Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Offtopic » OffTopic » Przesyłanie hajsu do stanów.
Przesyłanie hajsu do stanów.
Autor Wiadomość
X tomicher X 
Go Vegetarian !

Wysłany: Nie 07 Sty, 2007   Przesyłanie hajsu do stanów.

Może ktoś z was ma już takie doświadczenie. Mianowicie wysłyłanie pieniędzy do stanów. Podobno są jakieś firmy specjalizujące się w tym, możnaby to zrobić zwykłym przelewem bankowym. A niewiem ktoś gdzie koszty transferu tej mamony są najmniejsze ?

pozdro i z góry dzięki za pomoc, myśle że nie będzie nikomu przeszkadzał ten topic

P.S
Zapomniałem dodać jest tutaj mowa o jakimś tysiącu złotych. Bo podejrzewam że od kwoty to tez jest zależne.

Szczepek

Wysłany: Nie 07 Sty, 2007   

Ja czesto odbieralem a nie wysylalem kase z U.K ktora wysylal mi moj kochany brat :wink: , przez Wetern Union, wszystko idzie latwo i sprawnie, praktycznie zaraz po wplaceniu kasy druga osoba moze odebrac ja na drugim koncu swiata, tylko podobno troche sobie za to licza. Wejdz na stronke, napewno sie wszystkiego dowiesz

rot10

to moze paypal

X tomicher X 
Go Vegetarian !

rot10 napisał/a
to moze paypal

własnie znajomy też mi doradził tą opcje

mam konto w mbanku i dzieki temu podobno moge tego dokonać, czy ktoś już miał doświadczenie z przesyłem hajsu paypalem z wyłączeniem środków takich jak ebay ?

pozdro

rot10

odbywa sie to calkiem porosto, obaj musicie miec oczywiscie konta na paypal`u teraz wystarczy ze znasz email na ktory osoba w usa ma zalozone to konto i juz mozesz przelac mu kase

a co do kosztow to jedyny jaki ty ponosisz to koszt przeliczenia waluty, paypal ma troche zlodziejski system ;-) i ich kurs jest zawsze wyzszy o jakies 20 gr. od sredniego kursu NBP

xerian 

Wysłany: Pon 22 Sty, 2007   

Western union sie troche nie oplaca, z tego co sprawdzalem to wysylka kwoty ok 600zl wiaze sie z zaplaceniem 70zl prowizji. To oczywiscie zalezy od tego czy 70zl to dla kogos duzo czy malo :)

Carlos

był temat. poszukaj

Prezes_Tytyk

Witam serdecznie.
Rozmowa na temat przelewania pieniędzy do USA, toczyła sie juz dawno ale gdybym był pomocny, to mam duże doświadczenie w przelewaniu pieniędzy do USA.

Łukasz

Radek

Wysłany: Pią 31 Sie, 2007   

To chyba dobry temat na moje pytanie...

Pytanie o PayPal. Ktoś na forum z tego korzysta? Jak to działa? Czy mając konto w BPH, ale bez karty kredytowej, jestem w stanie korzystać z tego sposobu płatności?

To chyba dość wygodny sposób na zakupy na ebay'ach zagranicznych...

Zin

Majac konto w mBanku mozna bez problemu dokonywac przelewow zagranicznych :) Sam juz nieraz koszystalem z tego przesylajac hajs tu i tam :) Koszt takiego przelewu to ok 25pln (w moim wypadku) pozdro :)

Radek

O przelewach zagranicznych też myślałem, to w moim banku nie powinien być problem...ale jak to jest z PayPalem? Karta kredytowa jest niezbędna?

Prezes_Tytyk

Wysłany: Pią 31 Sie, 2007   Przelew do USA

Witam Was serdecznie.

Już kiedyś dawałem informacje że mogę pomóc w przelewie pieniądzy do USA. Lub tez zapłacie za dany sprzęt Paypalem. Mam w tym duże doświadczenie gdyż pośrednicze w przysyłaniu instrumentów z aukcji Ebay. Przez 3 lata na Polskim rynku pojawiło sie około 700 sztuk sprzętu za naszym pośrednictwem.

Proszę o pytania.
Łukasz

Radek

Domyślam się, że z niemiec (ebay.de) też da radę załatwić? :) A ile sobie liczycie za pośrednictwo? Sorry za bezpośrednie pytanie, ale to też przecież ważne... :wink:

Pozdrawiam

Engram

z tego co widziałam to konto PayPal można sobie założyć na polskim Ebay'u.

Radek

Można, owszem, czytałem na ten temat trochę, ale największą moją bolączką jest ta karta kredytowa...No i nie do końca rozumiem sposób zasilania konta PayPal pieniążkami... :wink:

Prezes_Tytyk

Wysłany: Sob 29 Wrz, 2007   

Wiataj RADEK.
Zatem odpowiadając na twoje pytanie ile bierzemy za pomoc w sprowadzeniu sprzętu z USA, odpowiedź jest 10% jeżeli kwota za jaką kupujesz sprzęt przekracza 1000$, 15% jeżeli jest poniżej 1000$.
Oczywiście te kwoty sa do negocjaji.

Sprowadzilismy juz około 700 instrumentów dal wielu znanych i mniej znanych muzyków w Polsce.

Łukasz

jahoo

Wysłany: Sob 29 Wrz, 2007   

Paypal to bardzo prosty i szybki system przelewania kasy. Nie potrzeba karty kredytowej, wystarczy normalna karta płatnicza, ja mam inteligo i bez problemu posługuje się paypalem. wyglada to tak, ze poprostu podajesz dane karty (numer, ważność, nazwisko) wpisujesz e-mail na jaki chcesz przesłac kaske i kwote w jakiejs tam walucie. Wszystko odbywa się bez prowizji. Jeśli chodzi o Western Union to nie polecam z tego względu, ze to niepewna marka, na e-bay też to odradzaja.

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Offtopic » OffTopic » Przesyłanie hajsu do stanów.