Wysłany: Nie 07 Sty, 2007 Przesyłanie hajsu do stanów.
Może ktoś z was ma już takie doświadczenie. Mianowicie wysłyłanie pieniędzy do stanów. Podobno są jakieś firmy specjalizujące się w tym, możnaby to zrobić zwykłym przelewem bankowym. A niewiem ktoś gdzie koszty transferu tej mamony są najmniejsze ?
pozdro i z góry dzięki za pomoc, myśle że nie będzie nikomu przeszkadzał ten topic
P.S
Zapomniałem dodać jest tutaj mowa o jakimś tysiącu złotych. Bo podejrzewam że od kwoty to tez jest zależne.
Ja czesto odbieralem a nie wysylalem kase z U.K ktora wysylal mi moj kochany brat , przez Wetern Union, wszystko idzie latwo i sprawnie, praktycznie zaraz po wplaceniu kasy druga osoba moze odebrac ja na drugim koncu swiata, tylko podobno troche sobie za to licza. Wejdz na stronke, napewno sie wszystkiego dowiesz
mam konto w mbanku i dzieki temu podobno moge tego dokonać, czy ktoś już miał doświadczenie z przesyłem hajsu paypalem z wyłączeniem środków takich jak ebay ?
odbywa sie to calkiem porosto, obaj musicie miec oczywiscie konta na paypal`u teraz wystarczy ze znasz email na ktory osoba w usa ma zalozone to konto i juz mozesz przelac mu kase
a co do kosztow to jedyny jaki ty ponosisz to koszt przeliczenia waluty, paypal ma troche zlodziejski system i ich kurs jest zawsze wyzszy o jakies 20 gr. od sredniego kursu NBP
Western union sie troche nie oplaca, z tego co sprawdzalem to wysylka kwoty ok 600zl wiaze sie z zaplaceniem 70zl prowizji. To oczywiscie zalezy od tego czy 70zl to dla kogos duzo czy malo
Witam serdecznie.
Rozmowa na temat przelewania pieniędzy do USA, toczyła sie juz dawno ale gdybym był pomocny, to mam duże doświadczenie w przelewaniu pieniędzy do USA.
Pytanie o PayPal. Ktoś na forum z tego korzysta? Jak to działa? Czy mając konto w BPH, ale bez karty kredytowej, jestem w stanie korzystać z tego sposobu płatności?
To chyba dość wygodny sposób na zakupy na ebay'ach zagranicznych...
_________________ Sonor+Paiste+Tama:-D
Zin
Wysłany: Pią 31 Sie, 2007
Majac konto w mBanku mozna bez problemu dokonywac przelewow zagranicznych Sam juz nieraz koszystalem z tego przesylajac hajs tu i tam Koszt takiego przelewu to ok 25pln (w moim wypadku) pozdro
Już kiedyś dawałem informacje że mogę pomóc w przelewie pieniądzy do USA. Lub tez zapłacie za dany sprzęt Paypalem. Mam w tym duże doświadczenie gdyż pośrednicze w przysyłaniu instrumentów z aukcji Ebay. Przez 3 lata na Polskim rynku pojawiło sie około 700 sztuk sprzętu za naszym pośrednictwem.
Domyślam się, że z niemiec (ebay.de) też da radę załatwić? A ile sobie liczycie za pośrednictwo? Sorry za bezpośrednie pytanie, ale to też przecież ważne...
Można, owszem, czytałem na ten temat trochę, ale największą moją bolączką jest ta karta kredytowa...No i nie do końca rozumiem sposób zasilania konta PayPal pieniążkami...
Wiataj RADEK.
Zatem odpowiadając na twoje pytanie ile bierzemy za pomoc w sprowadzeniu sprzętu z USA, odpowiedź jest 10% jeżeli kwota za jaką kupujesz sprzęt przekracza 1000$, 15% jeżeli jest poniżej 1000$.
Oczywiście te kwoty sa do negocjaji.
Sprowadzilismy juz około 700 instrumentów dal wielu znanych i mniej znanych muzyków w Polsce.
Paypal to bardzo prosty i szybki system przelewania kasy. Nie potrzeba karty kredytowej, wystarczy normalna karta płatnicza, ja mam inteligo i bez problemu posługuje się paypalem. wyglada to tak, ze poprostu podajesz dane karty (numer, ważność, nazwisko) wpisujesz e-mail na jaki chcesz przesłac kaske i kwote w jakiejs tam walucie. Wszystko odbywa się bez prowizji. Jeśli chodzi o Western Union to nie polecam z tego względu, ze to niepewna marka, na e-bay też to odradzaja.
_________________ A teraz coś z zupełnie innej beczki.