Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Offtopic » OffTopic » Wysyłka perkusji
Wysyłka perkusji
Autor Wiadomość
Brud@s

Wysłany: Wto 06 Lis, 2007   Wysyłka perkusji

Witam
Pewien gość zdecydował się na kupno perkusji u mnie, on jest z łodzi a ja z rzeszowa więc będę musiał to wysłać kurierem. I nasuwa się tu kilka pytań, jaką firmą to wysłać??? jak zapakować??? itp.
proszę o pomoc i z góry dzięki

jahoo

Wysłany: Wto 06 Lis, 2007   

Ja swoja wysylalem DHL, zapakowalem w dwa kartony, w centrale wlazylem floor a w floora 12stke. werbel i 13stke w osobnym kartonie. wazylo niecale 40kg (sprzedawalem bez hardware). Wysylka wyniosła ok 150 zł ( to bylo ponad rok temu). Oczywiscie wszystko musi byc dobrze owiniete w szmaty papier itp. co by sie nie poobijało.No i to chyba wszystko.

kuchaR182

ja natomiast odbierałem paczke mapexm +hardware (prawie całą polske przemzył) to zapłaciłem 100zł:) to było jakies 5 miesicy temu:)

Brud@s

Wysłany: Wto 06 Lis, 2007   ocipieli

100 :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
ja myślałem że koszt wysyłki to będzie jakieś 50zł
no chyba ocipieli w tym dhl-u

Carlos

a ty myślisz że to wszystko zmieści się w pudełku 40cm x 40cm i waży 5 kg?

poślij sobie pocztą polską jak chcesz taniej, chętnie zobaczyłbym jak grają twoją paczką na magazynie w piłkę.

Yahoo 

Wysłany: Sro 07 Lis, 2007   

a dhl sam przyjezdza odebrac czy trzeba im te paczki przetransportowac i jeszcze pytanko czy jak jest kilka kartonow to je sie nadaje osobno czy mozna jako jedna przesylka.

http://www.youtube.com/jasinskimusic

DsD

Wysłany: Sro 07 Lis, 2007   

Pogoogluj trochę, znajdź jakiegoś kuriera i zadzwoń, oni Ci tam wszystko powiedzą i wyliczą cenę. Musisz znać wymiary paczki i wagę. Cena za przesyłkę zależy od wielkości i wagi paczki a także od tego dokąd to trzeba dowieść i skąd ją odebrać. Najlepiej zadzwoń i tam sie dowiedz.

piotrek

Wysłany: Czw 08 Lis, 2007   

spróbuj w shenkerze . to dobra firma transportowa i doś tania , wiem bo czesto wysylam nimi i moj tata tam pracuje . no ale 50zl to nie wyjdzie co bys nie robił :wink:

dobeck

Wysłany: Czw 08 Lis, 2007   

Ja wysyłałem Siódemka - siodemka.com
4 paczki puszczone jako jedna przesyłka. Waga rzeczywista ok 65 kg ale nie wchodzila w gre bo jedna paczka przekraczala limity gabarytowe i wyszlo ze te 4 paczki wazyly 105 kg. Koszt 197 zł

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Offtopic » OffTopic » Wysyłka perkusji