Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Offtopic » OffTopic » Wośp 2011
Wośp 2011
Autor Wiadomość
YelloW_EyE 
Rowan

Wysłany: Pon 10 Sty, 2011   Wośp 2011

Witam graliście czy tylko oglądaliście a może byliście wolontariuszami ??

Meinl

muffin man
mikirurka.kom

Wysłany: Pon 10 Sty, 2011   

Sie miało grać, ale sie nie grało bo voc chory

http://www.youtube.com/watch?v=aFIMWRXWY90

YelloW_EyE 
Rowan

My po pabianickim wośpie 2010 postanowiliśmy, że nie warto w Pabianicach grać, organizacja żadna mało ludzi i oczywiście strasznie nagłośniona impreza.

Meinl

morthias 
Lubię placki.

A ja po warszawskim wospie nie dam Owsiakowi juz ani grosza, ani nie zagram na zadnej z kolejnych edycji. Sorry, ale centrum to srednie miejsce na impreze na ktora wali pol miasta, z czego duza czesc samochodami. Dodajac do tego zamknieta Marszalkowska skonczylo sie ogromnym korkiem, w ktorym stalem 2 godziny. A innej drogi do domu nie mialem. Komunikacja miejska tez stala przez duza czesc wospu. Jest w Wawie ogrom miejsc w ktorych taka impreza moglaby sie odbyc i nie zamrozic przy tym calego centrum. A tak, podejrzewam, ze miasto (i cala masa ludzi, ktorym zalezy na czasie) stracilo wiecej, niz Owsiak zebral na swoim wospie.

YelloW_EyE 
Rowan

acha czyli nie wrzucisz przysłowiowej złotówki bo stałeś w korku gratuluję, to gdzie wg Ciebie powinna być tego typu impreza jak nie w centrum miasta ??

Meinl

Adis1000

Prościej, stał w korku i dlatego nie wrzuci złotówki dla dzieci :) Ja zbierałem przez 3 lata kase, rok temu i w tym roku tylko oglądałem koncert, za rok może zagram. Ale jednak puszki mam co roku, nawet w tym :P Pozdro!

morthias 
Lubię placki.

Owszem, nie wrzucilem przyslowiowej zlotowki, bo 'stalem w korku'. A jakbys mieszkal w Warszawie, wiedzialbys ze jest masa lepszych miejsc na organizacje takiej imprezy niz pod palacem kultury. I to nie tylko dlatego, ze odblokowaloby to ruch w centrum.

Edytuje: Czy Wy naprawde nie wiecie na czym swiat stoi ? Przez ten 'korek' masa ludzi, instytucji, przedsiebiorstw itp. itd. stracila wiecej, niz owsiak zebral dla dzieci na swoim wospie. Ja rozumiem ze cel jest szczytny, ale organizacja tego to farsa, w autobusie w ktorym jechal moj kumpel zemdlala jakas dziewczyna i karetka nie mogla do niej dojechac, bo 'stali w korku'. Tak samo - jakby byl tam jakis wypadek, czy komus by sie cos stalo, nie byloby opcji pomocy, bo jest korek na 2 kilometry. Czadowo.

wAve

Co Ty chłopie pierdolisz, gorzej Ci ? Idź się prześpij. A jak coś nie pasi, to sam coś zorganizuj zamiast pisać IDIOTYCZNE posty. Sorry, ale nie wytrzymałem.

kfadrat

jak koledzy kiedys przyjada do wwy nawet w godzinach szczytu, a nie podczas takiego spedu i przejada z jednej strony wwy na druga w mniej niz 2 godziny to wtedy pogadamy. Ja niestety musialem pojechac z moja kobita na ostry dyzur i jazda ktora powinna zajac jakies 20 min max zajela ponad poltorej godziny (ochota -> centrum). Prawie umarla bo stalem w korku.

morthias 
Lubię placki.

No i wlasnie o tym mowie, jakby kobieta Kfadrata zginela przez wosp, to ciekawe czy byloby Wam tak wesolo.

kfadrat

i tak na marginesie to jak zadzwonilem na 112 bo byla karetka potrzebna to uslyszalem zebym sam przyjechal bo albo karetka zajeta albo stoi w centrum. Do dupy z taka robota.

YelloW_EyE 
Rowan

jeśli stan był taki zły i wiedziałeś, że są korki to powinieneś zadzwonić po karetkę, nie ważne, są sytuacje których przewidzieć nie można jak ta o której napisałeś, zorganizują koncert pod pałacem kultury, będą korki i kto będzie winien, nikt bo gdybyśmy mieli zawsze na uwadze, że może się coś stać, nie było by ani Wośpu, ani Woodstocku, ani Openera ani meczy ani żadnej masowej imprezy bo się może coś stać. Nie podoba się wośp, dobrze macie do tego pełne prawo ale jeśli będziecie mieli chore dziecko no to korzystanie ze sprzętu zakupionego przez fundację byłoby z waszej strony nietaktem.
Wiele osób zostało uratowanych i jest w pełni zdrowych przez p.Owsiaka, facet robi wspaniałą robotę i żadne złe słowo nie powinno być na niego wypowiedziane.

Meinl

morthias 
Lubię placki.

[b]YelloW_EyE[/b], zapomniales dodac, ze Owsiak z pieniedzy z WOSP-u finansuje woodstock, Krishnowcow i zapewne wiele innych organizacji, zupelnie niezwiazanych z chorymi dziecmi.

YelloW_EyE 
Rowan

błagam cię, Woodstock jest finansowany przez sponsorów np allegro.

Meinl

szymv

haha... parę osób powinno spuścić powietrze ze swojego ego nadmuchanego przez kretyńskie serduszko :P

miałem grać, ale nie wypaliło....chociaż w końcu i tak zagrałem, bo perkusista znajomego "odpierdolił manianę" i potrzebowali kogoś na zastępstwo. Padło na mnie :P

swoją drogą, wośp to największa w polsce akcja wyłudzania pieniędzy o tak dużym poparciu społecznym :mrgreen:

YelloW_EyE 
Rowan

dobra widzę, że dalsza rozmowa nie ma sensu, można zamknąć temat.

Meinl

szymv

YelloW_EyE napisał/a
dobra widzę, że dalsza rozmowa nie ma sensu, można zamknąć temat.

+1

lol

kfadrat

ta, rozmowa nie poszla tak jak myslal to mozna zamknac. Zenada.

morthias 
Lubię placki.

Zenada i marna prowokacja.

maciekomis
Keepin' it simple

YelloW_EyE napisał/a
nie było by ani Wośpu, ani Woodstocku, ani Openera ani meczy ani żadnej masowej imprezy bo się może coś stać.

Korki przez Openera?
Coś takiego nie istnieje ;)

kfadrat

nie bylem na openerze, ale wiem ze ZADNA impreza masowa nie ma prawa paralilzowac calego miasta. Tym bardziej, ze to stolica, ktora ma byc stolica kultury a narazie jest stolcem.

morthias 
Lubię placki.

Stolcem to ona byla, jest i pozostanie, ale nie ma sensu czynic jego zapachu bardziej intensywnym. Anyway, korki przez WOSP to skandal i mozecie byc pewni, ze Jerzy Owsiak nie dostanie ode mnie, mojej rodziny i znajomych zlamanego grosza.

szymv

morthias, nie mów tak. Polska się cały czas rozwija i jest dużo lepiej niż kiedyś.
Co do zastawiania centrum... zgadzam się. W ogóle nie da się przejechać samochodem, a iść też trudno - zewsząd wolontariusze. Nie podoba mi się ich nachalność. Wrzuciłem trochę drobnych, ale nie przyklejam serduszek, bo to głupie. I od razu jestem ten zły, bo nie mam 53rDu5h|<4 więc nie dałem swoich ciężko zarobionych pieniędzy...

lib

A ja sobie poszedłem z moją ukochaną kobietą na rynek we Wrocławiu i nie najgorsza impreza byla. Rekreacyjnie w tym roku.

maciekomis
Keepin' it simple

Sporo ludzi wrzuca coś żeby dostać serduszko żeby inni dali im spokój.
Mi moje gdzies spadło :/

muffin man
mikirurka.kom

szymv napisał/a
swoją drogą, wośp to największa w polsce akcja wyłudzania pieniędzy o tak dużym poparciu społecznym :mrgreen:

Byłeś kiedyś na jakimś oddziale dziecięcym? To nie polecam bo sie będziesz czerwienił za głupotę jaka napisałeś.

http://www.youtube.com/watch?v=aFIMWRXWY90

wAve

Do czerwienienia się trzeba mieć jeszcze trochę wstydu...

szymv

jaki temat, takie odpowiedzi
blanker666 napisał/a
niestety - problem kumania ironii w tym kraju jest podobny do odwieczonego problemu ze sznurkiem do snopowiazalek ciagle deficyt

szymv napisał/a

Odsyłam do mojego posta, z którego zostało to wyciągnięte :P

edit: edycja trudną jest...

YelloW_EyE 
Rowan

Wiecie muffin man i wAve najłatwiej jest krytykować bo impreza masowa nie ma prawa paraliżować całego miasta, czy tu widzisz człowieku co ty piszesz panie ikona forum (Openera podałem jako przykład imprezy masowej, Kostrzyn w czasie woodstoku też jest cały zawalony jednak mieszkańcy chcą żeby się odbywał, wiadomo mają z tego pieniądze no i miasto ma promocję), dzięki wośpowi wiele osób jest szczęśliwych, bo ich dzieci są zdrowe, a niektórzy są wśród nas dzięki fundacji. Caritas zbiera pieniądze i jakoś nie widzę ich działalności nie twierdzę, że Caritas kradnie ale jakoś tego nie widać, milion razy bardziej wolę WOŚP od innych fundacji ponieważ ich działalność jest namacalna tzn. sprzęt trafia do szpitali. Zakładając temat myślałem, że dyskusja dotyczyć będzie brania udziału w orkiestrze albo jako muzyka, widz albo wolontariusz, a nie o tym, że Owsiak to wyłudzacz i człowiek winny korkom, myślałem, że nie będziemy się sprzeczać tylko, że z rozmowa będzie miła, łatwa i przyjemna, jednak pomyliłem się.

Meinl

maciekomis
Keepin' it simple

Lepiej dać na dzieci niż na Kościół!
Nawet jeśli nie idzie na to cała kasa.

wAve

Yellow_EyE o co Ci chodzi ? Przecież narzekający panowie, którzy w swojej prowokacji są tak wyrafinowani jak za przeproszeniem gówno w przerębli, mają prawo wejść tu ze swoją jakże modną ironią i wymagać od innych, by w temacie poświęconym WOŚP, robić sobie jajca i przy okazji z siebie prostaka. Żyjemy w wolnym kraju przecież, każdy może pierdzielić od rzeczy bez jakiegokolwiek poszanowania dla uczuć innych. I ja Ci mówię YelloW_Eye, licz się na przyszłość ze słowami !!! ;)

Wooof

Wysłany: Wto 11 Sty, 2011   

Nie wiem jak wy, ale ja miałem problem żeby o 20ej znaleźć kogoś z puszką... Na szczęście się udało i po raz 19-ty dołożyłem się do tej pięknej zrzuty narodowej, z której jestem bardzo dumny. Uczestnictwo w akcji WOŚP to mój przemiły obowiązek roku, czy to jako grajek, czy też jako przechodzień. Ten sprzęt jest w szpitalach, działa, pomaga. Mam dzieci i potwierdzam.
Mogę stać i 10 godzin w korku dla tej idei.
Więcej empatii chłopcy, wasza dupa w aucie to nie pępek świata.

morthias 
Lubię placki.

[b]Wooof[/b], ktos mogl zginac, to nie jest smieszne.

klima 
Almighty of forum!

wszyscy ktorzy twierdza, ze owsiak kradnie - zapraszam do sprawozdan rachunkowych na stronie wospu, bo narazie teorie o tym, ze zarabia miliony autentycznie wyciagaie z dupy, poki nie dacie sensownych argumentow, poty nie bedzie dyskusji, bo jestescie debilami/matolami/glupkami(dowolne skreslic) ktorzy o "kradziezy pieniedzy" naczytali sie z gw a nie maja zadnych racjonalnych argumentow...

dodatkowo, zobaczymy ile bedziecie wrzucac do puszki, jak to sprzet zakupiony przez wosp uratuje wasze dziecko/kogos w rodzinie

nie pozdrawiam

morthias napisał/a
zapomniales dodac, ze Owsiak z pieniedzy z WOSP-u finansuje woodstock, Krishnowcow i zapewne wiele innych organizacji, zupelnie niezwiazanych z chorymi dziecmi.

co ty w ogole pierdolisz? mialem cie za ogarnietego, ale autentyk, widze, ze jestes na poziomie kfadrata...poczytaj sobie wszystkie rachunki wospu, naprawde...woodstock jest organizowany z kasy sponsorow, jakby byl z wospu, to nie byloby akcji, ze szukaja sponsorow bo ich na impreze nie stac...krishne? w00t? a co on ma im sponsorowac? budki z zarciem? 5 namiotow ktore maja na woodstocku? litosci...

PerkusjaOnline na Facebooku - https://www.facebook.com/ForumPerkusjaOnline

2725378 - zawsze na niewidocznym
Ostatnio zmieniony przez klima Wto 11 Sty, 2011, w całości zmieniany 1 raz  

AMEN

Gdyby nie WOSP to wlasnie ktos by zginał. Ba, gdyby nie WOSP to zgineło by wielu ludzi/ dzieci.

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Offtopic » OffTopic » Wośp 2011