Wysłany: Pon 30 Kwi, 2007 Różowy lakier do drewna?
chciałbym w wakacje wyremontowac moje amati.. Pomalowac korpusy na różowo : > Na taki kolor jak mam w awatarze x> Problemem jest, czy jest rózowy lakier do drewna? Nie widziałem na necie.. jak to można pomalowac? Moze po prostu machnąc korpusy utwardzaczem, farbą w porządanym kolorze i lakierem bezbarwnym- kilka warstw, żeby się swieciło jak psu jajca?
[tak, użuwałem opcji 'szukaj,' ale nei znalazłem. ]
Prosiłbym o pomoc, dzięki z góry.
[ tak nawiasem, opcłaca się zmieniac obręcze werbla szpaderski, na power beat? bo moj szpader troche..z rdzą sie zaprzyjaźnił. ]
puszka 1 litr (o ile pamiętam) starczy na pomalowanie setu bd, 2xtt, sd i ft 3 warstwami. lakier bezbarwny zapewne też ma taką wydajność (nie używałem).
www.isg.webserwer.pl/wojtek - tutaj masz różne fotki moich bębnów, z malowania mam tylko na kompie, ale mogę udostępnić. patrz w dziale "starsze", jest tego od groma.
po wyczyszczeniu i wygładzeniu korpusów pomalowałem raz caponem - stawia wszystkie włoski i inne syfy z powierzchni, więc potem znowu trzeba wygładzić (za każdym razem gładziłem papierami od 220 do wodnego 600, z tym że wody używałem tylko przy akrylu).
tak przygotowane korpusy malowałem wałkiem (wygodnie, gładko, szybko - lepsze niż pędzel) do akryli. farba schnie szybko, ale warto odczekać dłużej, bo inaczej trochę źle się szlifuje. jak wyschnie to polerka wodną 600 - bez wody a potem z wodą. i tak 3 warstwy, z tym że ostatniej ofkoz nie szlofowałem.
dalej to już tylko lakier bezbarwny, najlepiej ze 3 warstwy. również ze szlifowaniem pomiędzy warstwami (chociaż to to lepiej sprawdź w mniej widocznym miejscu, bo głowy nie dam - wiem, że tak się robi przy np. lakierze do podłóg). no i jak dajesz bezbarwny to ostatnią koloru też gładzisz.
moim zdaniem efekt jest bardzo dobry za małą kasę (ja dałem ponad 150 zł, ale jeszcze miałem dużo innych wydatków w stylu środek do usuwania starego lakieru, jakieś tam okleiny, bo cudowałem z wyglądem itp.). w 100 zł się zmieścisz, a jak nie to hak będzie niewielki.
weź też poprawkę przy oglądaniu fotek moich - malowałem półmatem i bez bezbarwnego. jak walniesz pełny połysk i bezbarwny to to będzie ładnie świecić, z tym że przy takim malowaniu musisz mieć naprawdę gładko po każdej warstwie.
w razie pytań pisz, mam nadzieję, że to się Tobie i innym przyda
niieeeee, to wyjdzie okropnie. ew. wyszlifowac rdzę i konserwować jakimś środkiem, malowanie jest okropne. a poza tym się nie kali wymieniać szitu na syf
Wix, dzieki Jak w 100 żł, to do wakacji uzbiera m isię grosza.. Bede działac ;3
---
Pomalowac obręcz? >.> One są pomalowane na czarno, są podrzewiałe, efekt bedzie jak z polmuzem jakims.. A obręcz 14' PB chyba taniej wyjdzie i lepiej bedzie wyglądac niż zabawa z czyszczeniem tego, co mam. problem, że lugi też musiałbym zmienic, ale to moze jakos oczyszcze i sie obejdzie.
Też mam zerdzewiałe obręcze... Chciałem kupić nowe ale jak zobaczyłem ceny to podziękowałem. Teraz jestem na etapie czyszczenia ich papierem ściernym. Później pomaluję na srebno farbą nie rdzewną... I Tobie polecam to samo. pzdr.
wiesz, ja mam szpadera, wiec nic powyzej PB mi sie nie opcłaca wkładac. A obręcz 14' bp na 10 srub kosztuje 21 zł niecąłe chyba. Wiec nie jest tak źle.
Też mam szpadera i to bardzo DUŻEGO tylko, że u mnie wszystkie obręcze zerdzewiałe... Więc musiałbym all wymienić... tak więc wolę już se je odnowić na własną ręke. pzdr.
a ja tylko werbel. Wiec ja wymienie obręcze, aż tyle mnie nie wyniesie. Moze nawet lugi. Tylko musze skołowac.
No na jaki kolor je lakierujesz? Dalej szukasz lakieru różowego? xD Ja w dalszym ciągu proponuję zarąbać lakier matce ;D
Dla Ciebie może to zabawne, ale ja do tego podchodze poważnie. Ta, chce pomalowac na różowo. Jedna Tama na necie tak wygląda, che miec podobne. Z brokatem będą. O.
ta TAMA jest IMO na swój sposób piękna (mam sentyment do różu... rok grania bez przerwy w Vice City i róż mi się wkręcił ;P)
a brokat.? brokat to takie drobinki - taki jakby proszek.. wiesz ja kto wygląda :] wrzuca się to do lakieru po czym miesza dokładnie i lakieruje pistoletem (przynajmniej taką opcje widziałem)
pędzlem? Połowa zostanie na nim i w srodku.. A tak nawiasem, moze nie bede malowac na różowo, bo mam znajomego grafika i bym my wysłał bebny, a on by grafike zrobił x >