Bębniarek
Wysłany: Pon 28 Cze, 2010 Sklep Thomann
Mam do Was pytanie odnośnie tego potentata.
Wszystko wskazuje na to , że sklep ten chce wejść na polski rynek , a w zasadzie już wszedł , i stąd moje pytanie ... zakładając że ceny będą odrobinę niższe , dacie zarobić Niemcom czy tez pozostaniecie wierni naszym rodzimym dystrybutorom
Ostatnio zmieniony przez Bębniarek Pon 28 Cze, 2010, w całości zmieniany 1 raz
Bębniarek
Wysłany: Wto 29 Cze, 2010
jesli chca wchodzic na polski rynek, niech zmienia strone bo z przegladaniem oferty jest tragedia kompletna...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Wysłany: Wto 29 Cze, 2010
no kurde chcialem sobie ceny crashy przejrzec, to musze dokladny rozmiar wybrac, paranoja jakas, tak niewygodnej strony jeszcze nie widzialem...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
spoko sklep, dużo towaru dostępnego, tak przynajmniej wynika ze strony, ale cenowo ja nie widzę rewelacji, porównałem parę cen sabianów z tymi z DC i nie tylko nie jest taniej ale wręcz drożej.
sporadycznie trafia się coś tańszego.... ogólnie można powiedzieć, że marna konkurencja dla polskich sklepów. A szkoda, może byłaby szansa, że sprzęt perkusyjny w Polsce pójdzie trochę w dół.
_________________ "głupota ludzka jest jak miłosierdzie boskie - nie zna granic."
pod warunkiem że rzeczywiście jest w sklepie na stanie, z tego co widzę nie ma, a potem się zawsze okazuje że Ci sprowadzą ale już po innej cenie, ale mogę sie mylić.
nie chodzi mi o sam fakt sprowadzania sprzętu, tylko o to że cena towaru w sklepie zależy od tego po jakiej cenie sam sklep go kupił, czyli jaka cena widnieje na fakturze od dystrubutora. Jak pewnie wiesz, czasem sie ceny zmieniają z dnia na dzień, ma na to wpływ kurs walut, polityka cenowa dystrybutora która też się zmienia, oraz np to że dany sprzęt będzie zastępowany nową wersją i dlatego może być tańszy bo chcą się go pozbyć z magazynów. Często też jest tak, że handlowcy chcą się pozbyć danego sprzętu i dają super cenę, dlatego że dany sprzęt może być wadliwy. To nie spiskowa teoria, tylko częsta praktyka. Generalnie jest zasada, jak coś jest dwa razy tańsze niż w innych sklepach to dobrze się zastanów zanim kupisz.
Ostatnio zmieniony przez Anarchismo Wto 29 Cze, 2010, w całości zmieniany 1 raz
Gdy brałem swój werbel w Riffie to obowiązywała cena jaką przedstawili na sklepie. Miał przyjechać w dwa tygodnie z Holandii. Płynął trzy miecy z Japonii a i tak pomylili kolory :]
Co do wybierania rozmiarów itp. to wcale nie jest jakieś niewygodne.
A co do cen, to ja porównywałem tylko w naciągach i w Thomannie wychodziło trochę drożej.
_________________ hi-hat to tętno, stopa to serce.
Co do Thomanna to oni mają taką politykę, że są pewne rzeczy które są wyraźnie tańsze niż w Polsce. Mają te swoje Hot Deals na poszczególne produkty. Np. swego czasu był metronom Beatlab za 3 stówy czy teraz np. jest Sennheiser e604 za 111 euro (ok 430zł)
Maja też swoją markę - Millenium - i pchają różne towary pod tą marką. Jakość niektórych jest średnia, ale cena zazwyczaj rewelacyjna.
No ale oprócz takich "strzałów" wiele towarów jest w cenach porównywalnych albo nawet niewiele droższych. Tak że materiały eksploatacyjne jak palki i naciągi to raczej w polskich sklepach jesteśmy w stanie kupić taniej.