Wysłany: Czw 02 Sie, 2007 Skrzynka piwa dla tego kto...
Witam,
No dobra. Jest taka sprawa.
Ostatnio wpadł mi w uch fajny kawałek i mam tu na myśli The Kinks - You Really Got Me.
Jako, że mam kulawy słuch, nie mogę rozgryźć perkusji.
Niby jest tab w necie, ale jakiś porąbany.
Byłbym wdzięczny za pomoc.
ten tab jest dobry...
gestosc gry zalezy od ciebie, co za problem grac mniej gesto po talerzu? To przeciez nie polega na mechanicznym odtwarzaniu. Taki byl styl gry 40 lat temu, sprobuj pokombinowac zachowujac glowny groove.
_________________ Odery Privilege
Pearl FFS, Ludwig Supraphonic 79
Istanbul Agop & Mehmet
Dokladnie w tabie masz, ten numer jest taki, ze ten beat powinien Ci wejsc sam z siebie, rzeklbym ze jest oczywisty, a po drugie to mozesz to olac, troche wyobraznie uruchomic i zagrac to po swojemu...nic sie nie stanie jak cos ominiesz, a cos dorzucisz ...:)
P.S.
Sorry za takie pytania, ale perkę mam od tygodnia.
A gdyby się jednak komuś nudziło, to może zmodyfikować perkusję w już gotowym kawałku GuitarPro:
http://www.tabsheaven.net/data/21345.gp4
Edit:
Jeszcze jedno. Zrobiłem coś takiego w oparciu o ten kawałek:
http://rapidshare.com/fil...PDRUMS.gp4.html
Nie wiem czy o to mniej więcej chodzi czy nie, mniejsza z tym.
Nie potrafię tego zagrać. Jednocześnie uderzam w HH i centralę. Gdy próbuję ponownie uderzyć w centralę ręka odruchowo wali w HH przez co wypadam z rytmu. Muszę zagęścić HH aby to zagrać. To kwestia wprawy czy tego nie da się zagrać ?
Wszystko da się zagrać. to kwestia wprawy a ściślej mówiąć koordynacji. Kończyny perkusisty muszą działać niezależnie od siebie. Nie martw się. To z czasem przyjdzie. Tylko trzeba ćwiczyć.
Powodzenia w dalszych ćwiczeniach
(...)
Nie potrafię tego zagrać. Jednocześnie uderzam w HH i centralę. Gdy próbuję ponownie uderzyć w centralę ręka odruchowo wali w HH przez co wypadam z rytmu. Muszę zagęścić HH aby to zagrać. To kwestia wprawy czy tego nie da się zagrać ? (..)
spokojnie - to absolutne podstawy, schodki zaczna sie pozniej nie lam sie, jesli cos ci nie wychodzi - zwolnij, chocbys mial zagrac na maksa powoli - napinajac miesnie i probujac cos na sile zagrac poniszczysz palki i spocisz sie jak pudzian cwiczenie daje sensowne efekty kiedy jest swiadome i przemyslane - takze nie lam sie, zagrac da sie wszystko - pytanie, na opanowanie jakiej czesci tego wystarczy nam zycia