Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Offtopic » OffTopic » wszystko co chciałbym wiedzieć o sprzęcie i nie tylko Larsa
wszystko co chciałbym wiedzieć o sprzęcie i nie tylko Larsa
Autor Wiadomość
paper

Wysłany: Wto 12 Wrz, 2006   wszystko co chciałbym wiedzieć o sprzęcie i nie tylko Larsa

Takiego tematu jeszcze CHYBA nie było więc zakładam. Jak głosi tytuł jest to temat o legendarnym perkusiscie jakim jest Lars Ulrich z Metallicy. Może nie jest on tak genialny jak Mike Portnoy czy inni, a na oststniej płycie nie popisał się, ale i tak go uwielbiam, szczególnie za płyte ... And justice for all, gdzie grał takie rzeczy, że włosy dęba stawały. Dlatgo dawajcie tu wszystkie rzeczy związanie z Larsem. Piszcie o jego sprzęcie o tym jak gra i komentujcie całą jego twórczośc.(Mam nadzieje że to już ostatni edit)

Pozdro
Paper<METALLICA BABE>
perkusja
Ostatnio zmieniony przez paper Wto 12 Wrz, 2006, w całości zmieniany 2 razy  

515 

Wysłany: Wto 12 Wrz, 2006   

nie ten dzial.

czy on taki legendarny to ja nie wiem. nic, oprocz w ch* drogiego werbla ze swoim podpisem, raczej nie wniosl. a gra to co ma grac. nic szczegolnego. to moje zdanie.

Mefiu

No własnie, raczej do Offtop'a to pasuje. A co do samego bohatera tematu to calkiem fajnie mu <b>czasem</b> cos wyjdzie ;)
Pozdro

Vogt

perkusja
hehe :)

paper

To zaraz przeniose temat tylko powiedzcie jak

sandman

Heh może gra to co ma grać ale legendarny jest na pewno bo wbrew pozorom to nie forum decyduje kto jest sławny ,a Metallica sprzedała 90mln płyt co jednak stawia ich w czołówce.

chudzik5 

paper To mój ulubiony bębniarz zaraz po Davie i Simonie. Powiedzieć moge o nim tyle że gra dość prosto i to mi się w nim podoba. Lars lubił sobie nastawiać DUŻO:) bębnów i bardzo wysoko, teraz mu to przeszło.
Sądze że to bardzo dobry bębniarz(i tenisista:D) Pozdro

anfort

samemu chyba przeniesc nie mozna. trzeba czekac na moda

paper

sandman napisał/a
Heh może gra to co ma grać ale legendarny jest na pewno bo wbrew pozorom to nie forum decyduje kto jest sławny ,a Metallica sprzedała 90mln płyt co jednak stawia ich w czołówce.

zgadzam się całkowicie. To jest legenda. Taka legenda jak dla niektórych Ringo Starr który choć może nie do końca umiał grać to sprzedał miliony płyt i jest legendą, a Lars z pewnością umie grać. Posłuchajcie chociażby jego Drum solo...

chudzik5 

z San Diego z 94? super jest jak ogladałem koncert to zrywałem boki :d

paper

Dokładnie ten. Nawet jak z jamesem grają na 2 perki to i tak jest zajebioza. Szkoda że on już tak nie gra. A może napisze ktoś coś o sprzęcie którego uzywa bo w końcu to jest dział o sprzęcie. A tu daje link do jego solo: http://www.youtube.com/watch?v=5nEGSRZ-3JM na wypadek gdyby chciał ktoś oblukać...

erobeson

Facet... W każdym Z Time i stronie TAMA masz czego używa Lars. No chyba, że chodzi Ci o szampon, mydło, buty....

chudzik5 

Sprzęt to wiem że jak nagrywali Black Album to miał Tame Arstar czy jak to się nazywało a teraz na Starclasicu daje chłopak:d

paper

erobeson napisał/a
Facet... W każdym Z Time i stronie TAMA masz czego używa Lars. No chyba, że chodzi Ci o szampon, mydło, buty....

buty to najczęściej adidas albo klapki. Często gra na bosaka. Najdziwniejsze jest to zę Lars używa blach Zildijian a na Some kind of monster wyraźnie widać że ma hi-hat z Sabiana.

chudzik5 

Bo to Hihat sabiana na ktorym nagrywał Black album, oblukaj sobie teledysk Nothing else matters i tam wyraznie widać Dokładny czas 3:01:)

515 

co do tego solo z san diego to chudzik5 zrywal boki, ale nie z zachwytu jak sadze, tylko ze smiechu. zapewne nie tylko on ;)

o ulrichu bylo juz powiedziane tyle na starym forum wydaje mi sie ze juz wystarczy.

chudzik5 

515 no wiadomo że nie z zachwytu, ze śmiechu :d koleś odwala takie rzeczy że na myśl o tym już mie rozwala :d

515 

w koncu perkusyjny rzeznik ;)

lukasz

http://zildjian.com/en-US...2?artistID=1388

Dobrych blaszek używa.

515 

ja to tam nie wiem jak on sie wygina zeby dosiegnac tego ridea.

lukasz

Ponoć od niedawna docenił możliwości sonorystyczne tego instrumentu i musiał go gdzieś powiesić :)

szczepi

rzuca w niego pałkami.

paper

Wogóle to Lars nie używa często tego rida.

515 

o ile dobrze pamietam na ostatnim nagraniu tejze kapeli (nowy kawalek) widzialem ze ride'a ma tak jakos bardziej po ludzku...

Driv

Wysłany: Sro 13 Wrz, 2006   

MNIE osobiście Lars jako muzyk się nie podoba. Nie odpowiada mi także jego osoba. Sądzę (możecie mnie za to zje***ć jak tylko chcecie) że on korzysta z tego jak może, że trafił na kogoś takiego jak James. Gra przeciętnie-spełnia swoją rolę, jednak jeżeli chodzi o moje zdanie to jego w Metallice nie chciał bym już widzieć. Pozdro.

nawalator 
Mówta na mnie NAW

Driv napisał/a
(możecie mnie za to zje***ć jak tylko chcecie)

No to ja Cię zjebię.:D:D:D:
Nie no, żart. Twoje zdanie.:)

KUPIĘ
lugi mapex z serii Q.

Grummer
Strč prst skrz krk!

Parę rzeczy o Larsie:

Jakie perkusje używał??

- Tama Camco(Pre-Kill'em All) - blaszki?? Niestety nie wiadomo. Naciągi to remo cs bez dołów.

- Kill'em All - Tama Imperialstar black: 2x24x16, 12x8, 13x9, 14x10, 15x11, 2x18x16 + rototomy: 8" i 10". Naciągi najprawdopodobniej remo pinstripe, ale głowy sobie nie utnę :wink: . Co do blach niestety nie wiadomo, ale to chyba Avedisy. Sprzęt ten został mu skradziony w Bostonie w 1984 r.

- Ludwig - rozmiary niewiadome, nagrywał na tym Ride The Lightning używał hardwaru Yamahy, blachy to już Zildki.

- Czerwona Tama Superstar - 1985 r. grał na niej na koncertach: 12x11, 13x12, 14x13, 15x14, 2x18x16, 2x24x16. Zildki.

- Srebrna Tama Superstar - 1985 - 1987. To samo co ww. Nagrywał na niej Master of Puppets. Grał na remo Cs zamiennie z Pinstripami(na 4 górnych tomach używał cs, a na floor tomach pinstripe). Później wymienił w niej obręcze od basowego na czerwone. Grał na otwartch tomach

- Tama Granstar Gun Smoke z czarnymi obręczami i lugami 1988 - 1989. To samo co ww. Używał na tomach i centralach pinstripe a na werblu CS. Nagrywał na niej And Justice For All

- Tama Granstar White z czarnymi obreczami i hardwarem 1990 -1993. To samo co ww. Werbel 14x8 zamiennie z 14x6,5(tym razem drewniany!)

-Ta sama Tama co ww tylko srebrne obrecze i lugi 1991 - 1993

-Tama Granstar z czarnymi obreczmi i logami - 1993 - 1995 to samo co ww tylko bez tomów 12x11 i 15x14.

Potem to juz wiadomo :wink: .

Pozdro Grummer

sandman

Wysłany: Czw 14 Wrz, 2006   

Driv napisał/a
MNIE osobiście Lars jako muzyk się nie podoba. Nie odpowiada mi także jego osoba. Sądzę (możecie mnie za to zje***ć jak tylko chcecie) że on korzysta z tego jak może, że trafił na kogoś takiego jak James. Gra przeciętnie-spełnia swoją rolę, jednak jeżeli chodzi o moje zdanie to jego w Metallice nie chciał bym już widzieć. Pozdro.

Gdyby nie Lars to ich największe płyty by nie powstały ,on nie tylko gra ale także komponuje więc przynajmniej za to należy mu sie szacunek.

klima 
Almighty of forum!

ja tez jakos specjalnie za nim nie przepadam, bo jego wizerunek w tv przypomina mi takiego cfaniaczka, oczywiscie szacunek za Mastera, Battery itd, ale z kolei wtopa z Enter Sandman, ktore notabene bylo plagiatem jak i cale St.anger i zreszta wszystko po garage. chyba troche za bardzo polecialem na metallike niz na larsa, ale idealem moim nie jest i nie bedzie, jak dla mnie to nie ma on takiego fellingu, swobody, takiej przyjemnosci z grania, jak to robi mc'brain np na Live at Donnington

PerkusjaOnline na Facebooku - https://www.facebook.com/ForumPerkusjaOnline

2725378 - zawsze na niewidocznym

Carlos

wy nigdy z tym larsem nie przestaniecie....

szczepi: co sie stalo z wielkoscia glowy na avatarze ? ;)

Turambar

Ej - Wam sie to solo z San Diego naprawde podoba? Bo mi np w ogóle:D tak jakby se po prostu usiadł i coś tam plumkał/nawalał bez wcześniejszego przemyślenia, w ogóle w niektórych momentach podlatuje mi troszke tandetą :D . Kiedyś byłem ich zagorzałym fanem, ale zapał ustawał, a jak wydali Saint Anger - to już tragedia totalna. Ale ogolnie to szacunek dla Metallicy i Larsa:D

chudzik5 

Turambar co do sola to w 100% się z Tobą zgadzam, ale one mi się podoba tylko dlatego że spadam z krzesła jak je oglądam :d. Co do płyty St.Anger to mam takie samo zdanie jak Ty TRAGEDIA, czego nie można powiedzieć o Master od Puppets, Black Album, Load, Reload, itd. Pozdro

Grummer
Strč prst skrz krk!

chudzik5 napisał/a
TRAGEDIA, czego nie można powiedzieć o Master od Puppets, Black Album, Load, Reload, itd. Pozdro

IMO Wszystko po And Justice For All To komercha i tandeta :(

Turambar

Ale samo "And Justice for all" to jest po prostu mistrzostwo, kwintesencja metallicy, wszystko to co mi najbardziej sie w tym zespole podobało ( no i jeszcze Master)

sandman

Widze że zebrało sie tu towarzystwo malkontentów którzy będa przez najbliższe 5 stron tematu podniecać się ciągle powtarzając te same teksty których antyfani metallici używają od Lat .Moim zdaniem należy ten temat zamknąć póki jest względnie mały.

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Offtopic » OffTopic » wszystko co chciałbym wiedzieć o sprzęcie i nie tylko Larsa