Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Offtopic » OffTopic » Whisky
Whisky
Autor Wiadomość
lukasz

Wysłany: Wto 14 Lis, 2006   Whisky

No właśnie, było o piwach, winach, a starą dobrą szkocką/irlandzką ktoś popija?

Ja lubię klasycznie, jasia wędrowniczka, ale koniecznie czarnego, więc nie za często się zdaża. Z tańszych przyjemności Old Smuggler, który jest łagodniejszy i o dziwo tania whisky passport. Irlandzki tullamore dew także jest genialny.
Nie nawidzę bourbona, paskudztwo.

jahoo

Wysłany: Wto 14 Lis, 2006   

Generalnie nie pijam whisky, jesli chodzi o droższe alkohole to lubie dobre winko lub złota tequilla.

erobeson

A mnie Lukaszu Jasiek nie przekonuje. Jesli już to ... Pepsi i cytryną :) Doświadczenie barmańskie sie kłania ;) A Jack Daniels z pepsiczem i cytryna:):) no miód :)

A co do Jasia mam unikatowy egz. millenium. Limitowana seria z przełomu XX i XXI w.

Kanclerz 
Admin
Marcin Kwaśny

Red Label z Colą i cytrynką lub po kowbojsku czyli na czysto jest jak najbardziej super fajny :)

Nie ma to jak posmak starej beczki heh..
www.kashmir.pl
www.myspace.com/perkusjaonline

sigma

whisky jest SI...z cola bez coli...uwielbiam...bedac w Szkocji powiedzieli mi ze Szkocka z Cola to "bluznierstwo" ale kazdy pije jak lubi...mialem okazje probowac wiele gatunkow szkockiej- w hotelu w ktorym pracowalem bylo ok 300 gatunkow- tam wlasciwie sie zakochalem w tym trunku...od siebie moge tylko powiedziec ze szkockiej trzeba sie nauczyc pic, gatunki lepsze(starsze) czesta smakuja w specyficzny sposob, wrecz cierpki i nie kazdy moze lubic posmak pozostajacy w ustach...a Jas to bardzo dobry klasyk:)

lukasz

erobeson napisał/a
A mnie Lukaszu Jasiek nie przekonuje. Jesli już to ... Pepsi i cytryną :) Doświadczenie barmańskie sie kłania ;) A Jack Daniels z pepsiczem i cytryna:):) no miód :)

A co do Jasia mam unikatowy egz. millenium. Limitowana seria z przełomu XX i XXI w.

Amerykańskich nie lubię, a tego milleniuma sfoć jeżeli możesz :) Z ciekawych ostatnio oddałem przyjacielowi J&B kupionego w 1995.

Ja lubię z wodą + kilka kostek lodu. Choć wkurzające jest to, że lód rozpuszczając się zmienia proporcje. A z cola tez, ale to passporta właśnie jak się gdzieś na ognisko idzie czy w inny plenerek. Lecz trzeba uważać, aby nie otrzymać przez to takiego biletu ;)

perkusja

Mefiu

20...? ja dostałem swego czasu 100 :/

lukasz

Ja wyjaśniłem Panu Policjantowi, że nie jadę whiskacza z gwinta, tylko grzecznie popijam z colą i dogadaliśmy się na zmianę kwalifikacji czynu.

nawalator 
Mówta na mnie NAW

James Cook, Jack Daniels - stary nie dzieli się ze mną tymi alkoholami.:D

KUPIĘ
lugi mapex z serii Q.

erobeson

lukasz napisał/a
Ja wyjaśniłem Panu Policjantowi, że nie jadę whiskacza z gwinta, tylko grzecznie popijam z colą i dogadaliśmy się na zmianę kwalifikacji czynu.

rotfl :D :D Dobry manewr!

Fotos milenium wkleję jutro z rana.

Waldi

a ja w przeciwieństwie do innych tutaj nie przepadam za whisky, niedość że drogie to jeszcze niezbyt mi podchodzi, zaraz pewnie zostane zjechany ale pamietajcie - jedni lubią bambosze a drudzy mokasyny

erobeson

Waldi napisał/a
...jedni lubią bambosze...

Co nazywasz bamboszem??? :>

;)

Waldi

no nie wiem, takie porównanie mie na myśl przyszło, chodzi o to że są różne gusta i sie o nich nie dyskutuje

lukasz

Ja Ci dam bambosza :D

Whisky specyficzne jest, nie każdy lubi, znam wiele osób którzy patrzeć na ten trunek nie mogą. A czy drogie? Wychodząc z założenia, że nie upijasz się szkocką jak pierwszą lepszą flachą czystej, tylko sączysz sobie dla smaku to jest to jedna z tańszych rozrywek.

Waldi

no ja nie wiem czy taka tania, kurcze lepiej taką kase przeznaczyć na dajmy takiego splasha albo inną pierdółke przydatną w czasie grania, osobiście jestem zwolennikiem browaru i nic narazie nie jest w stanie zmienic mojego zdania

Neo

Whisky jaaaaaaa!!!! Ja popijam z colą Red Labela czy jakos tak, niedawno zacalem pic ten trunek i przyznaje, ze bardzo polubiłem

kfadrat

pic pilem, ale zeby zaraz lubic? Moj ojciec doi jamesona codziennie , a ja jak to wacham to juz mi sie niemilo robi...

lukasz

Neo napisał/a
Whisky jaaaaaaa!!!! Ja popijam z colą Red Labela czy jakos tak, niedawno zacalem pic ten trunek i przyznaje, ze bardzo polubiłem

Tylko nie przesadzaj :)

Waldi napisał/a
no ja nie wiem czy taka tania, kurcze lepiej taką kase przeznaczyć na dajmy takiego splasha albo inną pierdółke przydatną w czasie grania, osobiście jestem zwolennikiem browaru i nic narazie nie jest w stanie zmienic mojego zdania

Za browary które wydoiłeś w tym roku pewnie też sobie możesz dobrą blachę mymarzyć. Whisky to nie jest alkohol do nawalenia się w knajpie (chyba, że kogoś stać - mnie nie). Whisky po prostu smakuje, tak jak dobre wino.

Vogt

apropos wina to niezłe australijskie Cavernet dzisiaj znalazłem. ;)

lukasz

Wysłany: Sro 15 Lis, 2006   

Ke? Cavernet z Australii? To jak to whiskey z juesej. Z tego co pamiętam to Cabernet Sauvignon, czyli klasyka czerwonego wina, ale czemu z australii? Żabojady to produkują od zawsze.

Edit: tym postem nie chciałem urazić sympatyków jacka danielsa :twisted:

Vogt

wierz mi też sie zdziwiłem. no ale pisze, że Cabernet Shiraz i nawet obrazek kangura jest i że made in Australia. ale dobre i to sie dla mnie liczy :)

sigma

wiem ze o gustach sie nie dyskutuje...ale Jack Daniels to taka gorsza i tansza odmiana whiskey jak dla mnie...bez urazy kazdy pije to co lubi;)

Waldi

ale moment, kto tu od razu mówi o nawaleniu sie browarem, dwa piwka w miłym towarzystwie jeszcze nikomu nie zaszkodziły, a napewno piwko wychodzi taniej niż whisky

lukasz

Waldi: A wobec tego przyznaję racje.

A czy daniels gorszy? To bourbon jest, czyli amerykaniec. Można go kochać albo nienawidzić. Ja tam nie przepadam :D

erobeson

mi bardziej po prostu podchodzi Jacek Daniels :) Co nie znaczy, że Red'a obejdę łukiem... bo nie obejdę :)

Prosze bardzo foty limited edition Black label:

perkusja perkusja

[perkusja

Dla fanów "Misia"
"- Oni tam bardziej garują niz u nas?
- A maja takie rude na myszach, pół szklaneczki wypiłem i człowiek dwa dni nieprzytomny."

lukasz

Pikny! Jestem w stanie się poświęcić i upić się z Tobą Dannielsem, aby przekonać Cię do otwarcia Jasia :D

Ja postaram się tego starego J&B sfocić, bo Jacek go jeszcze na szczęście nie napoczął.

Miś rządzi ;)

erobeson

lukasz napisał/a
Pikny! Jestem w stanie się poświęcić i upić się z Tobą Dannielsem, aby przekonać Cię do otwarcia Jasia :D

Wchodzę!!!! Ale co będzie jak się nie dam przekonac? ;)

lukasz

No to spędzimy miły wieczór przy flaszeczce bourbonka :D

erobeson

kusisz... :) Do tego pogramy coś... eh.. daleko z Żyrka do Kat-c :(

lukasz

Są pośpiechy bezpośrednio. Trzy godzinki i witam w Żyrardowie z upgradem w plecaku :)

erobeson

Ok! Gdy wygospodaruję troszke czasu i skończę remont to zapraszam na spacer po Żyrku i łiskacza w plenerze ;)

painlust

Wysłany: Czw 16 Lis, 2006   

No panowie... ja tam łyski tylko z kokakalą i do tego lajt. Najlepsza jest Golden Loch z Biedronki po chyba 30PLN za litr czy 0,7 :) kompletnie nie rozrózniam smaku. Każda dla mnie smakuje jak polski bimber. Mam zbunkrowanego Jaśka. Stoi u mnie już 5 lat. Mam zamiar nim oblać urodzenie potemka. Niestety narazie się nie zanosi :)

Neo

lukasz napisał/a
Są pośpiechy bezpośrednio. Trzy godzinki i witam w Żyrardowie z upgradem w plecaku :)

No nie gadał Łukaszu, ze Erobeson jest z Żyrardowa :) To miejsce kojarzy mi sie tylko z jednym: kiedys po koncercie w stolicy pytalismy w centrum czlowieka o droge wyjazdową z Wavy na Śląsk, koles nam przez godzine powtarzał "prosto. prosto", bo zabralismy go do busa, zeby nam pokazal dorge, az sie okazalo, ze wylądowalismy w Zyrardowie, 40 km na polnoc od Wawy :) Koles byl baardzo "naimprezowany", ze tak powiem, wiec wyrzucilismy go w tym Zyrardowie, a on w tym momencie powiedział: "ej, chlopaki, nie mozecie mnie tu zostawic, jestem z centrum Warszawy i troche sie zagubiłem z tym tłumaczeniem" :) Heh. NIe robiac OT Red Label rządzi :)

painlust

Mnie Żyrardów kojarzy się z jednym - zmarnowaniem części życia - chodziłem tam do szkoły :)

erobeson

Neo Na południe :lol: A z Wa-wy faktycznie prosto na Śląsk, tyle, że przy hotelu Sobieski trzeba odbić w lewo. A prosto pojechaliście na Łódź. A co z tym typem? Zostawiliście go w Żyrku :shock:

painlust no nie gadaj, że było tak żle. Jeszcze będziesz chciał wrócić do szkoły;)

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Offtopic » OffTopic » Whisky