Siemanko wszystkim. W tym roku szkolnym zdaje mature i mam pytanie a raczej 2:
1 Gdzie w Warszawie można studiować mechanikę samochodową o ile coś takiego jest??
2 Jakie porzedmioty bym musiał mieć na maturce aby dostać się do uczelni tego typu??
a i jeszce jedno: jak doradzacie iść na inżynierię czy tutaj http://www.sgsp.edu.pl/ Doradzcie bo czasu mam coraz mniej.....
Z góry serdecznie dziękuje i życzę wszystkim miłego dnia.
Mój kolega dostał się na mechanike samochodową bodajże na Politechnikę Warszawską czy coś takiego. Na maturze zdawał matmę i fizykę rozszerzoną(nie wiem, jakie są wymagania). Matura nie poszła mu za dobrze, ale dostał się bez problemu
Co do mechaniki nie mam pojecia jak jest w Warszawie ale na maturce bankowo musisz miec matme i fize to na uczelnie techniczna obowiazkowo.
No i jak zostalo powiedziane dostac sie to mozna ale utrzymac sie to jest sztuka.
Podczas sesji to piszesz kilka takich maturek hehehe
słuchajcie.. to ja mam taki problem..
wszelkie szkoły o tematyce związanej z rolnictwem - chodzi o to, że wg. przepisów Unii bez ukończonej szkoły rolniczej nie mogę mieć przepisywanej ziemi, gospodarstwa itd.
mogą być szkoły z Piły, Bydgoszczy. także coś dalej.. wszystko jest do zrobienia. ; )
słuchajcie.. to ja mam taki problem..
wszelkie szkoły o tematyce związanej z rolnictwem - chodzi o to, że wg. przepisów Unii bez ukończonej szkoły rolniczej nie mogę mieć przepisywanej ziemi, gospodarstwa itd.
mogą być szkoły z Piły, Bydgoszczy. także coś dalej.. wszystko jest do zrobienia. ; )
a mature mam z angola, gery i wosu (roz.).
Zootechnika na ATRze, 0,5 osoby na miejsce (czy coś w ten deseń).
a gdzie, poza UW (potrzebna rozszerzona matura z historii muzyki, ktorej nie mam) i UKSW (potrzebny praktyczny egzamin z fortepianu), można studiować w warszawie muzykologię? Albo coś związanego z muzyką?
a gdzie, poza UW (potrzebna rozszerzona matura z historii muzyki, ktorej nie mam) i UKSW (potrzebny praktyczny egzamin z fortepianu), można studiować w warszawie muzykologię? Albo coś związanego z muzyką?
koniecznie Warszawa.?
wiem, że w Olsztynie jest prywatna szkoła muzyczna - idziesz i uczysz się tylko i wyłącznie na perce. . miałem zamiar tam iść, ale chyba nie da rady ze względu na to, że na miejscu będę potrzebny.
myślcie raczej kategoriami co chcecie robić w przyszłosci, no chyba, ze macie kasy jak lodu i studiujecie dla zabawy/wiedzy, bo po takiej muzykologii to mozna zostac nauczycielem muzyki w szkole lub wykladac na jakiejs historii sztuki.
Jak nie masz tych przedmiotów dobrze opanowanych to po co na siłę tam iść? Odpadniesz raz, dwa. Znajdź coś, gdzie będziesz miał realne szanse na skończenie studiów.
sranie w banie, jak sie chce to mozna, tylko trzeba chciec. Każde studia mozna skończyc nie bedac nie wiadomo jakim orlem. Wystarczy przecietna inteligencja i systematyka.
_________________ A teraz coś z zupełnie innej beczki.
sranie w banie, jak sie chce to mozna, tylko trzeba chciec. Każde studia mozna skończyc nie bedac nie wiadomo jakim orlem. Wystarczy przecietna inteligencja i systematyka.
Popieram. Dla tych, którzy zdawali matematykę polecam kierunek "Informatyka i Ekonometria" (Uniwerek Łódzki, Gdański, Warszawski etc...). Kierunek ciężki ale w miarę łatwo się dostać.
Jeśli ktoś sobie wymyśli "Inżynierię dźwięku" to niech wie, że przez pierwsze 2 lata będzie tłukł fizykę i matematykę z każdej strony... Także jeśli nie macie choćby podstaw fizyki lub matematyki na poziomie rozszerzonym to będzie Wam mega trudno.
Niekoniecznie, niektórych barier nie przeskoczysz, bo matematyki czy fizyki nie da się wryć na blachę. I czy ja napisałem, że nie ma najmniejszych szans? Uważam tak jak bRS- jeśli nie masz podstaw to będzie Ci strasznie ciężko, nie poradzisz. Wszędzie się trzeba starać, to chyba normalne, niektórzy osiągają cele z łatwością- inni w pocie czoła.
Chęci to nie wszystko. Myślisz, że mając ogromne chęci a nie potrafiąc zagrać najprostszych rudimentów cokolwiek osiągniesz na bębnach? To jest dopiero sranie w banie.
Ja jestem na bardzo matematycznym kierunku, a matematykę lubię średnio. Nigdy nie byłem orłem chociaż chodziłem do informatycznej klasy. Na 1 semestrze musiałem dużo nadrabiać i się napocić ale udało się. Wszystko to kwestia pracy i jeśli bardzo chcesz to przeskoczysz każdą przeszkodę w ten czy inny sposób, mniejszym bądź większym kosztem.
zalezy tez na kogo sie trafi. Jak na swira ktorych jest wiele to nie bedzie latwo, nie dosc ze nie ucza to wymagaja wiele.
Ja na szczescie mam matme i fize za soba ale zawsze to lubialem, ale to tylko podstawowe przedmioty a jest mnostwo innych ciezkich.
ALE jak ktos idzie na studia to musi wiedziec ze bez nauki ich nie skonczy. Trzeba sie pomeczyc wypocic i spedzic wiele godzin przy nauce a przyniesie to oczekiwany efekty.
je... prywatne studia >> juz wole isc do woja
zobacz podpis
|| a i mam pytanie do formułowiczów z okolic siedlec >>jest tam u was
\/ jakaś szkoła wojskowa? ma ktos moze namiary do niej??
w sierpniu powinna sie pojawic lista uczelni ktora ma wolne miejsca tych szkolk jest bardzo duzo w calej Polsce glownie Politechniki i wtedy mozesz na nabor we wrzesniu sie dostac.
Witam !! Tak więc, okazało się że od przyszłego semestru zmieniam uczelnię i będe studiował w Poznaniu na Akademii Ekonomicznej Stąd pytanie do drogich Forumowiczów : Kogo z was będzie można w Poznaniu spotkać?!?!?!?!?!??!?!
_________________ You must accept the fate that you've chosen, You Will Obey Your Destiny!