El Nino
Wysłany: Nie 29 Maj, 2011 Skype - problemy z łączem
Zajawka jak w temacie. Nie mogę założyć nowego konta użytkownika. Wiem że skype ma problemy od kilku dni i sam na swojej stronie ogłasza cytuję:
Niewielka liczba klientów Skype ma problemy z korzystaniem z programu Skype. Więcej informacji na temat stanu systemu i sposobu rozwiązania tych problemów można znaleźć na stronie Skype Heartbeat.
Niestety podane rady nie bardzo chcą działać. Skasowałem podany plik i nic szczególnego to nie zmieniło. Próbowałem updejtować do najnowszej wersji i też to samo. Macie jakieś inne rozwiązania na to tudzież walczycie z tym samym problemem ??
Ventrilo (wersja 2.1.4 lub najnowsza, inne lipne), TeamSpeak 2 lub 3 i Mumble, z tym, że z tego ostatniego nie korzystałem, ale słyszałem, iż daje radę
Wysłany: Nie 29 Maj, 2011
vt, ts i mumble sa dobre, przy czym ja bym ustawil je w takiej kolejnosci ts>mumble>vt, wszystkich uzywalem do gamingu z klanami roznymi i sie sprawdzaly...ale to dalej nie sa programy to rozmow na 2 osoby...one sa dedykowane dla grup osob/klanow/organizacji, ktore sobie same zrobia swoje kanaly, beda za nie placic itd...
jak chcesz cos polecac w stylu skype, to znajdz cos takiego bo jak zadzwonisz do babci na skype to bedzie potrafila odebrac, a ogarnac i skonfigurowac ktorys z powyzszych to juz bedzie problem...no i w skype masz obraz z kamery, w tych co podales niestety nie...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Wysłany: Nie 29 Maj, 2011
mozna, ale to i tak mija sie z celem, jak juz bawisz sie w powazne granie z ludzmi to wtedy sie klanowo zrzucacie na serwer...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Ventrillo i Mumble ma tyle keyloggerów, że szkoda gadać.
Skype ma ostatnimi czasy wiele problemów, trzeba przeczekać.
Jak chcę z kimś pogadać to rozmawiam MSNa, ale nie polecam, jeśli nie masz szybkiego łącza. Poza tym jakość rozmowy pozostawia wiele do życzenia.
_________________ ZAMIENIĘ Pearla BLX 10 12 14 16 22 (+13 SD)
KUPIĘ lugi mapex z serii Q.
El Nino
Wysłany: Pon 30 Maj, 2011
Dzięki za wszystkie rady. Problem częściowo rozwiązany. Odkopałem w necie naprawdę starszą wersję Skype (za czasów do 20 mega kiedy to było) i na razie wszystko wskazuje że problem się rozwiązał. Niestety mimo walki z najnowszą wersję nie udało mi się jej uruchomić ale to nic - nie jestem fanem totalnego zbajrzenia żrązego pamiec na potęgę.
Tutaj link do starszych wersji gdyby ktoś miał podobne problemy