Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Offtopic » OffTopic » Wruuuum Wruuuum czyli czym jeździcie ;)
Przesunięty przez: klima
Wto 28 Wrz, 2010
Wruuuum Wruuuum czyli czym jeździcie ;)
Autor Wiadomość
yabol

Wysłany: Nie 19 Lut, 2006   

szczególnie zimą;]

Chomik

bebnow jeszcze nie wozilem ale kiedy przyjdzie taka potrzeba to niebedzie problemu ;)

omega b caravan (albo combi jak kto woli:) ) 2.0 benzyna 136km ale poteznego kopyta to niema ze wzgledu na mase :evil:

perkusja

a pozatym to czesto rowerem smigam..

515 

ladne autko.

Chomik

tez tak mysle :P

TeLeSkoP 

Chomik ile Ci to pali ?

Neo

Ja imam sie roznych srodkow, aby jezdzic. Najczesciej jezdze z szwagrem lub pksem :) (nie mam jeszcze prawa jazdy, narazie nie mam pieniedzy zeby je zrobic i musze poczekac jeszcze jakis czas) i to by bylo na tyle, zdarza sie tez rower i na "stopa"
Pozdrawiam!

Chomik

pali dosc malo bo stosunek masy (1,5t) do mocy (136km) jest bardzo dobry :) na trasie 8 czasami nawet mniej troche w miescie 12-13 w cyklu mieszanym 10 :D

morthias 
Lubię placki.

A ja sie woze tym :twisted:

perkusja

W planach wymiana tylnego kola (Vuelta Excalibur DH 24"), hamulcow (Black Box), ramy (LF Dragstar) i calego napedu (przerzutka tyl LX, korba Hussefelt, napinacz PM Socho, kaseta XT).

Pozdrawiam.

blanker

chomik - zajebista omega ... strasznie mi sie widza te furki...
jaki masz silnik ? ohc czy dohc ?

PROJEKTY:
www.pukimahlu.bydzia.com
www.cob.bydzia.com

Chomik

ohc. ostatnio silnik krokowy musialem wymienic bo szalal na nizszych obrotach :)

yabol

morthias. witam;] również mam plany co do tarczy z tyłu (i chyba też black box) wcześniej już kupiłem koło z piastą pod tarcze i obręczą single track;]. ładne naklejki (wcześniej chyba Twoja rama była bardziej goła?)

morthias 
Lubię placki.

Tak. Wczesniej mialem golego bopa (czyli tylko te biale wzorki byly ;] ). Naklejki Dangerous Mike, oraz Ventura (to takie biale, okragle na dolnej rurze - sa odblaskowe) dodalem dosyc niedawno.

Co do blackboxow... Zastanawiam sie nad nimi, ale pewnie i tak wezme Tektro Aquila, bo sa tanie i maja tarcze 180. Mi na hamulcach tak nie zalezy, bo w streecie nie jezdze ;].

Co do singletracka... Ja wole Vuelte Excalibur. Ale tylko dlatego, ze jest tansza i szersza. Ogolnie Single Track jest wytrzymalszy i lzejszy, ale ja niestety nie mam az tyle kasy zeby go kupic (bo Vuelte w sumie moge miec nawet za 55 zlotych). A do tego dochodza niemale koszty - opona (dobra opona - ok. 90 zlotych), detka, dobra piasta (na tyl co najmniej Novatec na maszynach)... Drogi ten sport :( ((. A na dodatek jestem wlasnie w trakcie kupowania FullFace (przy ostatniej glebie, jak pekal mi kask - orzech - az smierc mi w oczy zajrzala. Skakalem drop 4,5 metra i spadlem na glowe...), wiec kasy nie mam zupelnie.

A tak przy okazji... jaka dyscypline preferujesz (dirt, street, fr)? Moze podasz jakies osobiste rekordy (np. najwyzszy drop, najwyzszy bunnyhop itp.)?

Pozdrawiam.

blanker

Wysłany: Pon 20 Lut, 2006   

Chomik napisał/a
ohc. ostatnio silnik krokowy musialem wymienic bo szalal na nizszych obrotach :)

no ohc praktycznie nie do zajebania - chyba ze oleju nie wlejesz hehe ...
ale zdaje sie ze te silniki maja 115 konikow... albo mi sie wydaje...
pozdro

PROJEKTY:
www.pukimahlu.bydzia.com
www.cob.bydzia.com

lukasz

a dohc są bardziej podatne?

Th0rn

Chomik napisał/a

ze wzgledu na silnik wlasnie nie kupilem Omegi, choc chcialem bo bardzo mi sie podobala...ale slyszalem baaaaardzo duzo niepochlebnych opinii o silnikach w Omedze no i dalem sobie spokoj...benzynowe 2.0L podobno czasami jak sie trafi niefajny egzemplarz to potrafi sporo problemow przysporzyc...

Chomik

blanker napisał/a
Chomik napisał/a

no ohc praktycznie nie do zajebania - chyba ze oleju nie wlejesz hehe ...
ale zdaje sie ze te silniki maja 115 konikow... albo mi sie wydaje...
pozdro

ma dokladnie 136 :)

Chomik

Th0rn napisał/a
Chomik napisał/a

ze wzgledu na silnik wlasnie nie kupilem Omegi, choc chcialem bo bardzo mi sie podobala...ale slyszalem baaaaardzo duzo niepochlebnych opinii o silnikach w Omedze no i dalem sobie spokoj...benzynowe 2.0L podobno czasami jak sie trafi niefajny egzemplarz to potrafi sporo problemow przysporzyc...

problemow tzn..? musze przyznac ze narazie bezawaryjnie jest, jedyny mankament to byl ten silnik krokowy, ale to moge wybaczyc bo r. 95 to juz nie nowy wozek..

Th0rn

nie wiem ktore silniki...ale bodajze te 93/94 co byly pierwsze w nowej budzie....w benzynie 2.0L potrafily zgasnac podczas jazdy....nagle byles bez hamulców oraz wspomagania....ale stanales i albo odpaliles i bylo wsio ok...albo juz musiales od razu lawete wzywac....cos bylo nie tak...dlatego sie zastrachalem i nie kupilem...kolega kupil i narazie jezdzi ale tez juz jakies problemy mial z wtryskami, a kupil diesla...i pali mu 11-12l co dla mnie bylo 2 aspektem zeby tego nie kupowac...bo moje Audi pali po miescie 7,5L a na trasie 5,8L a jest 1,9TDi. no nie wiem...obys dobrze trafil...

Chomik

nowa buda weszla w 95/96 i moj jest wlasnie jednym z najstarszych egzemplarzy z ta buda bo jest z grudnia 95. Nie wiem ja narazie problemow niemam :)

Th0rn

moj kolega ma z grudnia 93r. i ma z nowa budą....toc wiem co mowie :)

Chomik

a to moze mi sie pomieszalo :) moj jest grudzien 95

yabol

morthias napisał/a
Tak. Wczesniej mialem golego bopa (czyli tylko te biale wzorki byly ;] ). Naklejki Dangerous Mike, oraz Ventura (to takie biale, okragle na dolnej rurze - sa odblaskowe) dodalem dosyc niedawno.

Co do blackboxow... Zastanawiam sie nad nimi, ale pewnie i tak wezme Tektro Aquila, bo sa tanie i maja tarcze 180. Mi na hamulcach tak nie zalezy, bo w streecie nie jezdze ;].

Co do singletracka... Ja wole Vuelte Excalibur. Ale tylko dlatego, ze jest tansza i szersza. Ogolnie Single Track jest wytrzymalszy i lzejszy, ale ja niestety nie mam az tyle kasy zeby go kupic (bo Vuelte w sumie moge miec nawet za 55 zlotych). A do tego dochodza niemale koszty - opona (dobra opona - ok. 90 zlotych), detka, dobra piasta (na tyl co najmniej Novatec na maszynach)... Drogi ten sport :( ((. A na dodatek jestem wlasnie w trakcie kupowania FullFace (przy ostatniej glebie, jak pekal mi kask - orzech - az smierc mi w oczy zajrzala. Skakalem drop 4,5 metra i spadlem na glowe...), wiec kasy nie mam zupelnie.

A tak przy okazji... jaka dyscypline preferujesz (dirt, street, fr)? Moze podasz jakies osobiste rekordy (np. najwyzszy drop, najwyzszy bunnyhop itp.)?

Pozdrawiam.

wszystko po trochu.;] w zasadzie rekordów nie ma:) bo nie licze. a pozatym i tak nie byłoby sie czym chwalić (ehh:P) co do skakania z 4,5m w skorupie to gratuluje pomysłu:) ja sie nie rozstaje nigdy z moim fulem:D o oponach też musze pomyśleć...:/ i o crashu nowym:D:D

edit-> black boxy mają 180 na tył i 200 z przodu;] a tektro ile kosztują tak właściwie?

morthias 
Lubię placki.

Raczej chodzilo mi o to, ze Aquila jako jedyne w tej klasie cenowej maja tarcze 180. Bo Black Boxy mozna zamowic nawet w opcji 203 mm na tyl. Aquile kosztuja bodajze cos kolo 119-129 zlotych.

A co do skakania 4,5 m w skorupie - skakalem nawet bez :P . Ale ten byl pechowy.

Pozdrawiam.

yabol

a to inna sprawa:) chyba jednak będzie aquila zamiast black boxa;] ale jeszcze czas pokaże. nie wiem kiedy będe miał kase:)

pozdRower;]

nawalator 
Mówta na mnie NAW

lukasz napisał/a
U mnie ze względu na odległość do pracy to:

EN-57 (ostatnio coraz częściej pojedynczy co wkurza niemiłosiernie)
perkusja

EU/EP-07 z piętrowymi wagonami PaFaWag:
perkusja

Raz po pijaku wróciłem Intercity EP-09:
perkusja

Ktoś mnie pobije na konie mechaniczne? :D

Widze,że też jestes fanem PKP :)

KUPIĘ
lugi mapex z serii Q.

blanker

Wysłany: Sob 25 Lut, 2006   

Chomik napisał/a

yo ;) zdaje sie ze masz dohc... bo 136 koni maja 16 zaworowki - czyli masz seroka pokrywe zaworow ;)
pozdro.

PROJEKTY:
www.pukimahlu.bydzia.com
www.cob.bydzia.com

Mih 

Wysłany: Sro 08 Mar, 2006   

a ja się wożę najczęściej spotykanym chyba samochodem na polskich drogach, czyli VW Golf II z 1987. Dieselek, mało pali, fura jak złoto normalnie. A po przesiadce z Łady to prawie jak Maybach normalnie :D no i garki całe plus pasażer i piec gitarowy i 2 wiosła wchodzą bez gadania :] nawet jak tuby z bagażnika nie wyjmę :)

superboy

MAZDA MX3 V6

perkusja
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

TeLeSkoP 

Mih napisał/a
a ja się wożę najczęściej spotykanym chyba samochodem na polskich drogach, czyli VW Golf II z 1987. Dieselek, mało pali, fura jak złoto normalnie. A po przesiadce z Łady to prawie jak Maybach normalnie :D no i garki całe plus pasażer i piec gitarowy i 2 wiosła wchodzą bez gadania :] nawet jak tuby z bagażnika nie wyjmę :)

Piknie panie :) 19 lat? A ile to ma przejechane ? ;) Poka fotke !

Superboy ! Piękna maszyna !

wix

bike, pkm... same miłe środki transportu ;P. btw. MKMem jestem :P . a garki wożę zazwyczaj tatą :P . mój rekord to wpakować cały zestaw (podstawa, jeszcze floora miałem bez dolnego naciągu więc jedno przejście wchodziło do środka, a i z centrali jeden naciąg ściągnąłem :P ) do bagażnika Mondeo hatchback. i jeszcze trochę miesca było. np. na rozkładany stołek, którego nie posiadam :P .

innym razem jechałem z totalną podstawą - bd, sd, tom, twin, hihat i crash busem. sam :]. szło złapac na raz :]

Mih 

Wysłany: Czw 09 Mar, 2006   

.:TeLeSkoP:. napisał/a

przejechane ma obecnie już teoretycznie 320tys, z czego 20tys to moja robota :D ale silnik jest z 90 roku, także tak naprawdę to nie wiem jak bardzo jest zjeżdżony :) a fotę zrobię panie jak go umyję, bo obecnie ptaszki zaczynają powracać na drzewa i brudny jest jak nieszczęście :)

BTW, Tele kiedy kupujesz furę? i na co się w końcu zdecydowałeś? :D

Mayki
Moderator

Wysłany: Pią 10 Mar, 2006   

Jeżdzę(od wtorku mam prawko) Fordem Focusem 1.6 rocznik bodajże 97. Samochód rodziców oczywiście:) Fotek nie posiadam.

rafaldrummer

Wysłany: Sob 11 Mar, 2006   

Mayki napisał/a
Fordem Focusem 1.6 rocznik bodajże 97

Nie ma Focusów '97, najstarsze to 98 :)

TeLeSkoP 

Wysłany: Sob 11 Mar, 2006   

Mih napisał/a
.:TeLeSkoP:. napisał/a

przejechane ma obecnie już teoretycznie 320tys, z czego 20tys to moja robota :D ale silnik jest z 90 roku, także tak naprawdę to nie wiem jak bardzo jest zjeżdżony :) a fotę zrobię panie jak go umyję, bo obecnie ptaszki zaczynają powracać na drzewa i brudny jest jak nieszczęście :)

BTW, Tele kiedy kupujesz furę? i na co się w końcu zdecydowałeś? :D

Jeszcze nic nie kupiłem ale gotówka już w ręku więc to kwestia dni ;) Nie mogę się zdecydować cholera.

bRS 
Da Funk Blaster

Wysłany: Nie 12 Mar, 2006   

Mih napisał/a

Ba, mój rocznik ;) .

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Offtopic » OffTopic » Wruuuum Wruuuum czyli czym jeździcie ;)