Wysłany: Wto 31 Sty, 2006 Ciekawe aukcje na allegro.pl / ebay.pl / de / com
W tym temacie umieszczamy ciekawe, jak i wesołe linki do aukcji o temacie perkusyjnym na polskich jak również zagranicznych serwisach aukcyjnych. Nie ma sensu zakładać do każdej aukcji oddzielnego tematu dlatego grupujmy to w jednym miejscu.
Pozdrawiam
Temat popularny - przeniesiony ze starego forum - autor: Teleskop
Na Blitzkriegu III w Rzeszowie jeden z pałkerów w swoim zestawie posiadał chinę własnie Stagga chyba 14 cali (serii jednak nie pomnę) i brzmiała nawet konkretnie.
Staggi jednak trzeba wybierać własnoręcznie, bo tam z kontrolą jakości w fabryce to tak trochę ponoć kiepsko . Można trafić na niezłą blachę, ale też na pokrywkę od kosza na śmieci.
stuknąłem w sklepie w DH 16" China i umarłem. Taka lepsza pokrywka. Zbyt metalicznie jak na mnie, za bardzo crashowo jak na chine.
Czegos takiego bym nie wziął, chyba lepiej wuhana.
nie wiedziałem że moje bębny są tyle warte , no to teraz nic tylko wystawić je na allegro i nowego ep customka sobie zakupić ...i jeszcze starczyłoby na jedną blaszkę
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
kumpel z zespołu ma pewny kontakt w angli i chyba bym sobie coś sprowadził... za około 200 zeta
http://cgi.ebay.com/New-S...1QQcmdZViewItem
I mam pytanie ile mniejwięcej kosztuje przesyłka takiego czegoś?
http://allegro.pl/item876...rnej_polki.html
mam pytanie bo niedlugo dojda do mnie moje gary tama rockstar ale sa bez werbla i mam pytanie czy to dobry werbel ile jest warty i jaka to seria??
Może to być troszkę głupie... ale to "niewielkie pęknięcie, 20mm, mało zauważalne, przypominające bardziej ryskę", to przypadkiem nie jest taki kanion w talerzu? Btw. ciekawe że na raz prawie takie samo pęknięcie na obydwu blaszkach. ;]
Ten facet ma kupę pękniętych paistów, które poza tymi pęknięciami wyglądają jak ze sklepu... O co tu biega?
Jezyor wie wiecej - o ile nie przekrece info to są blachy sprowadzane z Usa - tam byłyu wymieniane gwarancyjnie czy jakostak i no chyba sprowadzają je jako złom... mogę się mylić
Dla mnie to JEST złom - musiałbym być chory ciężko żeby kupić pękniętą blachę... Swoj drogą, co amerykańce z tym robią, młotkami grają? I jeszcze wszystkie napisy cacy, błyszczy się jak psu jaja...
Moze to wadliwe partie, ktore np. popekaly w transporcie? Klient otwiera paczke, a w srodku peknieta blaszka, to zwraca z reklamacja i potem taki szmelc ktos skombinowal.
_________________ "...żeby ręce giętkie zagrały to, co pomyśli głowa"
jakub
Ten facet ma kupę pękniętych paistów, które poza tymi pęknięciami wyglądają jak ze sklepu... O co tu biega?
Jezyor wie wiecej - o ile nie przekrece info to są blachy sprowadzane z Usa - tam byłyu wymieniane gwarancyjnie czy jakostak i no chyba sprowadzają je jako złom... mogę się mylić
coś tam wiem
Tak, blachy z USA.
Można sobie wyciąć i gwarantuję, że za 300 masz blachę wartą 1200 i brzmi tak jak nie będzie brział nawet w marzeniach tłister.
Opcja warta zastanowienia, jak ktoś może wam blachy pzretoczyć albo możecie fajnie wyciąć. Ja miałem blaszkę od gościa i powiem szczerze, że pograłem na niej rok (po wycięciu) nie pękała dalej, różnica w brzmieniu między wyciętą a całą była niezauważalna, ale to już zawsze 2 sort. Jak ktoś ma kasę a nie umie podjąć decyzji (bo nie słyszał np signature'ów) to może sobie pograć i popróbować do woli. Albio z wyciętych skompletować set do prób.
Też takie rzeczy robię, Ostatnio zrobiłem niebieską yamahe stage custom, jak zainstaluje sterowniki do aparatu to wkleje. Niebawem też wystawie na allegro. BTW Fajne to jest:)
_________________ ZAMIENIĘ Pearla BLX 10 12 14 16 22 (+13 SD)
KUPIĘ lugi mapex z serii Q.