyce różnie to wypada).
Jedyny minus tej salki to położenie na drugim końcu Krakowa...
Wysłany: Czw 06 Sty, 2011
ja bym dal duzo, zeby miec proby tak jak w liceum 3 razy w tygodniu po 3-4h...ale teraz z braku laku, jak wpadnie proba raz na tydzien to jest dobre osiagniecie, ostatnio mielismy miesiac przerwy, bo jeden pracuje, ja mam nauke, nastepny ma naukre itd itd...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
u mnie raz w tygodniu do 3 godzin, mieszkam w Łodzi zespół mam w Pabianicach, odczuwam straszny deficyt grania, co przekłada się na samopoczucie, jeśli nie gram 2 tygodnie to już chodzę wkurzony.
_________________ Miszcz 1. quizu perkusyjnego w 2010 r.
Co tydzien-dwa, zazwyczaj po 3h. LO/Tech zabiera troche czasu, poza tym rodzice jednego z gitarzystów delikatnie się wkurzają i nie zawsze go puszczają
@szymv - tak z ciekawości, gdzie jeździcie na próby ? Ja z zespołem na grzegórzecką, całkiem przyjemnie tam :p
Ostatnio zmieniony przez Nevereed Czw 06 Sty, 2011, w całości zmieniany 1 raz
do salki dojeżdżam ok 16 km ale to dlatego że mieszkam na wsi, próba raz/dwa razy w tygodniu ale często bywa tak że jak zjedziemy po 18 kończymy o 1. Swoją drogą próbujemy też w Pabianicach .
_________________ Wszystkich kobiet się nie zaliczy... ale próbować trzeba
Salka na zadupiu w świętochłowicach, raz w tygodniu po 3 godziny. Dojazd właściwie tylko własnym samochodem, brak możliwości zostawienia swojego sprzętu na miejscu. Orze człowiek jak może.
To ja mam cholera luksus. Próby w studio nagrań, tony sprzętu, gram na swojej perce albo na innej jak mi sie tak chce, możliwość nagrywania wielościeżkowo. Poza tym klimatyzacja, kuchnia, łazienka, internet. Mało tego, jest to miejsce, gdzie przychodzą znane osobistości, (nawet ze Scorpions byli ). Lokalizacja 10 min od domu i do tego jeszcze za darmo
_________________ Girl you thought he was a man, but he was a muffin
He hung around till you found, that he didn't know nuthin
pytam dla upewnienia to paper musisz być mistrzem w składaniu i rozkładaniu gratów
Na próby zabieram tylko stopę, statywy, blachy, werbel no i oczywiście pałeczki. Niestety mój samochód nie pozwala na przewożenie za każdym razem bębenków ze sobą. Do tego zabieram jeszcze za zwyczaj chłopaków z kapeli a każdy z nich też ma ze sobą case lub dwa.
Ja gram z jedną kapelą dwa razy w tygodniu po ok. 3-4 godziny, z drugim zespołem raz w tygodniu dwie godziny, plus lekcje dwa razy w tygodniu po pół godziny. Niestety raz w tygodniu muszę wozić werbel, stopę i blachy, że o gitarach, efektach itp. nie wspomnę:)
teraz gram tylko z jedną kapelą i szczerze, to wolałem narzekać na brak czasu przez próby, bo ostatnio jakoś nie możemy się zgadać tak, żeby wszyscy mieli czas i mało tego
ale przynajmniej mam blisko, bo u siebie w piwnicy
_________________ hi-hat to tętno, stopa to serce.