jak w temacie. szukam jakichkolwiek zapisów nutowych na perkusje do utworów R+. w GP są strasznie uproszczone, a na necie same strasznie nieczytelne tabulatury.
z góry dzięki za pomoc
Ostatnio zmieniony przez mersiant Czw 17 Lut, 2011, w całości zmieniany 1 raz
a no są, ale jakieś takie dziwne, strasznie nieczytelne. nie ma co liczyć na zwykły zapis nutowy?
wszędzie tylko w takiej o postaci
C |X---------------|----------------|X---------------|----------------|
H |----o---o---o---|o---o---o---o---|----o---o---o---|o---o---o---o---|
S |----o-------o---|----o-------o---|----o-------o---|----o-------o---|
B |o-o-----o-o-----|o--o----o-o---o-|o-o-----o-o-----|o-o-----o-o-----|
głupie to jakieś;|
z tego co pamiętam muzę R+ to perkusja nie jest zbyt skomplikowana więc korzystanie z taba nie ma sensu a jeśli nie jesteś w stanie rozszyfrować dość prostej partii perkusji to powodzenia życzę
ja tak twierdze, wszyscy na około mówią co innego. po prostu nie potrafię sobie jakoś tak ze słuchu zagrać nawet tak prostych utworów R+. chyba źle się wysłowiłem. poza tym, gram bo sprawia mi to przyjemność. chyba o to w tym chodzi nie? nie myślę o jakiejś wielkiej karierze muzyka;p
wiesz muffin słuch się wyrabia, że tak powiem, na dużo więcej rzeczy zwracasz uwagę po roku grania niż po miesiącu, mersiant musisz słuchać dużo różnej muzy to poza ćwiczeniami jedna z podstawowych rzeczy, żeby być dobrym muzykiem.
_________________ Miszcz 1. quizu perkusyjnego w 2010 r.
Cos tam można podreperować słuch wiadomo, ale jak jest drewniane ucho to nie sądzę, że coś pomoże. Może kolega nie ma drewna, ale wydaje mi się, że Rplus to nie jest jakaś mega fantazja obczaić na ucho, bo jak jest no to bym się zastanawiał nad tym co mówią wszyscy wokół. A ci zazwyczaj pieją z zachwytu, krzywdząc tego kogo komplementują, dając mu złudne nadzieje na niewiadomo co.
Pamiętne sceny z Idola "babcia mówi, że ja pięknie śpiewam a to jury takie świnie"
_________________ Girl you thought he was a man, but he was a muffin
He hung around till you found, that he didn't know nuthin
A co ty sie w 2 miesiące chciałeś grać nauczyć. Ja sie uczyłem ćwierć wieku, począwszy od kilkuletniego obczajania z kaset przebojów Budki Suflera i Republiki nie mając nawet pałek.
Za moich lat dziecinnych nie było hasła "zacznij od pada" tylko "wystrugaj sobie pałeczki" hehehe janko muzykant
Ale nie poddawaj się, masz łatwiej
_________________ Girl you thought he was a man, but he was a muffin
He hung around till you found, that he didn't know nuthin
nie poddaje się;] zapał trochę maleje jak się za bębnami usiądzie i nic nie idzie. ale trzeba tłuc;] postęp jest. myślę, że po 2miesiącach spokojnie dałbym rade zagrać z nut kilka utworów R+. i od razu by się fajniej grało;] chyba nic bardziej nie cieszy niż granie tego co się lubi.