Twoja sprawa Anarchismo, to Ty w razie czego będziesz klął na pisowców na cieplutkich, samorządowych posadkach
hehe, mój jeden głos rzeczywiscie przesądził o wynikach
nie ma znaczenia czy w cieplutkich posadkach jak paczki w maśle będą tkwic PISuary czy POpaprańce, to są ciągle te same świnie przy korycie.
W moim okręgu nie było WiP wiec co za różnica zagłosowac na PiSuarów czy POpaprańców. Nie rozumiesz że te ich spory o krzyże o smoleńsk o kościół to tylko teatrzyk mający na celu odwrócenie spojrzenia takich jak Ty od realnch problemów?
umnie na wiosce 5 km od rzeszowa niewygrał mój faworyt na wójta tylko wygrał kandydat starych ludzi który nic nie robi, wyglada, chodzi z podniesioną głową i daje spokój pracownikom gminy bo ich niezwalnia i niekaze duzo robic. szkoda bo znowu niezrobią mi drogi koło domu i miedzy domami.
a szczerze liczyłem na jego wygraną - jak nie w pierwszej to w drugiej turze.
na włosy Nawalatora! "nie" z czasownikami piszemy oddzielnie
a wybory to głupota, samorządowe już w ogóle, bo nawet jak ten na kogo głosowałeś ma najwięcej głosów to może nie przejsć bo coś tam coś tam. ostatnie wybory na które poszedłem to prezydenckie w tym roku, i jak patrzę, że jest taka sama ch***za jak poprzednio to szkoda czasu na chodzenie do urn.
akurat dobrze, że Anarchismo zagłosował na kobietę, w Łodzi najprawdopodobniej wygra Zdanowska, może kobieta prezydent ruszy trochę Łódź do przodu. Dobra władza samorządowa może dużo zdziałać w kilku miejscach wójtowie czy burmistrzowie starają się jak mogą, pełnią funkcję kilka kadencji i jest gites w mieście. A jeśli kandydat jest związany np. z PSL dla odmiany i dobrze rządzi w gminie no dlaczego na niego nie głosować.
Pater skąd to wiesz ??
Jacek z którego konta w końcu korzystasz ??
_________________ Miszcz 1. quizu perkusyjnego w 2010 r.
Ostatnio zmieniony przez muffin man Pon 22 Lis, 2010, w całości zmieniany 1 raz
Uycha
Wysłany: Pon 22 Lis, 2010
Pater Noster napisał/a
na włosy Nawalatora! nie z czasownikami piszemy oddzielnie
Ciekawostka: w pierwszej połowie XX wieku jeszcze posługiwano się pisownią, w której 'nie' z czasownikami pisano razem. Teoretycznie nie jest to błąd, a mowa staropolska.
A co do wyników wyborów, to nic nowego, ani przełomowego, frekwencja jak zwykle, wyniki jak zwykle, wschód PiS, zachód PO, ale można sobie poprzeglądać oburzenie i katastroficzne nastroje szerzące się wśród domorosłych publicystów i politologów na niezależnych(pl) portalach, albo śledzić wypowiedzi Kaczyńskiego o haniebności, obrzydliwości, haniebności wszystkich wokół i ich odebraltyzmu głosowyzmu. Zawsze trochę śmiechu.
przecież po to się zakłada partię polityczną żeby rządzić, JKM też założył Wip żeby zdobyć władzę, to nawet wynika z definicji partii politycznej. 515 ma trochę racji, weźmy przykład Gdyni, prezydent nie należy do "bandy czworga" jak to mawia JKM, w Sejmiku też mają większość, Wrocław Rafał Dutkiewicz też nie należy do żadnej większej partii (Ruch Obywatelski "Polska XXI").
Nie bronię tutaj PO,PiS,SLD i PSL, bo partie nie powinny być w samorządach, no ale co zrobisz.
Mało mówią o Tadeuszu Ferencu, prezydencie Rzeszowa, słyszałem, że też jest dobrym gospodarzem miasta, osobiście sprawdza czystość w mieście, w czasie pracy jeździ komunikacją miejską, generalnie dobry gospodarz, tak słyszałem ale czy to prawda to nie się ktoś z Rzeszowa wypowie.
W Łodzi wygra najprawdopodobniej Hanna Zdanowska, w 2. turze zmierzy się z Dariuszem Jońskim. Joński wydaje się konkretnym facetem, był przez kilka ostatnich miesięcy wiceprezydentem jak odwołaliśmy Kropiwnickiego. Wygra Joński powinno być dobrze, wygra Zdanowska zobaczymy. Mówisz, że partie przebierały nóżkami a sam chciałeś głosować na WiP, która jest ogólnopolską partią a nie ruchem obywatelskim.
Mało mówią o Tadeuszu Ferencu, prezydencie Rzeszowa, słyszałem, że też jest dobrym gospodarzem miasta, osobiście sprawdza czystość w mieście, w czasie pracy jeździ komunikacją miejską, generalnie dobry gospodarz, tak słyszałem ale czy to prawda to nie się ktoś z Rzeszowa wypowie.
HA HA HA HA HA HA
Stary w rzeszowie jest mega korupcja przy przetargach z udzialem tego pana, nie będę rzucał nazwiskami ale co nie co wiem.
Śmieszy mnie to jak ludzie oceniają samorządowców przez pryzmat, kostki brukowej która udało sie położyc, czy obwodnicy która udalo sie zbudowac.
Podam cos dla przykladu
Był sobie taki burmistrz z Kamienia Pomorskiego członek Uni Polityki Realnej
Cytat
INFO: P. Wojciech Popiela, były prezes UPR, przypomniał, z okazji zbliżających się wyborów samorządowych, osiągnięcia p. Stefana Oleszczuka, który z ramienia UPR, na początku lat 90. rządził Kamieniem Pomorskim.
Jak podkreślił p. Popiela, za sprawą reform p. Oleszczuka, Kamień Pomorski stał się polską „oazą liberalizmu”. Przypomniał, że gdy obejmował on swój urząd, kilkunastotysięczna wtedy gmina była bez przemysłu i turystyki, i miała 6 mld zł długu. Po 2 latach miała już 9 mld zł nadwyżki. A wszystko zostało osiągnięte przy najniższych podatkach w województwie, a może nawet w kraju.
P. Oleszczuk starał się przede wszystkim, by jak najwięcej gminnych dziedzin życia było wolnych od wpływów urzędników gminnych. Gmina odeszła zatem od wszelkiego prowadzenia działalności gospodarczej. Tam, gdzie się dało, likwidowała koncesje, a jeśli państwo tego wymagało, to dawano koncesję każdemu, kto spełniał warunki. Maksymalnie zmniejszono również wszelkie opłaty i podatki. Promowano własność, a odchodzono od dzierżawy czy użytkowania. Wszystkie te działania spowodowały, że wpływy z podatków zwiększyły się aż o 50%, a w ciągu 2 lat zarejestrowano 1500 nowych firm.
Jeśli wiesz co nieco no to powinieneś donieść do prokuratury o takim procederze, jeśli śmieszy Cię budowa dróg, remont chodników to kto jak nie gmina ma się tym zajmować, no właśnie gmina, wg mnie podatki również powinny być niskie, niższe niż teraz, podatek dochodowy powinien zniknąć albo powinien zostać obniżony, dzierżawienie gruntu np. pod garaż to istne złodziejstwo. Gdy miałem praktyki w Urzędzie Miasta dziwiło mnie dlaczego zabiera się ludziom pieniądze za to że korzystają z własnego garażu, taki grunt powinien być sprzedany na rzecz użytkownika.
Jeśli wiesz co nieco no to powinieneś donieść do prokuratury o takim procederze
Jeśli wierzyłbym w uczciwośc organów ścigania, to z pewnoscią bym to zrobił, jak pewnie wiesz, wielu polityków za mega przekręty nie tylko nie siedzi w pierdlu, ale nawet ciągle urzęduje.
YelloW_EyE napisał/a
jeśli śmieszy Cię budowa dróg, remont chodników
Nie zrozumiałeś mnie, nie śmieszy mnie budowa dróg ani remonty chodników, śmieszy mnie ocenianie samorządowców jedynie poprzez pryzmat takich dokonań.
Sluchajcie - czego sie spodziewac po obecnie urzedujacych organach i wlaaadzy - jak komorowski zaprasza Jaruzelskiego do RBN
ma ktos jeszcze jakies pytania ?
_________________ ein volk, ein reich, ein union.
z kretynami nie dyskutuje, tym bardziej o polityce...