chcialbym powiekszyć do rozmiarów 100 cm x 70 cm - ale tak aby jak najmniej stracic na jakości. Konsultowalem sie juz z kilkoma osobami i wg. nich sprawa jest nie do wykonania, wiec jak myslicie - jest to fizycznie możliwe ?
Moim zdaniem by się dało. Robiłem takie coś. Trzeba to przerobić na grafikę wektorową. Wtedy można robić z nią co się chce.
Ależ Ty mądry jesteś
Grafika wektorowa z założenia ma mniej detali niż rastrowa, trzeba dodać, że nie jest realistyczna. Chyba, że wolisz mieć rysunkowy klimat perkusji, wtedy konsultuj się z grafikiem, które przerobi Ci to na wektorki.
Szukaj innego zdjęcia
Moim zdaniem by się dało. Robiłem takie coś. Trzeba to przerobić na grafikę wektorową. Wtedy można robić z nią co się chce.
Ależ Ty mądry jesteś
Grafika wektorowa z założenia ma mniej detali niż rastrowa, trzeba dodać, że nie jest realistyczna. Chyba, że wolisz mieć rysunkowy klimat perkusji, wtedy konsultuj się z grafikiem, które przerobi Ci to na wektorki.
Szukaj innego zdjęcia
wlasnie slyszalem ze w wektorach nie byloby problemu - ale to niestety bit mapa wiec sami widzicie. Slyszalem jeszcze o jakims programie do powielania pixeli - ale nie znam sie na tym wiec moze ktos w temacie sie wypowie....
mialem kiedys ten program , chyba. Powiekszal fotki bez jakiejs wielkiej straty na jakosci, ale bez przesady ... z takim rysunkiem chyba nic sie nie da zrobic. A kolega od wektorów wygrał heh ...
_________________ Patrz jak pracują receptory. Słodki, gorzki, kwaśny, słony i ten co dewastuje mikrofony!
Można takie coś zrobić. Czynność nazywa się trasowanie mapy bitowej a program który to robi to np. Corel Trace, który jest składnikiem pakietu CorelDraw. Wynik trasowania nie jest nigdy idelany, ale na ustawieniu widoku 10-15% praktycznie różnicy nie widzę. A obrazek ma rozmiary 100x70cm. Właśnie sobie go strasowałem. Tylko coś nie chce mi się do jpga wyeksportować, nie wiem czemu, pewnie za wielki
Mefiu: ja na Twoim miejscu zrobilbym takie zdjecie bo w necie niekoniecznie musi byc high-res takiej lub podobnej foty
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.
Qbs - skad ja wezme takie zajebiste vintage bebny ?
Morthias - fotka w podobnym stylu - znaczy ze maja na niej byc jakies ladne bebny vintage - to co wkleiłes jest OK, troche do przerobienia ale szukam dalej!
Mefiu: szukac... wydaje mi sie ze jakbys znalazl chocby amati w podobnej okleinie w dobrym stanie to daloby rade
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.