My po pabianickim wośpie 2010 postanowiliśmy, że nie warto w Pabianicach grać, organizacja żadna mało ludzi i oczywiście strasznie nagłośniona impreza.
_________________ Miszcz 1. quizu perkusyjnego w 2010 r.
A ja po warszawskim wospie nie dam Owsiakowi juz ani grosza, ani nie zagram na zadnej z kolejnych edycji. Sorry, ale centrum to srednie miejsce na impreze na ktora wali pol miasta, z czego duza czesc samochodami. Dodajac do tego zamknieta Marszalkowska skonczylo sie ogromnym korkiem, w ktorym stalem 2 godziny. A innej drogi do domu nie mialem. Komunikacja miejska tez stala przez duza czesc wospu. Jest w Wawie ogrom miejsc w ktorych taka impreza moglaby sie odbyc i nie zamrozic przy tym calego centrum. A tak, podejrzewam, ze miasto (i cala masa ludzi, ktorym zalezy na czasie) stracilo wiecej, niz Owsiak zebral na swoim wospie.
acha czyli nie wrzucisz przysłowiowej złotówki bo stałeś w korku gratuluję, to gdzie wg Ciebie powinna być tego typu impreza jak nie w centrum miasta ??
Prościej, stał w korku i dlatego nie wrzuci złotówki dla dzieci Ja zbierałem przez 3 lata kase, rok temu i w tym roku tylko oglądałem koncert, za rok może zagram. Ale jednak puszki mam co roku, nawet w tym Pozdro!
Owszem, nie wrzucilem przyslowiowej zlotowki, bo 'stalem w korku'. A jakbys mieszkal w Warszawie, wiedzialbys ze jest masa lepszych miejsc na organizacje takiej imprezy niz pod palacem kultury. I to nie tylko dlatego, ze odblokowaloby to ruch w centrum.
Edytuje: Czy Wy naprawde nie wiecie na czym swiat stoi ? Przez ten 'korek' masa ludzi, instytucji, przedsiebiorstw itp. itd. stracila wiecej, niz owsiak zebral dla dzieci na swoim wospie. Ja rozumiem ze cel jest szczytny, ale organizacja tego to farsa, w autobusie w ktorym jechal moj kumpel zemdlala jakas dziewczyna i karetka nie mogla do niej dojechac, bo 'stali w korku'. Tak samo - jakby byl tam jakis wypadek, czy komus by sie cos stalo, nie byloby opcji pomocy, bo jest korek na 2 kilometry. Czadowo.
Co Ty chłopie pierdolisz, gorzej Ci ? Idź się prześpij. A jak coś nie pasi, to sam coś zorganizuj zamiast pisać IDIOTYCZNE posty. Sorry, ale nie wytrzymałem.
jak koledzy kiedys przyjada do wwy nawet w godzinach szczytu, a nie podczas takiego spedu i przejada z jednej strony wwy na druga w mniej niz 2 godziny to wtedy pogadamy. Ja niestety musialem pojechac z moja kobita na ostry dyzur i jazda ktora powinna zajac jakies 20 min max zajela ponad poltorej godziny (ochota -> centrum). Prawie umarla bo stalem w korku.
i tak na marginesie to jak zadzwonilem na 112 bo byla karetka potrzebna to uslyszalem zebym sam przyjechal bo albo karetka zajeta albo stoi w centrum. Do dupy z taka robota.
jeśli stan był taki zły i wiedziałeś, że są korki to powinieneś zadzwonić po karetkę, nie ważne, są sytuacje których przewidzieć nie można jak ta o której napisałeś, zorganizują koncert pod pałacem kultury, będą korki i kto będzie winien, nikt bo gdybyśmy mieli zawsze na uwadze, że może się coś stać, nie było by ani Wośpu, ani Woodstocku, ani Openera ani meczy ani żadnej masowej imprezy bo się może coś stać. Nie podoba się wośp, dobrze macie do tego pełne prawo ale jeśli będziecie mieli chore dziecko no to korzystanie ze sprzętu zakupionego przez fundację byłoby z waszej strony nietaktem.
Wiele osób zostało uratowanych i jest w pełni zdrowych przez p.Owsiaka, facet robi wspaniałą robotę i żadne złe słowo nie powinno być na niego wypowiedziane.
[b]YelloW_EyE[/b], zapomniales dodac, ze Owsiak z pieniedzy z WOSP-u finansuje woodstock, Krishnowcow i zapewne wiele innych organizacji, zupelnie niezwiazanych z chorymi dziecmi.
haha... parę osób powinno spuścić powietrze ze swojego ego nadmuchanego przez kretyńskie serduszko
miałem grać, ale nie wypaliło....chociaż w końcu i tak zagrałem, bo perkusista znajomego "odpierdolił manianę" i potrzebowali kogoś na zastępstwo. Padło na mnie
swoją drogą, wośp to największa w polsce akcja wyłudzania pieniędzy o tak dużym poparciu społecznym
_________________ ¯\(°_o)/¯
Ostatnio zmieniony przez szymv Pon 10 Sty, 2011, w całości zmieniany 1 raz
nie bylem na openerze, ale wiem ze ZADNA impreza masowa nie ma prawa paralilzowac calego miasta. Tym bardziej, ze to stolica, ktora ma byc stolica kultury a narazie jest stolcem.
Stolcem to ona byla, jest i pozostanie, ale nie ma sensu czynic jego zapachu bardziej intensywnym. Anyway, korki przez WOSP to skandal i mozecie byc pewni, ze Jerzy Owsiak nie dostanie ode mnie, mojej rodziny i znajomych zlamanego grosza.
morthias, nie mów tak. Polska się cały czas rozwija i jest dużo lepiej niż kiedyś.
Co do zastawiania centrum... zgadzam się. W ogóle nie da się przejechać samochodem, a iść też trudno - zewsząd wolontariusze. Nie podoba mi się ich nachalność. Wrzuciłem trochę drobnych, ale nie przyklejam serduszek, bo to głupie. I od razu jestem ten zły, bo nie mam 53rDu5h|<4 więc nie dałem swoich ciężko zarobionych pieniędzy...
Wiecie muffin man i wAve najłatwiej jest krytykować bo impreza masowa nie ma prawa paraliżować całego miasta, czy tu widzisz człowieku co ty piszesz panie ikona forum (Openera podałem jako przykład imprezy masowej, Kostrzyn w czasie woodstoku też jest cały zawalony jednak mieszkańcy chcą żeby się odbywał, wiadomo mają z tego pieniądze no i miasto ma promocję), dzięki wośpowi wiele osób jest szczęśliwych, bo ich dzieci są zdrowe, a niektórzy są wśród nas dzięki fundacji. Caritas zbiera pieniądze i jakoś nie widzę ich działalności nie twierdzę, że Caritas kradnie ale jakoś tego nie widać, milion razy bardziej wolę WOŚP od innych fundacji ponieważ ich działalność jest namacalna tzn. sprzęt trafia do szpitali. Zakładając temat myślałem, że dyskusja dotyczyć będzie brania udziału w orkiestrze albo jako muzyka, widz albo wolontariusz, a nie o tym, że Owsiak to wyłudzacz i człowiek winny korkom, myślałem, że nie będziemy się sprzeczać tylko, że z rozmowa będzie miła, łatwa i przyjemna, jednak pomyliłem się.
Yellow_EyE o co Ci chodzi ? Przecież narzekający panowie, którzy w swojej prowokacji są tak wyrafinowani jak za przeproszeniem gówno w przerębli, mają prawo wejść tu ze swoją jakże modną ironią i wymagać od innych, by w temacie poświęconym WOŚP, robić sobie jajca i przy okazji z siebie prostaka. Żyjemy w wolnym kraju przecież, każdy może pierdzielić od rzeczy bez jakiegokolwiek poszanowania dla uczuć innych. I ja Ci mówię YelloW_Eye, licz się na przyszłość ze słowami !!!
Nie wiem jak wy, ale ja miałem problem żeby o 20ej znaleźć kogoś z puszką... Na szczęście się udało i po raz 19-ty dołożyłem się do tej pięknej zrzuty narodowej, z której jestem bardzo dumny. Uczestnictwo w akcji WOŚP to mój przemiły obowiązek roku, czy to jako grajek, czy też jako przechodzień. Ten sprzęt jest w szpitalach, działa, pomaga. Mam dzieci i potwierdzam.
Mogę stać i 10 godzin w korku dla tej idei.
Więcej empatii chłopcy, wasza dupa w aucie to nie pępek świata.
Wysłany: Wto 11 Sty, 2011
wszyscy ktorzy twierdza, ze owsiak kradnie - zapraszam do sprawozdan rachunkowych na stronie wospu, bo narazie teorie o tym, ze zarabia miliony autentycznie wyciagaie z dupy, poki nie dacie sensownych argumentow, poty nie bedzie dyskusji, bo jestescie debilami/matolami/glupkami(dowolne skreslic) ktorzy o "kradziezy pieniedzy" naczytali sie z gw a nie maja zadnych racjonalnych argumentow...
dodatkowo, zobaczymy ile bedziecie wrzucac do puszki, jak to sprzet zakupiony przez wosp uratuje wasze dziecko/kogos w rodzinie
nie pozdrawiam
morthias napisał/a
zapomniales dodac, ze Owsiak z pieniedzy z WOSP-u finansuje woodstock, Krishnowcow i zapewne wiele innych organizacji, zupelnie niezwiazanych z chorymi dziecmi.
co ty w ogole pierdolisz? mialem cie za ogarnietego, ale autentyk, widze, ze jestes na poziomie kfadrata...poczytaj sobie wszystkie rachunki wospu, naprawde...woodstock jest organizowany z kasy sponsorow, jakby byl z wospu, to nie byloby akcji, ze szukaja sponsorow bo ich na impreze nie stac...krishne? w00t? a co on ma im sponsorowac? budki z zarciem? 5 namiotow ktore maja na woodstocku? litosci...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!