generalnie nie lubię punka i wszelkich odmian, ale jak się wam podoba to grajcie, jeśli chodzi o wasz występ no to tak powinno się grać tego rodzaju muzykę.
Idę bo mam kaca i chce umrzeć ;/
_________________ Miszcz 1. quizu perkusyjnego w 2010 r.
Wiktor Sommer - mimo, że dzieciak ma 6 lat to zagrał przyzwoicie.
Podaba mi się - fajne połączenie, pan gitarzysta to kocha happysad wokal identyczny.
Maja Koman - ciekawy pomysł ale nie wiem dlaczego mi się nie podobało.
Marcin Diling - tak się powinno grać a nie jak ten kolo co grał piratów.
Heroes Get Rememberes - nienawidzę no nienawidzę basu granego kostką, muza nie moja, pan pałker mi zdziwił od 10 sek hh na "i" przez chwilę myślałem, że jest coś nie tak (chyba, że jest )
Na castingu mieli próbę przed nami, pograli chwilę, a jeden akustyk panowie ale napierdalacie.
Piotr Zdunkiewicz - koleś jest nienormalny bardzo fajne, "a teraz popik"
Acustic Acrobats - komentarz podobny jak u Blankera
tyle wokalistów nie ma co oceniać bo się nie znam .
Dojcz gratulację za dostanie się do półfinału, gracie "nie moją muzę" ale życzę wam jak najlepiej powodzenia.
dobra oceniamy odcinek z 2.04
Tomasz Cebo - fajne ale jet już coś w tym stylu (Dub FX)
Noko - bardzo dobrze zagrane, wszystko razem i fajnie pomyślane.
Trio Chłopaków - panowie za bardzo lubią zespół Verba ale tak to nie jest źle.
Piotr Restecki - plus za pomysł, wykonanie też dobre, choć był moment, że dźwięków było trochę za dużo i się zlało
Karol Sasnel - instrument ciekawy choć nie wiele się różni od akordeonu, występ nudny.
Marzena Szkodo - no grać to dziewczyna nie potrafi, śpiew też nie najlepszy.
Lord - drugie Wilki, nic ciekawego
reszta szkoda pisania.
Ostatni odcinek najsłabszy z dotychczasowych.
Oto lista półfinalistów:
Enej, Noko, Jazzbratem, Red Lips, Krystian Maliszewski, Rafał Radomski, Tomasz Dolski, Little Breaver, Tea Time Boogie,Piotr Restecki, Marcin Diling, Hrabia, Sebastian Rutkowski, Michał i Grzesiek, Trio chłopaków, Podobamisię, Magda Wasylik, Sway, Daniel Jarociński, Rotten Bark, Arletta Rzepiela, The Gospel Time, Tomasz Cebo, Heroes Get Remembered, Wiktor Sommer, Conrado Yanez, Daniel Boczniewicz, Boogie Boys, Justyna Jeleń, Marcin Czyżewski, Paweł Myszczyszn oraz Olivia Livki!
a dziekuje, ja wiedzxialęm to od miesiaca prawie tylkko niemogłem mówic
pozatym hmmmm małolaty łapią tak jak mówiłem . jedyne co moge powiedziec to ciesze sie ze gram w tym zespole bo bardzo duzo polepsyzłęm gre swoją na bebnach ale to i tak bardzo słabo dalej. tu są duzo lepsi bebniarze.
ale mam rokzminy, to przez to ze mam moralniaka. pozdro yo ;Z)
co do noko - to kolesie wygladali i zachowywali sie jakby grali ultrabrutalny death metal - a wyskoczyli z mientkim numetalem z jumpowymi podzialami i z mientkim wokalista o glosiku typu "oddajcie mi jadra" - jak tak ma wygladac tzw METAL w takich programach - to dziekuje za uwage.
Spodziewalem sie, ze kolesie wyjda - zajebia, zmiazdza i zrownaja z ziemia ta impreze - nie pozostanie kamien na kamieniu - a tu chyba ich spec od wizerunku i makijazystka ] otworzyli nie ten dzial na wikipedii ja pierdziele... imho ZENADA do kwadratu. Kora miala racje porazka na calej linii... co do muzyki - "nie zabieram glosu bo mnie taka muzyka nie intresuje "
ale tzw IMAGE - kompletnienie nieprzystajacy do zachowania i gatunku wykonywanego.
dojcz - "a dziekuje, ja wiedzxialęm to od miesiaca prawie tylkko niemogłem mówic " - a w ryj to nie chcesz ?
gratulacje polfinalu. trzymam kciuka - fajnie ze sie dostalista. szacun
_________________ ein volk, ein reich, ein union.
z kretynami nie dyskutuje, tym bardziej o polityce...
Ostatnio zmieniony przez blanker666 Pon 04 Kwi, 2011, w całości zmieniany 5 razy
Wysłany: Pon 04 Kwi, 2011
wspierajmy Dojcza i Rotten Bark, znam Tolka i Adiego osobiscie, to naprawde dobra kapela bo robi swietna robote w swoim gatunku, nic z pseudo noko itp to co powiedział blanker. mało takich kapel. fachowcow w swoim zawodzie. wiem ze to californijski punk/pop rock i nie kazdemu sie to moze podobac.. ale - absolutnie sa to fachowcy w swoim gatunku.
pozdrawiam
nooo ;D wspierajcie tzn narazie luz jak przyjdzie co do czego to liczymy na sms'y. 30kwietnia bedizemy w tv.
co do fachowosci to sie zgodze z bolkiem studio zajebistej jakosci. takze polecam z tymi chłopakami robic jakies nagrywki bo bardzo dobrze sie pracuje i bardzo dobre efekty. Bebny tez moge wypozycyzc bo tam stoją i adi brzmienie zajebiste wyciaga z nich
Wysłany: Pon 04 Kwi, 2011
co do studia to mozesz załozyc nowy temat, napewno bede duzo pisac i chwalic, bo z mojego exporta w okleinie Adi zrobil mastersa. juz sie boje jak przyjade nastepnym razem z tama starclassic albo mastersem... pozdro
p.s. słuchałem wczoraj vat six nine przed miksem...miazga. bez komentarza... czekam po miksach
Red Lips - stary dobry numer, plus dla Przemka Knopika grał świetnie może nawet trochę za dużo go było. Generalnie dobrze, mogliby swoje zagrać jeśli grają nie tylko covery. Jak dla mnie mogą być w finale.
Michał i Grzesiek - pójść do pófinału takiego programy z Whisky o.O trzeba być jebniętym, po Jaskółce myślałem, że pokażą coś fajnego a tu placek, tragedia.
Sway - tekst taki z dupy, aranż też mnie nie powalił. Ułożenie utworu na taką ilość instrumentów jest bardzo trudna, powinni mieć dyrygenta albo zmniejszyć ilość instrumentów, słabo.
Justyna Jeleń - pani co słucha jazzu i śpiewa I'll survive, zaśpiewane tak nijak, również słabo.
Conrado Yanez - miałem pewną "obawę", że pokaże kolejny utwór Armstronga a tu proszę, bardzo fajnie, może być w finale.
Sebastian Rutkowski - "dojrzały" 13 latek, sobie utwór wybrał, bezsensu, zaśpiewane też nijak.
Tomasz Dolski - pan Sztaba ma rację cały czas tremolo, mnie On nie powala nie rozumiem tej całej otoczki, i On jest w finale nie mogę.
PodobaMiSię - sympatyczne chłopaki, muzyka żywa, zagrane bardzo dobrze, tekst też fajny, najciekawsze wykonanie odcinka, finał a i owszem.
Nie ma już co komentować i co oglądać. Na maxa rozdęta i wyreżyserowana impreza, zachwycona publika owacjująca na stojąco, jury wyuczone teksty obliczone na "kontrowersyjność". Zero życia, spontanu i zaskoczeń, półfinaliści nuda i dialogi niedobre.
Czyli telewizyjne szoł sformatowane na oglądalnosć. Nie mam rozczaru bo dokładnie tego się spodziewałem. Tego typu programy oglądam tylko pierwsze etapy, bo tylko to jest ciekawe, ew. śmieszne.
_________________ Girl you thought he was a man, but he was a muffin
He hung around till you found, that he didn't know nuthin
nie wiem czy zwróciliście uwagę, jak pod koniec odcinka poganiali jury - po pierwszych siedmiu wykonaniach było dużo gadania jury, a ostatnia kapela dostala po 2 słowa od jury i "tak" - z tego ich pospiechu troche to wygladalo jakby dostali hajs zeby ich przepuscic i nawet im sie mowy ulozyc nie chcialo
Ten cały Michał jest członek męski*wy, z tych 4 wokalistów to ten pierwszy nawet fajnie a reszta słabo.
Oceniamy wczorajszy odcinek:
Olivka - ciekawe inne niż na castingu ale fajne, jestem na tak. 5/5
Heroes get Remembered - początek trochę jak B.O.Y.B. System of a Down, muza nie moja ale ogólnie w porządku. 4/5
Hrabia - trochę inaczej ale w swoim stylu, takie fajne, może być. 3/5
Little Breaver - myślałem, że będzie gorzej, zagrane dość przyzwoicie, dziewczyna coś śpiewa i gra na gitarze wg mnie bardzo dobrze, 4/5.
Piotr Restecki - kozak, nic więcej dla mnie 5/5.
Gospel Time - nie przemawia do mnie jakoś ten chór 2/5.
Krystian Maliszewski - na castingu fajnie, teraz słabo, ucinał końców wyrazów, 2/5
no i mój ulubieniec Rafał Radomski - źle 0/5
ogólnie zaskoczony jestem dzieciakami bo nie jest źle, i jestem obiektywny.
no i Afromental, na koniec najbardziej podoba mi się pan gitarzysta, który nie ważne co leci gra zawsze tak samo, nie wiem dlaczego tak mam, że jak jest pokaz zespołu w tv to zawsze doszukuje sie czy jest playback czy granie jest na żywo, tutaj był półplayback (zespół playback-wokale nie)
Enej - basista miał świetne spodnie no i kolorowe struny bardzo fajnie się prezentują, utwór fajny, zagrane dobrze, jest to bardzo dobry zespół i powinni zrobić karierę. 5/5
Paweł Myszczyszyn - ciekawy pomysł z połączeniem time to say goodbye z ac/dc, też fajnie 4/5
Mgda Wasylik - utwór jak miliard innych, techniki nie ocenię bo się nie znam, nic specjalnego, 3/5
Trio chłopaków - jestem naprawdę mega zaskoczony, utwór ten sam ale aranż robi wiele, zespół dobrze zagrał, przemyślane, 5/5
Noko - ulubiony zespół Blankera, kojarzy mi się z Nickelback trochę, panowie grają zwykłego rocka, precyzyjnie ale zwykły rock nic nowego, 3/5
Marcin Diling - w porównaniu do Tomka Wolskiego to on jest mistrzem świata, ogólnie miło 4/5
Boogie Boys - Kora ma rację z kontrabasem, świetna solówka perkusisty na harmonijcie na którą nikt nie zwrócił uwagi, bardzo fajne 4/5.
Tea Time Boogie - zagrane fajnie, zaśpiewane tak średnio 4/5.