Wysłany: Czw 30 Lip, 2009 Seriale
Zeby nie bylo to nie kreca mnie tematy mody na sukces Jestem ciekaw czy ktos jakies sitcomy oglada/ogladal jak tak i jakie, no i co mozecie polecic To moze ja zaczne:
Band of Brothers - skonczylem, ogladalem z 15 razy polecam, swietny serial, jeden z moich top 5
Friends - jak widac po moim avatarze to wlasnie ostatnio mecze, jestem w polowie 5 sezonu i naprawde serial niesamowity, co odcinek to gleba ze smiechu, polecam, ale tylko bez polskiego lektora/dubbingu bo psuje caly klimat gagow
Lost - Skonczylem w polowie 3 sezonu, moze rusze dalej, sredniawy poki co, jakos sie nie czulem zaskoczony
PB - tutaj jakos na poczatku 4 sezonu jestem ale lubie i skoncze friendsow to zabiore sie za dokonczenie
a w planach mam Supernatural, bo pierwsze dwa odcinki wgniotly mnie w ziemie i Dextera bo tez troche obejrzalem
a no i bym zapomnial Californication! najlepszy serial ever, koncze drugi sezon, jak narazie ostatnio, ale niedlugo wyjdzie trzeci, serial mocno kontrowersyjny, ale swietna gra duchownego, ekstra fabula i niektore gagi naprawde polecam!
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
No ja praktycznie obejzalem wszystkie seriale jakie sa mozliwe do obejzenia, zaczynajac od simpsonow, friendsow, PB, Dextera, Rodziny Soprano, Twin Peaks, Californication, Jericho, Heroes, Lost, ale ze wszystkich ktore obejzalem najwieksze wrazenie zrobil na mnie serial SIX FEET UNDER. Smialo moge powiedziec ze jest to najlepszy serial jaki przyszlo mi ogladac, niesamowicie wciagajacy, poruszajacy, smutny, radosny jednoczesnie. Serial ma 5 sezonow, kazdy odcinek po 50 kilka minut wiec jest masa ogladania. POlecam! Zaraz po nim plasuja się Friendsi, ktorych mecze juz nie wiadomo ktory raz, a za kazdym razem smieje sie jak dziecko
Nie liczac tego to nie ogladam telewizji, chyba ze Miami Ink leci na discovery
Bębniarek
Wysłany: Czw 30 Lip, 2009
No więc tak nie przepadam za serialami ale
1. Californication - absolutne numer jeden u mnie , oglądałem już parę razy i czekam na część 3 która ma wyjść niebawem ...
2. Band of Brothers - dla mnie rewelacja a że jestem maniakiem II wojny , to dla mnie była to prawdziwa uczta , oglądnąłem parę razy i oglądnę jeszcze nie raz.
3. Miasteczko Twin Peaks - klasyk , niesamowity klimat zresztą scenariusz napisał David Lynch więc wszystko jasne.
Oczywiście też mieliśmy fajne polskie seriale
Alternatywy 4 czy Zmienników tez miło wspominam
aaa i 07 zgłoś się , to była jazda
Ostatnio zmieniony przez Bębniarek Czw 30 Lip, 2009, w całości zmieniany 1 raz
Ruszałem wiele seriali z nudów, housa itp. Tendencja jednak w wielu produkcjach jest taka, że im dalej tym gorzej np Trawka, PB, House, Heroes, Lost (to już w ogóle, wie ktoś o co w tym teraz chodzi?).
Są też seriale które trzymają poziom cały czas, ale ile można to samo oglądać - Simpsony, Family Guy
@Klima- Ja jestem na 3 sezonie supernatural. Nie wiem co mnie przy nim trzyma, bo szczerze powiedziawszy jakos specjalnie dobry nie jest. Stworki sie duzo powtarzaja, wiekszosc problemow sprowadza sie do tego, ze jeden braciszek ucieka przed duchem z aktorem drugoplanowym, a drugi w tym momencie spala jego szczątki. Ew egzorcyzm. Jest kilka fajnych odcinkow (z clownem, w wiezieniu, z wampirami kilka), ale jak dla mnie mozna ogladnac tak z 7 odcinkow dla kazdej serii- 1,2, 21, 22 i 3 wybrane losowo. Wlasciwie tylko pierwsze i ostatnie odcinki kazdej serii maja jakieś znaczenie dla rozumienia fabuły calego serialu.
Myslalem ze bedzie fajne, ale okazuje sie zwyklym "archiwum X" ale dla gimnazjalistow. Ew "Archiwum X" z duzym dystansem. Jak dla mnie lepiej ogladnac serial z Duchovnym. Jest przynajmniej Scully, jej morderczy realizm i skrupulatnosc dochodzenia (niemalze kazdy odcinek konczy sie na pisaniu przez nią raportu).
Z komediowych duzo kreskówek dla doroslych, oraz Green Wing- swietny angielski serial o lekarzach.
Miasteczko Twin Peaks - klasyk , niesamowity klimat zresztą scenariusz napisał David Lynch więc wszystko jasne.
no z tym scenariuszem lyncha bym nie przesadzal az tak bardzo... moze byl jedna z osob, ktore pisaly scenariusz - to juz bardziej ale fakt. serial jest niesamowity, film nieco badziej zagmatwany, no ale... to nie jest takie dzielo, ktore sie oglada i dostaje wnioski na talerzu, trzeba samemu do nich dojsc
to widze ze californication popularne a friendsow nikt?
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Friendsow czasami jak trafie na TVN akurat
House-fakt ma tendencję spadkową przez cały 4 sezon i początek 5 ale pod kiniec pnie się juz do góry i jest w starym dobrym stylu.
Leverage-dość ciekawy serial utrzymany w klimatach Ocean's 11,12..Czasami traci brakiem autentyczności od strony aktorów,ale ogółem patrząc trzyma poziom
BoB to chyba każdy lubi
Miasteczko Twin Peaks-już dla samej muzyki Ennia Morricone warto obejrzeć ten serial
Californiacation-ten serial podoba sie każdemu facetowi
Bębniarek
Szakal napisał/a
Californiacation-ten serial podoba sie każdemu facetowi
No z tego co zauważyłem najwięcej fanek ma jednak wśród kobiet
to trzeba to zmienic
friendsów kumpel kupił na dvd i katowaliśmy całą noc ostatnio
A tak, to Świat według Kiepskich, kiedyś Lost, jeszcze dawniej South Park, no i muszę powiedzieć, że Świat wg. Bundych nie jest zły, ale jak dla mnie Kiepscy lepsi
_________________ hi-hat to tętno, stopa to serce.
Zecydowanie Hoży Doktorzy nr 1 u mnie, potem On, Ona i dzieciaki. Zreszta wiele serialow lubie z Comedy Central i glownie je ogladam i je lubie. Oprocz tego 1 seria PB, dr House, Californication, Friends
Lubie Ranczo, 39 i pół, Miodowe Lata, Rodzine zastępczą, Alo alo Dr. House, te starsze też są fajne, np te które wymienił naw, Fala zbrodni, Sfora była fajna, Tygrysy Europy ^^, Ekstradycja.
Kuźwa czytałem kiedyś w jakiejś gazecie,że to Morricone był odpowiedzialny za muzykę w tym serialu.W sumie już wiem czemu ta gazeta już nie istenieje Cóz mój błąd
a co do seriali-Drużyna A-i wszystko jasne
Nie oglądam obecnie niczego ale w przeszłości lubiłem South Park (do dziś czasem obejrzę sobie jakiś ściągnięty), 3 Planeta od Słońca i Zbuntowany Anioł (argentyńska pulsacja, sceny z dyskotek i postać Rockyego kierowcy to było to )
Wysłany: Pią 07 Sie, 2009
ja jeszcze polece whose line is it anyway, obejrzalem wszystkie sezony, moze to nie serial a raczej program ale i tak polecam ubaw gwarantowany